HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2017 Cuma - 12:35

Delican’dan miting raporu ve CHP’ye salvo: Bunlar kim oluyor da…

AK Parti İl Başkanı Delican Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Nisan’daki mitingi hakkında bilgi verirken CHP İl Başkanı Güven’in, ‘İzmir’in kararı belli, hayır diyor’ açıklamasına da tepki gösterdi. Delican, “İzmir halkının hayır diyeceğiyle ilgili bunlar kim oluyor da ipotek koyuyorlar?” dedi.

Delican’dan miting raporu ve CHP’ye salvo: Bunlar kim oluyor da…

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceği miting öncesinde düzenlediği basın açıklamasında önemli mesajlar verdi.

Devletin zirvesini İzmirlilerle bir araya getirecek buluşmanın hazırlık aşaması hakkında bilgi veren Başkan Delican 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna ilişkin de konuştu.

HAZIRLIKLARI ANLATTI
Delican, “9 Nisan bizim için önemli bir gün. Teşkilat olarak yoğun bir şekilde katılacağız. Yaklaşık 1 buçuk 2 aydan beri yoğun tempoyla anayasanın 18 maddesiyle ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sahada anlatıyoruz.  O gün 5 bin civarında otobüsle halkımızı taşıyacağız. Yüksek bir katılım bekliyoruz. Bu güzel daveti 430 bin üyemize mektupla duyurduk. Bu davete karşılık verilmesi bizi memnun etti, telefonum gerçekten durmuyor. Ev çalışmaları ve ziyaretlerinde vatandaşlarımız bize, ‘Cumhurbaşkanı bizi ne zaman buluşturacaksınız?’ sorusunu yöneltti. Bu söylem 9 Nisan’da hayata geçmiş olacak. STK’ları davet ettik. Güzel bir reklam filmi hazırladık” dedi.


İSTER EVET İSTER HAYIR DESİNLER, İSTERLERSE DE KARARSIZ OLSUNLAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un söylemini eleştiren Delican, “CHP’li bir milletvekili İzmir’le ilgili çok densiz bit söylemde bulundu. Bu ayrıştırmacı siyaseti asla kabul etmiyoruz. Söylediği söz milletin birlik ve beraberliğine kast eden bir sözdür. İzmir dostunu düşmanını bilir. Denize dökülecek bir düşman varsa da bu millet bunu bizzat yapacak kadar cengaverdir. Biz o gün için şunu söylüyoruz; vatandaşlarımız ister evet ister hayır desinler isterlerse de kararsız olsunlar. Gelsinler dinlesinler bu işin gerçeğini öğrensinler. Birlik ve beraberliğimiz tüm Türkiye’ye gösterelim. Bu ayrıştırmacı söylemlere inat biz düşmanlığı ve kötü söylemi denize dökelim. Bu sözleri söyleyenler istismarcıdır. İnkar etseler de bunlar bilinçaltının dışa vurmasıdır. Bizler cumhuriyeti birlikte kurduk. Cumhuriyeti kurarken parti rozetlerimiz yoktu. İzmir’in genetiğine cumhuriyetine ve devletine sahip olmak işlemiş durumda. Yerinde saycı, bana dokunmayan bin yıl yaşasın zihniyetine cevabı 16 Nisan’da vereceğiz” diye konuştu. 



CHP’NİN KİTAPÇIĞINDA BU 18 MADDEYİ BULAMAZSINIZ!
Delican, “Biz bu seçime ciddi bir alt yapı kurarak hazırlandık. Yeni il binamızdaki teknolojik alt yapıyla bu salonlarda toplantılar yaptık. Genel merkez startı verdiğinde materyallerimizi hazırladık ve kitapçıkla maddeleri halkımıza anlattık. 15 Temmuz sonrası 27 gün meydanlarda nöbet tuttuk. Tüm güçlerimizle nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bu süreci anlattık. Başkanlık sistemi 40 yıllık bir serüvendir. Bizden önceki siyasetçilerin ne tür zorluklar yaşadığını anlattık. Türkiye’de siyaset ne zaman sıkıntıya düşse vesayet darbe girişiminde bulundu. CHP’nin hiçbir kitapçığında bu 18 maddeyi bulamazsınız. Halkımıza net ve temiz bilgiyi sunduk. Vatandaşlarımızın siyasi görüşleri farklı olabilir, bu bir AK Parti, MHP ya da CHP seçimi değil. Bu tamamıyla hükümet seçimi. Bu sistemin yenilenmesine ihtiyaç uyulduğunu söyleyen siyasetçilerin sesi olduk. MHP tarafından gelen taleple bu değişikliğe gidiyoruz. Kimseyle kavgamız yok. Bildiğimiz doğruları anlatmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP’YE SALVO: BUNLAR KİM OLUYOR DA!
Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ‘İzmir’in kararı belli, hayır diyor’ açıklamasını değerlendiren Delican, mevkidaşı ile partisini sert sözlerle eleştirdi. Delican, “Kendilerinin 18 maddeyle alakalar ve bunu anlatmak gibi bir kaygıları yok. Onların derdi hükümeti suçlamak. Bu işi sulandırmaya çalışıyorlar. Kontrollü darbe demeye kalktılar. İzmir’de miting yapmamalarını buna bağlamaları aslında ayıptır. İzmir halkının hayır diyeceğiyle ilgili bunlar kim oluyor da ipotek koyuyorlar? Miting yaparlar yapmazlar beni ilgilendirmiyor. Ama söylem çok ayıp.  İzmir’in değişikliğe net ve pozitif yaklaşacağını düşünüyorum. İzmir’in yenilikçi bir kent olarak bu yeni sisteme sahip çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
AK Partili Kaya ile MHP’li Vural’dan ortak mesai!
 
Erdoğan'ın bu fotoğrafı büyük ilgi gördü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Millet ve Siyasetçiler 7 Nisan 2017 Cuma 20:04

Siyasetçiler soruyor oyun hayır mı evet mi millet cevap veriyor derdim ekonomi.Uzayan listeyi (enflasyon,işsizlik,akaryakıt,et,bakliyat,döviz diye devam ediyor) bu hafta motorine bugün ikinci zam geldi.Ekonomi bu halde ne hayırı ne eveti dinleseydiniz keşke milletin derdini

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya ile MHP’li Vural’dan ortak mesai!
AK Parti İzmir Milletvekili ile MHP İzmir Milletvekili Karabağlar Genç ...
AK Partili Sürekli: Bu yetki karşılıklı olacak!
Cumhurbaşkanının seçim kararı alabilme yetkisinin tek taraflı olduğunun ...
CHP'li Sındır: Bütün yetkiler tek adama devredilemez
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından ...
 
Dışişleri'nden açıklama: Son derece olumlu
Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejiminin Han Şeyhun kimyasal saldırısının ...
Başkan Kocaoğlu ‘memleketinde’ referandum için sahaya indi!
Başkan Kocaoğlu 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde 'hayır' çalışmalarına ...
AK Partili Miroğlu: Mevcut sistemde en çok...
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, mevcut sistemde en fazla zarar ...
 
Türkiye'den ilk açıklama: Askeri üssün vurulması...
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD'nin Suriye'yi vurmasına ilişkin ''O ...
Başbakan Yıldırım: Türkiye için 16 Nisan bir milattır
Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye için 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'da ...
'Kılıçdaroğlu'nu dinleyince vallahi utanıyorum'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu dinleyince vallahi utanıyorum. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva