HABERLER>GÜNCEL
18 Eylül 2021 Cumartesi - 08:25

Değişiklik yapıldı: Köyleri imara açacak hamle!

Çevre Bakanlığı, 11 Temmuz'da Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde 4'üncü maddesinde yaptığı değişiklikle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alan ve civarına yeni bir tanım getirdi. Yönetmelik değişikliğiyle, 30 büyükşehir sınırı içerisinde yer alan köylerdeki yapılaşma sınırı 100 metreden 300 metreye çıkarıldı. Böylece köylerin etrafında yapılaşma için 200'er metrelik yeni bir genişleme alanı oluşturuldu. Ayrıca bir parsele birden fazla yapı yapılmasını yasaklayan düzenleme de yumuşatıldı.

Değişiklik yapıldı: Köyleri imara açacak hamle!

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, yeni düzenlemeye göre, bin 500 metrekareden büyük parsellere, her bir binanın yapı inşaat alanı 250 metrekareyi, toplam yapı inşaat alanı da 750 metrekareyi geçmemek üzere 3 adede kadar yapı yapılabilecek. Böylece aynı parsel içerisine 3 villa birden inşa edilebilecek.

Bir diğer değişiklikle de köylere yapı yapabilmek için aranan köy nüfusuna kayıtlı olma ve köyde sürekli oturma şartları kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle, halen şehirlerde yaşayan insanların yabancısı oldukları köylere daha kolay konut ve benzeri yapı yapabilecekleri, bu nedenle mevcut köylerin etrafında bir anlamda yabancılardan oluşan yeni bir çember oluşacağından endişe ediliyor. Yeni yönetmeliğin özellikle Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz köylerine yoğun talep oluşturması bekleniyor.

DAVA AÇILDI
Köyleri adeta küçük şehirlere dönüştüreceği belirtilerek düzenlemenin iptali için jet hızıyla Danıştay'a dava açıldı. İtiraz dilekçesinde köy hayatı, tarım, yayla, kıyı ve ormanların geleceğine yönelik çok ciddi endişeler dile getirildi.

 
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karantina kararı!
 
Pandemiyle bildiklerini de unuttular!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 20 Eylül 2021 Pazartesi 13:31

Şu haberde bile İnciraltı diyenler var. Şaka gibi. Ne İnciraltı'ymış arkadaş. 5 KM çevresinde şehrin en büyük AVM'si, hastanesi ve vakıf üniversitesi olan, şehrin merkezine 15 dk uzaklıkta bir yer İnciraltı. Halan İnciraltı ve tarım alanını aynı cümlede kullananlar var. İnciraltı tarım alanı diye uydurulan bir yalandan kaynaklı oluyor bunlar. Yok arkadaşım öyle bir şey. Ya siz hiç tarım alanı görmediniz ya da bu yalana uymak işinize geliyor. Esas köylerin tarım vasfındaki temiz arazilerini imara açmak problemdir. Buradan bir İnciraltı ile şu durumu aynı düzlemde değerlendiren var. Pes artık.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 18 Eylül 2021 Cumartesi 21:54

Orman yangınlarıyla arsa üretildi. Şimdi bu yönetmelik değişikliği. Milleti doğanın kendini yenileyeceği yalanıyla uyutuyorlar. Yanan arazilerin çoğu bu tanıma uyuyor.

Yorumu oyla      2      3  
veli 18 Eylül 2021 Cumartesi 15:10

Köy dye birşeymi kaldı,şehrin gürültüsünden kaçan kaçana,çok isabetli bir karar,köylerimizin avrupai olması sevindirici,

Yorumu oyla      3      6  
Köyleri tamamen bitirecekler 18 Eylül 2021 Cumartesi 10:39

Bir bunu yapmadığınız kalmıştı o da tamam.

Yorumu oyla      4      3  
TC misafir 18 Eylül 2021 Cumartesi 10:09

Sürekli olarak burada özellikle ifade ediyoruz tarım alanlarına imar vermeyin, bu yapılan betonlaşmayı teşvik eder, insanlar tarımla uğraşmaktan vazgeçer. Bu gerçekleşirse bunun ardı arkası kesilmez daha fazlası istenir bu hep böyle olmuştur. Böyle giderse boğazımızdan geçecek her lokmanın sahibi yabancı ülkeler olacaktır ve onlar ne isterse bizler onu tüketmek zorunda kalacağız sağlıklı veya sağlıksız. Bunun için sürekli burada inciraltı haberlerine yorum yazıyorum o bölgedeki yapılanlar emsal teşkil ederse ülke tarımı toptan biter. Bu ilkede tam 14 imar affı çıktı ve yine imara aykırı yapılar hızla yapılıyor peki neden? çünkü imar affı beklentisi yine olacak. Tam 7 kez genel af çıkarıldı bu ülkede sizce bir tane daha olur mu? Vergi affının sayısını ise takip eden yoktur bu kadar çok vergi affı çıkarken neden vergi ödensin? Vergi ödeyen ile ödemeyen bir olacaksa düzenli vergi ödeyen neden ödemeye devam etsin? Verdiğim örneklerle verilen tavizlerin burada sınırlı kalmayıp daha da artarak devam edeceğini kanıtlamaya yönelikti. Diyeceksiniz ki -ne olur böyle devam ederse?- ülkenin sonu Osmanlı gibi olur daha ne olsun.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'günaydın' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha önce kaleme aldığı bir yazısındaki, ...
İzmir'deki park dehşetinde yeni perde: Kaçak alkol kurbanı mı?
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir parkta ölü bulunan Hasan Özdemir'in ...
İzmir'de 9,5 kilogram esrar ele geçirildi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 9,5 kilogram esrar ve 210 kök Hint keneviri ele geçirildi.
 
Twitter Türkiye'de denediği özelliğini durdurdu
Twitter, ilk olarak Türkiye’de test etmeye başladığı ‘tweet’lere emojilerle ...
İzmir'in o ilçesinde şok patlama!
İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlama vatandaşları sokağa döktü. ...
İzmir'de TIR ve belediye otobüsü birbirine girdi: Yaralılar var!
İzmir'in Aliağa ilçesinde tır ve belediye otobüsünün çarpışması sonucu 10 kişi yaralandı.
 
Dere yatağına düşen otomobilin sürücüsü yaralandı
İzmir'in Bergama ilçesinde Kestel Deresi yatağına devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.
İzmir açıklarında 34 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili ve Çeşme açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen ...
MSB: Kuzey Irak'ta bir asker şehit oldu
Kuzey Irak'ta, Avaşin bölgesinde yaralanan bir asker şehit oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva