HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Şubat 2017 Çarşamba - 13:42

Demirtaş: İstihdam seferberliğinde hedef 100 bin

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Hedefimizde en az 100 bin istihdam sağlamak var. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için çalışıyoruz…

Demirtaş: İstihdam seferberliğinde hedef 100 bin

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği kapsamında kentte 100 bin ek istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaçla bin 243 üyeye 165 milyon lira kredi kullandırdıklarını, yeni protokoller için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında en yoğun işsizliğin yaşandığı kentler arasında yer alan İzmir'de, bu oranı aşağı çekebilmek için yoğun bir mesaiye başladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik bir savaşın içinde olduğunu, topyekun tüm kesimlerin bu savaşta üzerine düşen görevi yapma mecburiyetinde olduğunu dile getiren Demirtaş, "Cumhurbaşkanımızın talimatının ardından öncelikle organize sanayi bölgelerimizdeki tüm sanayicilerimizi bankalarımızın bölge müdürleriyle bir araya getirdik. Finansman konusunda kolaylıklar yapılması için protokoller imzaladık. İnşaatı yarım olan, devreye alınması için mali destek ihtiyacı olan fabrikaları listeledik. Bunların kredi alarak inşaatını tamamlaması, devreye alınması ve istihdama önemli katkıda bulunmasını hedefledik." diye konuştu.

İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nde 330 fabrika bulunduğunu belirten Demirtaş, "Bunların yarısı üretimde. Bu firmalara işletme kredisini vererek her birinin ilave 10 kişi istihdam etmesini sağlarsak yaklaşık 2 bin kişi yapar. 100 fabrikayı devreye alsak en az 10 bin kişilik istihdam da buradan yaratılır." dedi.

Özellikle emek yoğun iş yapan firmaların sıkıntılarını aşma konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Demirtaş, bu amaçla Nefes Kredisi ve Vakıfbank ile imzalanan protokoller kapsamında bin 243 üyeye 165 milyon lira kredi kullandırdıklarını aktardı.

Gelecek hafta başka bir bankayla daha protokol imzalanacağına dikkati çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm üyelerimize bir mesaj göndererek, bu seferberliğe katılmalarını istedik. Mesajda hükümetin sicil affı çıkardığını, sigortayla ilgili sorunların çözüldüğünü, vergi barışının sağlandığını ve pek çok konuda vergilerin indirildiğini belirterek, 'artık sıra bizde. Her işletmenin en az 1 işçi almasını hedefleyin' çağrısında bulunduk. 75 bin üyemiz var. Hedefimizde en az 100 bin istihdam sağlamak var. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için çalışıyoruz."

Bugün açıklanan işsizlik rakamlarının "moral bozucu" olduğuna, İzmir'in Güneydoğu kentlerinden sonra işsizliğin en fazla olduğu kentler arasında yer aldığına işaret eden Demirtaş, İzmir iş dünyası olarak İstanbul ve Ankara'ya göre daha çok çaba göstermek durumunda olduklarını, lafla değil icraatla koydukları hedeflere ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da oda üyelerine mektup göndererek istihdam seferberliği konusunda verilen desteklere dikkat çekti, seferberliğe katkı verilmesi çağrısında bulundu. (AA)

 
Şehit yakınları istedikleri üniversitede okuyabilecek
 
Maradona'ya kadına şiddetten soruşturma
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Megaköylü 16 Şubat 2017 Perşembe 14:08

Tam büyükşehire başkanlık yapacak adam.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege ihracatının 'yıldız rotası' Uzak Doğu!
Ege Bölgesi'nden Uzak Doğu ülkelerine ocakta yapılan ihracat, geçen yılın ...
Kızının hastalığıyla başladı, şimdi dünyaya ihraç ediyor
Manisa'ya 3 yıl önce yerleşen 48 yaşındaki Burçin Karababa'nın hayatı ...
Flaş karar: İzmir Limanı da Varlık Fonu’na devredildi
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Türkiye’nin en büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva