HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2016 Cumartesi - 12:40

Davutoğlu'ndan emekli doktorlara zam müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hekimlerin emekli aylıklarının artırılacağını açıkladı. Buna göre; en düşük emekli doktor aylığı, 2 bin 100 TL'den 3 bin 100 TL'ye yükselecek.

Davutoğlu ndan emekli doktorlara zam müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde konuşma yaptı. Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarının artırılacağını söyleyen Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

"1,5 yılda Van'a beşinci gelişim. Başbakan olduğumdan beri 5 kere geldim. Dışişleri Bakanı ve akademisyen iken ne kadar geldiğimi hatırlamıyorum.

Hiçbir şey Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın başını yere eğdiremeyecek. Silopi'ye gittiğimde gördüğüm vakur duruş bütün ülkeye yayılacak. Bilsinler ki şehirlerimizi kana boğmak isteyenler Silopi'de gördüğüm manzaradan sonra bunu hiçbir zaman başaramayacaklar.

Aslında Van'a geçen ay gelecektim ancak Ankara'daki saldırı yüzünden kısmet bugüne oldu. Van'dan daha fazla ayrı kalamazdık ve geldik. Nevruz öncesi baharın müjdesini Van'dan veriyorum. Bu bahar şehirlerimizin, dağlarımızın vadilerimizin sevinçle mutlulukla vakarla karşıladığı bir vakar olacak. Biz bunu yapmak için burada olacağız. Aramıza hiçbir şey sokamaz. Ne barikatlar, ne bombalar... Devletin milletiyle buluşup kaynaşmasına engel olamayacaklar. Van özel bir yerdir. Burada medeniyet izleri bardır. İpek Yolu buradan geçiyordu şimdide enerji yolları buradan geçecek. Asırlar boyunca bölgede kurulan hiçbir medeniyetin kayıtsız kalmadığı bir irfan şehri. Bizim için İzmir neyse Van da bizim. Can bizim vatan bizim, İzmir bizim Van bizim diye bir seçim marşımız var. Geçen hafta İzmir'deydim şimdi Van'dayım. Bizim yüreğimizin yarısı Doğu'da yarısı batıda atar. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. İkisi de mukaddestir. Bir şey söylediğimizde 78 milyonu düşünerek söylüyoruz. Biz belli bir etnik kimliğin, belli bir bölgenin partisi değiliz. Biz destek versin vermesin her vatandaşımızın hükümetiyiz. Biz Türkiye'nin bütün renklerini aynı merhametle kucaklıyoruz. Bu ülkenin her köşesine yakınız uzak olmayı yabancı olmayı içimize sindiremeyiz. Türkiye bu zor günleri geride bırakacak. Türkiye demokrasiden adaletten hukuktan barıştan asla vazgeçmeyecek. Kazanılmış demokratik haklardan asla geri adım atılmayacak. İster hekim ister doktor ister esnaf veya çiftçi olalım. Hiçbirimizin çıkarı birbirimizden fazla değildir.

Özel bir günde özel bir mekandayız. Özel mekan Van'dır, özel gün Tıp Bayramı'dır. İnsanımıza şifa dağıtan kardeşlerimizin gününü kutluyorum. . Doktorlarımızı bu günlerde gösterdikleri destansı özveriden dolayı tebrik ederim.

Hayatımda 3 tip ilişki gördüm bunlar varoluşsal ilişkilerdir zaman mekan... Biri anne-baba ve çocuk arasındaki ilişkidir. Hiç kimse hiç bir makam bunu bitiremez. İkincisi hoca-talebe ilişkisidir. Gerçek bir talebe ve gerçek bir hoca bir araya geldiğinde o ilişkiyi bitiremez. Öğrencilerimin ilk gördüğüm hallerini asla unutmam. Saçları ağaran öğrencilerimin hala tanıyorum ve iletişim halimdeyim. Anne baba bedeni dokur, hoca ruhu dokur.

Üçüncü ilişki doktor-hasta ilişkisi. Hiçbir hasta doktorundan aldığı şifayı asla unutmuyor. O yüzden buradaki doktor kardeşlerime çok şanslı bir mesleği icra ettiklerini söylemek isterim. En hikmetli mesleklerin başında hekimlik gelir bu sebeple hepinizi tebrik ederim.

Biliyorsunuz Nobel ödüllü Aziz Sancar hepimiz bu ülkeye bağlılığı ile ve dünyaya gösterdiği tevazu ile gurur duyduk. Sare Hanım, benim amcam Savur'da 1950'li yıllarda görev yapmıştı diye sordu. Hemen Kamil Bey mi? dedi. Kendisi beni hayata döndüren insandır. Kardeşi öldüğü günde bana penisilin yaparak zor şartlar altında bana şifa vermiştir. Aradan yarım asır geçmiş ama hikmetle davranan hekim asla unutulmaz.

Şu anda görev yapan bütün hekim, tıp çalışanları ve sağlık personellerini tebrik ediyorum. Öyle bir hizmet veriyorlar ki hayatları pahasına çalışıyorlar. Seçimden beri sağlık personellerinden şehit olan kardeşlerimiz oldu. Onları buradan rahmetle anıyorum. Hiçbir zaman hatıralarını unutmayacağız. Gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Cizre'de ağır yaralı bir hastaya müdahale ederken vurulan fakat vazgeçmeyen İlhami Yılmaz'a da teşekkür ediyorum. Doğum yapan elini doğumdan hemen sonra Diyarbakır'da bırakıp Cizre ye koşan Başhekim Mehmet Erzen'e bu kahraman doktorumuza teşekkür ediyorum. Şehit annesi dosyasına "Şehit annesidir 'of' bile demeyiniz" yazan Ayşenur Hoş'a da teşekkür ederim.

Ambulansın bizim dilimizdeki karşılığı can kurtarandır. Ambulansa saldıran kişi insan mıdır? Can kurtaracak, kimi alacağını bilmiyorsunuz. Bu saldırı alçakça saldırıdır. Cizre'de iftiralarda devleti suçlayan insanlar Cizre Devlet Hastanesi'ne 20 roket atıldığını söylemiyorlar. Hekime, eczacıya, hemşireye kurşun sıkanlar insan mıdır? Bunlara en güzel cevabı bu bölgede yaşayan insanlarımız verecek. Bunlar Kürt kardeşlerimizin hakkını koruyor olabilirler mi?

Her insanımızın canı bize emanettir. Her karış toprağa ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizi yaralı insanlara müdahale etmemekle suçladılar. Bizim insanlığımız da bu yoktur. Biz yaralıyı sağlığına kavuşturur suçu varsa hukuka teslim ederiz. Bölge insanı teröre asla inanmıyor ve desteklemiyor. Bu ziyaretlerimizin bir sebebi de bölge insanına teşekkür etmek. Van'a geldiklerinde elleri boş döndüler yine dönecekler. Bu hikmetli insanlar terörün karşısında duracaklarını gösterdi.

Türkiye bu günleri aşacak. Biz milletimiz için varız. Gönülleri şen olsun diye uğraşıyoruz. Biz de milletimiz de inanıyoruz. Allah bu ülkeye yardım etsin . Adımlarımızı sabit kardeşliğimizi bak kılsın.

Bizler şifa haneleriyle herkese örnek olmuş bir milletiz. Her canı aziz, insana hizmeti ibadet biliriz. İnsana şifa dağıtanı aziz biliriz. Tıp Bayramı sebebiyle bütün sağlık çalışanı kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Kudretli devlet vatandaşını dünyanın neresinde olursa olsun alıp ülkesine getirir ve en iyi hastanede tedavi ettirir. Dünyada nerede olursa olsun pasaportunda al bayrak olan kimseyi yalnız bırakmayız. Suriye'den, Gazze'den gelen hastaları ziyaret ettiğimde onların yanında Halep'ten gelen çocuk yatıyordu. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bizim kudretimîzi ve şefkatimiz hem ülkemize hem dünyaya vesile teşkil ediyor. Bütün bu gayretlerde çalışan sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum.

Her alanda 2002 yılında hayali kurulamayan gelişmeleri gerçekleştirdik. 10 yılda sağlıkta devrim gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde başlatılan bu çalışmalarda bugün de biz devam ediyoruz. Her gün çalışmalarımızı geliştirmek konusunda gayretliyiz. 14 yılda sağlık yatırımlarımıza öncelik verdik. "Önce insan dedik". Birinci yatırımları eğitime, ikinci yatırımları sağlığa ayırdık

Bugün güzel haberler vermek için buradayım. Talepleriniz için Sağlık Bakanımız ile ilgili çalışmalar yaptık. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltı müdahalesiyle engellenecekler. Son derece azami çaba gösterilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşme ile sağlıkta şiddet olaylarında polisimiz görev alacak. Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak çalışma ile sağlık alanında tehdit ve hakaret uygulayanlar tutuklama cezası alacaklar.

Üniversite ve özelde çalışan işlenen şiddet fiillerine tolerans göstermeyeceğiz. Artan bu şiddeti durduracağız. Sağlık çalışanlarımız asil mesleklerini devam ettirecekler

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarında iyileştirme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerimizin 2100 lira olan maaşlarının 3100 lira olarak, uzman hekimlerimizin de emekli maaşlarının 3250 ye çıkarılmasını sağlayacağız.

Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının ağır olduğunu bir hekim eşi olarak çok iyi biliyorum. Hekimlik aileyle yapılan bir meslektir. Hekim eşlerini unutmayalım onlar da bir teşekkürü hak ediyorlar.

Hekim sayısının azlığından dolayı hekimlerin emeklilik yaşını 67 yaşına çıkarmayı sağlayacağız. Hekimin ve kurumun da onayı ile bu yaş 72'ye kadar çıkarılacak. Hekimlerimizin sürekli dinamik çalıştıkları için 72 yaşında da şifa dağatacak bedensel kabiliyete sahipler biz bunu biliyoruz.

2023 yılında 20 milyar dolar döviz getirisi sağlayarak ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. 500 bin san yurt dışından gelerek kendilerini Türk hekimlerine emanet ettiler. 2014'de uluslararası hasta sayısı yüzde 21 oranında bir artış gösterdi.

Önümüzdeki 1 yıl içinde Isparta, Mersin, Ankara 'da şehir hastaneleri uygulaması başlayacak. Vatandaşlarımız 14 yılda sağlık hizmetinde memnuniyet yüzde 39 iken yüzde 73'e çıktı. Sağlık çalışanımızı 378 binden 839 bine yükselttik. 38 tıp fakültesi vardı 103 tıp fakültemiz var. Üniversitelerimizin sorunları ile de yakından ilgileneceğiz. Kadınlar Günü'nü yeni geçtik kadın doktorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın merhametli elleri vatandaşımıza şifa dağıtırken anne şefkatiyle yaklaşıyor.

Dar gelirli kesimlere yönelik olarak. Yeşil kart sahiplerinin ayakta tedavilerini ve ilaç masraflarını karşıladık. 6389 olan yatak sayısı bugün 48 bini geçti. 168 bin hasta yatağını 2023 yılında gerçekleştirmiş olacağız. (Radikal)

 
‘Piriştina Efsanesi' Körfez’de yaşayacak: Kılıçdaroğlu’ndan İzmir övgüsü!
 
Merkez bankalarından tüm zamanların rekoru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat! Kış dönüyor: İzmir’de hava nasıl olacak?
Yurdun büyük bölümünde yeni haftada sıcaklıklar düşüş gösterecek. İzmir ...
VIP dinleme operasyonu: 45 gözaltı kararı!
Birçok ünlü işadamı ve gazeteciyi sahte belgelerle terör örgütleriyle ...
İzmir’de tele-dolandırıcılık bilançosu: 33 milyonluk vurgun!
İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte 2015'te telefon yoluyla 483 kişinin 11.5 ...
 
İzmir’de Mülteci Meclisi: 40 STK el ele verdi!
İzmir’de, Konak Kent Konseyi'nin geçen ocak ayında aldığı karar doğrultusunda, ...
Kınık Balkanlılar Derneği yeni başkanını seçti
Aile Yaşam Merkezi Salonu’nda yapılan seçimde derneğinin yeni başkanı ...
Başörtülü ilk kaymakam işbaşı yaptı!
Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi Kaymakam Vekilliği görevine atanan Neslihan Kısa, işbaşı yaptı.
 
Flaş: İzmir’de HDP’li başkanlar tutuklandı!
PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında ...
Suriyeli çocuğu yere çarpan adam serbest kaldı!
'Kasten yaralama' ile suçlanan Musa D., adliye girişinde, "Pişmanım, çok ...
Flaş! Vali kalp krizi geçirdi: Durumu kritik
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu kalp krizi geçirdi. Vali Salihoğlu, valilikten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva