HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2017 Cumartesi - 13:30

Demirtaş: İzmir'e daha fazla Çinli öğrenci istiyoruz

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Şangay Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi (Shaghai International Studies University - SISU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, daha çok Çinli öğrenciyi ağırlamak istediklerini söyledi.

Demirtaş: İzmir e daha fazla Çinli öğrenci istiyoruz

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Çin'e düzenlediği İş ve İnceleme Gezisi kapsamında İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı ve Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyet Üyesi Cüneyt Güleç, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Cahit Yaşar Eren, İEÜ Çince Bölüm Başkanı Yuan Peng SISU Üniversitesi'ni ziyaret etti. Heyeti SISU Başkanı Prof. Cao Deming ve yöneticiler karşıladı.

İki üniversite arasındaki işbirliği anlaşmasının imzalanması için düzenlenen toplantıda konuşan SISU Başkanı Prof. Deming, Türkiye ile Çin arasında geleneksel ve güçlü bir dostluk olduğunu söyledi. Üniversite hakkında bilgi veren Deming, 1949 yılında kurulmuş devlet üniversitesi olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin yarısı ekonomi ve diğer alanlardan, yarısı dil öğrenimiyle ilgili. 32 yabancı dil öğretiyoruz. Türkçe bölümümüz de 2011 yılında o zaman Başbakan olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılmıştı. Öğrencilerimize sadece Türkçe öğretmiyor, Türkiye hakkında da bilgiler veriyoruz" dedi. Deming, mezun olan öğrencilerin aynı zamanda iki ülke ilişkilerinin gelişimi için elçi rolü oynayacağına inandıklarını belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile de daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ise dünya ekonomisinin lokomotifi olan Çin ile Türkiye ve İzmir arasındaki ilişkileri güçlü dostluğu temel alarak daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Demirtaş, 16 yaşında genç bir üniversite olmalarına karşın Türkiye'nin en başarılı ve tercih edilen vakıf üniversitelerinden birisi olduklarını belirterek, "Eğitim dilimiz İngilizce. Aynı zamanda ikinci dil de öğretiyoruz. Yabancı diller bölümümüzde 1500 öğrencimiz var. 10 yabancı dil öğretiyoruz ve bunlardan birisi de Çince. Hatta üniversitemizin Çince Bölüm Başkanı Yuan Peng'de bu gezi sırasında bize Çince - Türkçe tercümanlık yapıyor. Zor bir dil olmasına karşın Çinceye büyük rağbet var. 50 öğrencimiz ikinci yabancı dil olarak Çince öğrenmeyi tercih etti" dedi.

İEÜ olarak SISU üniversitesi ile daha yakın ve güçlü bir işbirliği yapmak istediklerini belirten Başkan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde daha fazla öğrenciye Çince öğretmek, aynı zamanda daha fazla Çinli öğrenci ağırlamak istiyoruz. Staj için, yaz okulları için öğrencilerinizi bize gönderin. Üniversitemizde bir Konfüçyus Merkezi kuracağız. Bu konuda desteğinizi istiyoruz. İzmir'deki Çin Konsolosumuz da destek sözü verdi. Kütüphanemizde bir Çince bölüm, corner olacak. Yeni bir sınıf açılacak. Çinçe kitaplar olacak. Bu konuda da desteğinizi bekliyoruz. Biz de size Türkçe kaynak konusunda yardımcı oluruz. Her konuda işbirliğimizi arttıralım. Çince ve Türkçe bilerek iki üniversiteden de mezun olacak gençler, ülkelerimizin dostluğunun ve işbirliğinin güçlenmesine büyük katkı yapacak."

Daha sonra, Başkan Demirtaş ve Prof. Deming, iki üniversite arasındaki işbirliği anlaşmasını imzaladı. (DHA)

 
Brüksel'de çok kritik 3'lü Türkiye görüşmesi
 
İzmirspor'da yönetime üçüncü aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emeklilikte önemli gelişme: Dondurulan günler...
Daha önce borcu bulunduğu için günleri silinen Bağ-Kur’lular bu primlerini ...
IC Çeşme Marina sezonu açtı
İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki IC Çeşme Marina, 2017 sezonunu düzenlediği partiyle açtı.
İngiliz turizmcilerden Kuşadası'na çıkarma
Kuşadası’nı bir destinasyon olarak öne çıkarmak ve uluslararası alandaki ...
 
Ege turizmine 19 Mayıs dopingi!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile hafta sonu tatilinin ...
22 yıldır Türkiye'den faaliyet gösteriyordu: Ermenistan'a taşınıyor!
1995’te İstanbul’da kurulan ve 22 yıldır Türkiye’den faaliyet gösteren ...
TÜSİAD Başkanı'ndan OHAL açıklaması
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yaptığı konuşmada laiklik vurgusu yaptı. ...
 
Ekonomi Bakanlığı’ndan İzmir atağı
Türkiye’ye yıllık 145 milyar dolar döviz kazandıran ihracatçı firmaların ...
İZKA'ya Uzakdoğu'dan büyük onur
İzmir Kalkınma Ajansı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Şangay Turizm Fuarı’nda ...
Dolar ve euro yükselişte
Bankalararası piyasada dolar/TL, 3,61'in üzerini gördü. Euro da 4 lirayı aştı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva