HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2015 Pazartesi - 12:09

Delican dönüşüm müjdesini verdi, Kocaoğlu’na seslendi

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının imar planları onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan planlarının müjdesini AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican verdi. Delican, “İlk etapta inşaatlar bir ay içinde başlayacak. Bakanlıktan yetki alan Aziz Kocaoğlu şimdiye kadar ne yaptı? Çıkıp ‘vatandaşın mülkiyeti gasp ediliyor’ dedi. Kimin arazisi, evi gasp edilmiş? Siyaset değil başkanlık yapsın” dedi.

Delican dönüşüm müjdesini verdi, Kocaoğlu’na seslendi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en tartışmalı konuları arasında yer alan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yeni bir hamle geldi. Bakanlık, daha önce yetki devri alarak alan çalışmalarına başladığı Karabağlar Cennetçeşme’deki 540 hektarlık alanın 108 hektarlık bölümünün imar planlarını onayladı.  Bölgenin en büyük kısmı olan birinci etabı kapsayan 1/5 bin ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama planları onaydan sonra askıya da çıktı.

- İŞTE KARE KARE O PROJE...


 
Toplam 9 bin 785 binanın bulunduğu alanda yapılan kentsel dönüşüm planı onayının müjdesini AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican verdi. İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda bölge planının ayrıntılarını anlatan Delican, bakanlığın kamulaştırmalar için şimdiye kadar 120 milyon TL para harcadığını söyledi.  Planı onaylanan yerde sadece 37 konutun ruhsatlı olduğunu dile getiren Delican, İLBANK A.Ş tarafından devlet eliyle ilk etapta 4 bin konutun yapılacağını vurguladı.
 
FUAR ALANI BÜYÜKLÜĞÜNDE YEŞİL ALAN
Bölgenin yeni imar planlarını ve işlemler bittikten sonra ortaya çıkacak yeni yapıları da gösteren Delican, “Burada çağdaş ve halkımızın hak ettiği gibi bir yaşam başlıyor. Bölgede Kültürpark fuar alanı kadar büyük bir yeşil alan bölge parkı olarak yapılacak.  Devletin eli ile çok önemli bir alan kazandırılacak. Yerinde dönüşüm esas alınacak. Vatandaşların görüşleri doğrultusunda yeni planlar geri kalan alanda yapılacak. Hak sahibi olamayan vatandaşların hakları da korunacaktır” dedi.
 
KİMİN HAKKI GASP EDİLMİŞ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bakanlığın yasası için kullandığı “gasp yasası” sözlerine de göndermede bulunan Delican, “Büyükşehir Belediye Başkanının söylediği gibi ortada bir gasp yoktur.  Devlet vatandaşın lehine işlemi yapmaktadır.  Açıkça Kocaoğlu siyaset yapmaktadır. Devlet içinde devlet olmaz. Bir tane vatandaşımızın arazisi ve evi ile ilgili gasp yoktur. Gelsin ispat etsin. İspatlayamıyorlarsa üzerlerine düşenleri yapsınlar. Kendisinin uyguladığı yasa olan belediye yasası eski yasadır. Bunun için özel bir yasa çıkartıldı. Her ne hikmetse farklı bir yönteme girmiştir. Gelsin vatandaşla, hükümetle iş birliği yapsın. Bir an önce İzmir’i yaşanabilir bir kent haline getirelim. Daha önce uygulanan 2981 sayılı yasanın süresi doldu. Belediye tarafından verilen tapu tahsislerinin süresi bitti. Bakanlık, Torba yasa ile süreyi üç yıl uzattı. Bir an önce vatandaşımız bu sisteme katılarak kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlamalıdır” diye konuştu.


 
NE YAPTINIZ?
İzmir’in çok ciddi kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu belirten Delican, “Kentin yüzde 65’i kaçak ve ortalaması 25 yaş üstünde. Allah korusun İzmir’de büyük deprem olduğunda kaçak yapılarda ciddi sorunlar yaşanabilir.  İzmir genelinde 313 bin binanın sağlıklı hale getirilmesi lazım” dedi. Delican, geçmişte yetki devri konusunda sert açıklamalar yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’i ima ederek, “ Kocaoğlu’nun kendi kankası da ‘hükümet yetkiyi vermiyor’ dedi.  Çok sevdiği arkadaşı ile mecliste ‘bakanlık yetki devri yapmıyor’ diye bas bas bağırdı, çağırdı. Uzundere, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Bayındır ve Torbalı’da bakanlık yetki devrini yaptı. Oralarda ne yaptınız? Sadece seçim döneminde 20 tane bina yaptılar başka bir şey yok.  İki yıl boyunca neden kentsel dönüşüme girmediniz.  Belediye asıl olarak bu meseleyi çözmesi gerekiyor. Bakanlık, belediyeye örnek oluyor. Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’da ne yaptı. Biz Roman açılımı ile sosyal destekler veriyoruz. Kendisi roman vatandaşlarımız için de bir şey yapmadı. Sayın Kocaoğlu neyin hesabındadır?  Yeni planda askı süresi bir ay devam ediyor.  İptal için dava da açabilirler. Vatandaşın lehine olan her şeyin takipçisiyiz. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyorum” dedi.
 
SİYASET YAPMA
Delican, bölgede evi olan fakat kiracı durumunda bulunanlar için de bakanlığın çalışma yaptığını söyledi. Delican, “Bakanlığın yapacağı çalışma ile hiçbir vatandaşın hakkı zayi olmayacak. Devlet güvencesi ile birinci elden devlet yani İLBANK (İller Bankası) yepyeni konutlar hazırlanacak.  Ne yazık ki Kocaoğlu, hükümeti bir tarafmış gibi göstererek ve mağduriyeti oynayarak oy toplamaya çalışıyor. İki aydır milletvekili adaylığına soyunacağına bunlara baksın. Halkın belediye başkanı olarak çıksın genel olarak kentin sorunlarına baksın. Kendisinin şimdiye kadar yetki aldığı kentsel dönüşüm projelerini bitirmesi gerekiyordu. Güneş balçıkla sıvanmaz” diye konuştu.
 
YERİNDE DÖNÜŞÜM VURGUSU
Delican ile birlikte basın toplantısına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı ve İzmir Müteahhitler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da, “Devlet planları vatandaş ve STK’larla birlikte yapacak. Vatandaş isterse kat karşılığı verecek, isterse satacak. Yerinde dönüşüm yapılacak”  ifadelerini kullandı.

 
CHP adayı Talipoğlu’na 'Şoförler Günü' isteği
 
Bornova’nın ‘düşler sahnesi’nde bir hayal gerçek oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
oozzy 2 Haziran 2015 Salı 09:23

bir yıl öncew açıklanan projenin aynısı kimi kandırıyorsunuz

Yorumu oyla      12      5  
2 Haziran 2015 Salı 08:48

Çiğli'de güzeltepe varoşu var. Buraları komple yıkıp kentsel dönüşüm yapsanıza. İzmirin girişinde bu varoş görüntü İzmire yakışmıyor. Aziz Kocaoğlu ne duruyorsunuz? Başlasanıza çalışmaya.

Yorumu oyla      11      6  
hacı altınel 1 Haziran 2015 Pazartesi 23:48

isabetli bi karar izmire hayırlı ugurlu olsun

Yorumu oyla      11      6  
huseyin ahmetoğlu 1 Haziran 2015 Pazartesi 14:24

bölgenin insanlarina talih kuşu kondu.hayırlra vesile olmasını diliyorum.projenin kısa zamanda gercekleşmesi adına elele.

Yorumu oyla      22      16  
1 Haziran 2015 Pazartesi 12:30

geçen seçim öncesi de inşaatlar 1 aya kalmaz başlıyordu :)) bakalım bu sefer olacak mı? İBB ise kentsel dönüşümü unuttu mu ne!

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırat’tan şok iddia: Demirtaş infaz edilecekti
HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Selahattin Demirtaş'ın ...
Yıldırım’dan tünelin girişinde tünel raporu!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve ...
Financial Times: Erdoğan’ı durdurmak için kumar oynuyor!
İngilizlerin ünlü Financial Times gazetesi bugün HDP'nin seçim taktiklerini ...
 
Erdoğan, Can Dündar'a savaş açtı: Talimatı verdim
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün gece TRT özel ortak yayınında gazetecilerin ...
Bahçeli'den Erdoğan'a 'fetih' eleştirisi
MHP lideri Bahçeli, Kazlıçeşme mitinginde Erdoğan'ı fetih şöleninde yaptığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan MİT TIR'ları açıklaması
MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasını değerlendiren ...
 
MHP'li Karataş Serter'e sert çıktı: HDP il başkanı mı oldu?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Karabağlar’dan ...
CHP İl Başkanı Serter İzmir'e teşekkür etti ve rakam verdi!
CHP İzmir, 7 Haziran seçimlerine 1 hafta kala Cumhuriyet Halk Partisi ...
Davutoğlu: İçinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında MİT TIR'larından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva