HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2017 Perşembe - 20:39

Demirtaş'ın yargılandığı davada Erdoğan'dan flaş talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada müdahillik talebinde bulundu.

Demirtaş ın yargılandığı davada Erdoğan dan flaş talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada müdahillik talebinde bulundu. Dilekçesinde sanığın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığını belirten Avukat Aydın, Demirtaş’ın cezalandırılmasını istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır’da yaptığı konuşmada ’Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Demirtaş, Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, İstanbul’da iki ayrı davanın duruşmasına katılacağı gerekçesiyle gelmedi. Duruşmada ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Dr.Hüseyin Aydın’ın davaya müdahil olma talebiyle gönderdiği dilekçe okundu. Duruşmada söz hakkı alan Demirtaş’ın avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının gönderdiği dilekçeyi incelemek ve buna karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davaya müdahillik talebinin, Demirtaş’ın avukatlarının beyanı alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Aydın’ın mahkemeye gönderdiği dilekçenin ’Müdahale talebinde bulunan’ kısmında ’Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’ ifadeleri yer aldı. Dilekçede Demirtaş’ın 9 Eylül 2015 tarihinde HDP Diyarbakır il binasında yaptığı ve bir televizyondan canlı yayımlanan konuşmasının ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun unsurlarını barındırdığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Anayasanın 104’üncü maddesine göre Cumhurbaşkanı devletin başıdır ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini temsil etmektedir. Makamına yönelmeyip kişiliğine karşı işlenmiş olsa da Cumhurbşkanına hakaret suçunun kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerekmektedir. Kanun koyucu bu düşüncelerle Cumhurbaşkanına hakaretin, devlete karşı işlenmiş suçlar arasında düzenlenmesini uygun görmüştür. Bir başka anlatımla, suç doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenmekte ise de ihlal edilen değer, devletin siyasal iktidar yapısıdır. Sanık şikayet konusu açıklamalarında sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik alenen hakaret etmiştir. Yargıtay içtihatları gözetildiğinde atılı suçun yasal unsurları gerçekleşmiştir. Sanığın açıklamalarının ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi de mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarında ifade özgürlüğünün ihlali nedeniyle yapılan başvurularda, kişilerin şeref ve itibarına eleştiri sınırlarını aşan ve hakaret içeren sözler dolayısıyla yapılan saldırdılarda özel hayat hakkı korunmaya daha değer görülmüştür. Sanık seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı açıklamalarla Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış, kişiliği saygınlığı ve itibarını hedef alarak suçu alenen işlemiştir. Basına karşı ve toplulum önünde yapılan konuşma ile suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup, somut olayda suçun nitelikli halinin uyguylanması gerekir. Bu nedenle müdahilliğimize karar verilmesini ve sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." (DHA)

 
Flaş! O kundakçı için yeniden gözaltında
 
'2 SAT komandosu Yunanistan'a kaçtı' iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adamlarını bir araya topla!
İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na ...
Kılıçdaroğlu: Gerekli ders sandıkta verilmeli
Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ...
Flaş! Bakan Işık’tan İzmir’de çok önemli ‘El Bab’ mesajı
Bakan Işık, "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; ...
 
Başbakan: FETÖ 170'e yakın ülke için büyük tehdit!
Başbakan Yıldırım, "Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Rakka' çıkışı: Önce...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "El Bab'daki şehitler yetmedi, şimdi de ...
Şilili 'Mr. No’ CHP İzmir’de… O soruya ilginç cevap: İnşallah!
Pinochet’yi deviren ‘hayır’ kampanyasını yöneten reklamcı Eugenio Francisco ...
 
CHP'li Sertel TRT sınavına ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1.5 yıl ...
Bakan Işık İzmir’de ‘EYDEP’i anlattı
Milli Savunma Bakanı Işık'ın katılımıyla düzenlenen 'Savunma Sanayisi ...
AK Partili Hotar İzmir’de vakıf kurdu
AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva