HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2017 Cuma - 12:25

Delican’dan Güven’e ‘edep’ yanıtı: Bir yaprak misali!

Delican, Güven'in konjonktürün dayattığı bir sistem değişikliğine neden hayır diyeceklerini anlatmak yerine; İzmirlilerin hassasiyetleri üzerinden, edep tartışması yaratmaya çalışmasını 'yalan rüzgarında savrulan bir yaprak misali' benzetmesi yaptı.

Delican’dan Güven’e ‘edep’ yanıtı: Bir yaprak misali!

EGEDESONSÖZ – Türkiye 16 Nisan’daki yapılacak referanduma kilitlenirken, İzmir siyasetinde de hareketli günler yaşanıyor.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, kenti ziyaret eden bakanlar ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın söylemleri üzerinden yaptığı edep çıkışına yanıt gecikmedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Güven'in konjonktürün dayattığı bir sistem değişikliğine neden hayır diyeceklerini anlatmak yerine; İzmirlilerin hassasiyetleri üzerinden, edep tartışması yaratmaya çalışmasını 'yalan rüzgarında savrulan bir yaprak misali' benzetmesi yaptı.

Mevkidaşının, talihsiz sözler sarf ederek; doğruya davet ederken yanlış yaptığını vurgulayan Delican; “Edep, insan olmanın, birlikte yaşamanın altın değerindeki koşuludur. Bize edepsiz atfında bulunurken; yani terbiyesiz, ahlaksız, kötü kimse demeye çalışırken, ne yazık ki çok üzücü bir duruma düşmüştür. Üstelik edep çağrılarını da altında kalacağımızı düşünerek, İzmirli vatandaşlarımız üzerinden yapmıştır ki; biz İzmir'in edebini de milletin edebini de kendi edebimizi de biliriz. Toplumumuzun töresine uygun davranışın ne olduğunu da biliriz. İzmir halkının değerlerini öne sürerek, ideolojik söylemlerin kıskacında siyaset yapmaktan helak oldular. Çok yazık” diye konuştu.

SADEDE GELELİM...
Delican; "Kampanyalarını bu dille ve ezberledikleri nakaratlarla yürüttükleri sürece; ortaya attıkları iddialara açıklık getirmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Sadede gelelim, artık neden evet, neden hayır'ı tartışalım diye uğraşıyoruz ama görüyoruz ki; ellerindeki tek kozu kullanmakta ısrarlılar. O da İzmirli hemşerilerimizin değerleri” dedi.

AK Parti İl Başkanı şunları söyledi:  Bu sığlıkta kulaç atmak çok mümkün görünmüyor ama biz yılmadan, usanmadan yanlışı doğruya çevirmeye, halkımıza doğruyu anlatmaya devam edeceğiz. Dedik ki, bu bir rüya tabiri süreci değil; yazılı çizili kapı gibi bir anayasa değişikliği süreci. Devletin içinde maruz kaldığımız kirli hesapların defterini dürmek, zafiyet yaratıp işgale kalkışan hadsize haddini bildirmek, toplumumuzun sosyolojik, ekonomik ve kültürel gelişiminin önünü açmak için zaruri hale gelen bir hamle. Cumhuriyet'imizin kurucusu Atatürk'ün dediği gibi; 'medeniyet yolunda başarı, yenilenmekten geçer'. Bunu anlamak ya da karşı çıkıyorlarsa da nedenini anlatmak bu kadar mı zor? Değerli mevkidaşım, bizim yalan tabir ettiğimiz iddialarına teknik açıklamalarla yanıt verip haklılıklarını ortaya koymayı deneseydi keşke. Çünkü biz; böyle yapmaya çalışıyoruz. Eleştirirken, doğrusu bu diyoruz, hakaret etmiyoruz. Edebimizi de rağmen koruyoruz! "

ŞEKİLCİ DEĞİL, AKILCI OLMALI...
Ülkenin yaşadığı darbe ve darbe girişimlerinin zayıf koalisyon ve hükümet dönemlerinde başarıya ulaştığını hatırlatan Delican; “Ancak, güçlü bir siyasi iktidar, bu teşebbüslerin önüne geçebilirdi ki bu ancak milletin iradesi ile sağlanan bir güçtür. 15 Temmuz'da yaşadık, gördük. Vesayet sistemi ile oluşmuş bir anayasayı değiştirme yoluna gitmek gerekiyordu. İcrayı güçlendirmek, yasamayı güçlendirmek, yargıyı milli iradenin denetiminde şekillendirmek gerekiyordu. bu noktada hiçbir çaba ve katkıları olmadığı gibi; şekilci, statükocu veryansınlarına devam ediyorlar. Oysa akılcı olmak zorundayız. Cumhuriyet de, Mustafa Kemal Atatürk de kimsenin tekelinde değil. Hepimizin gücü ve vazgeçmeyeceği değerler” diye konuştu.

Bu nedenle her açıklamalarında her dokümanlarında; bu değişikliğin gereğini, yasa maddeleri ile tek tek, hassasiyetle anlattıklarını, ‘evet’i savunurken zerre kadar zorlanmadıklarını belirten Delican; Güven'in; ‘Saltanat peşindeler’ sözlerine de şu karşılığı verdi: Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz, Sultan Süleyman'a bile kalmadı. Ayrıca bizler inanan insanlarız. Siyasetçiler olarak çıktığımız huzur milletimizin huzurudur ve nihayetindeki sonumuz ise Allah'ın huzurundadır. Yanlış yapmaktan, haksızlık etmekten korkumuz bundandır. O yüzden, bu vatanın istiklalini ve istikbalini gözetip makamını gözden çıkarmış bir başbakanımız var."

EĞER BİR SEVİYEDEN SÖZ EDECEKSEK
Delican; Güven'in seviyesiz tartışma sözlerine yönelik ise şunları söyledi: Eğer bir seviyeden söz edeceksek; ki edelim. Ama bu lütfen; muasır medeniyetler seviyesi olsun. Devlet olarak, millet olarak hedeflediğimiz, ekonomik ve sosyal kalkınma, huzur ve güven seviyesi olsun. Neden Evet, neden hayır'ı içini doldurarak anlatmanın zeminini, seviyesini konuşalım. Elbette düşüncelerini haklı bulacaklardır. O zaman anlatacaklar, dayanak ortaya koyacaklar. Edep ve seviye tartışmaları yaratmak, kaçak güreşmek gibi. Biz bir söze yalan yanlış diyorsak, doğrusunu da ortaya koyuyoruz. Laf-ı güzaf ise daha önce söylediğim gibi, tamamen kendi tekellerinde. Ortada bir edepsizlik durumu görmüyorum. İzmirli hemşerilerime hakaret edildiğini de düşünmüyorum. Sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Kendilerine de açıklayıcı, doyurucu açıklamalar yapmalarını öneriyorum."

 
CHP Balçova’da hedefini açıkladı: Yüzde 80!
 
Akşener'den İzmir'de miting öncesi sürpriz ziyaret
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyaset 24 Mart 2017 Cuma 19:10

Yıllar önce Adalet Partisinin en güçlü olduğu dönemde yapılan seçimde başka partiye oy çıkınca hemşehrileri otobüslerle Ankaraya gelip rahmetli Süleyman Demirele 'Baba bizi affet içimizdeki hainleri bulamadık" diye af dilemişlerdi Allah rahmet eylesin Sayın Demirel de tebessümle karşılamıştı. Bugün kararsız diye herkesin telaffuz ettiklerinin sebebi ekonomi,ekonomi Referandum için dolaşıyor hayırcı, evetçi hiç birinin konuşmasında yok ekonomi Rakamlar ortada miiletin sorunu ekonomi Siyasetçilere ithaf olunur

Yorumu oyla      17      5  
24 Mart 2017 Cuma 17:03

Chp il başkanı haklıdır.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Balçova’da hedefini açıkladı: Yüzde 80!
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü 16 Nisan Anayasa Referandumu ...
AK Partili Kaya: Beka mücadelesi veriyoruz!
AK Parti İzmir Milletvekili, “Biz bir mücadele veriyoruz. Verdiğimiz mücadele, ...
AK Partili Kalkan İzmir esnafına yeni sistemi anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
 
MHP İl Başkanı Karataş’tan Zübeyde Ana’ya ziyaret: Atatürk’ün kırbacıyız!
Karataş ziyaret sonrası açıklamasında, “Atatürk’ün Çanakkale’de İngilizler ...
Kılıçdaroğlu: Bu sorunun yanıtını Bahçeli vermeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk 4 maddesinin de değiştirilmek ...
CHP’li Sertel: Asıl iki başlılık bu sistemde!
Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili ...
 
Bakan Soylu: Kahraman güvenlik güçlerimiz itinayla çalışıyorlar
İçişleri Bakanı Soylu, "(Terörle mücadele) Kahraman güvenlik güçlerimiz ...
Erdoğan: 60'ların üzerinde taçlandıralım
'Evet' oylarının önde gittiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Benim derdim ...
Erdoğan'dan AB'ye sert mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva