HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2015 Pazartesi - 09:44

Davutoğlu’ndan ‘Dündar-Gül’ mesajı: Zorunlu haller…

Başbakan Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz" dedi.

Davutoğlu’ndan ‘Dündar-Gül’ mesajı: Zorunlu haller…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 yıl aradan sonra yeniden yapılan Avrupa Birliği-Türkiye zirvesine giderken yolda gazetecilerin sorularını cevapladı.

MİT TIR’larına ilişkin soruşturmada o dönemde hedefin kendisi, Tayyip Erdoğan ve Hakan Fidan olduğunu söyleyen Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak ise "Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz" ifadelerini kullandı.
 
Hürriyet yazarı İsmet Berkan'ın bugünkü yazısında aktardığına göre Başbakan Davutoğlu'nun uçaktaki gazetecilerle sohbeti sırasında değindiği konular özetle şöyle:
 
TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ
"Teröristler, açıklamanın 100 metre yakınına silahlı bir şekilde geliyorlar ve polise ateş açıyorlar. Olayı tetikleyen terörist. Polis bir mukabelede bulunmak zorunda kalıyor. 100 metre ötede de Tahir Elçi açıklamayı bitirmiş, orada hayatını kaybediyor. Bir çapraz ateş içinde kalmak mı, bilinçli olarak o sırada kargaşadan istifade etmek isteyen bir provokatörün atışı mı, tespit edilecek. Burada asli fail terör örgütüdür. Eğer polise yönelik o saldırı, kargaşa olmamış olsa ne ateş etme ihtimali olur ne de birinin öldürülmesi olayı yaşanmış olurdu."
 
RUSYA'YLA KRİZ: TÜRKİYE İDARESİ ZOR BİR ÜLKE
"Türkiye idare bakımından zor bir ülke. Her an bir olayla karşılaşabiliyorsunuz. Hükümet listesini konuşacağımız sabah uyandığımda Genelkurmay Başkanı aradı. Bu, her şeyi ikinci sıraya iten bir gündem var demektir. Hükümet kuracağım ki krizi yöneteceğim. Hükümet olmanın ağır sorumluluğunu hepimize gösteriyor. Arkasından AB zirvesine gidiyoruz, hem Tahir Elçi’nin ölümü hem gazeteci tutuklamaları bir anda gündeme geliyor. Bu da Türkiye’de başbakan olmanın kaderi.
 
Biz ve Rusya soğukkanlı şekilde olaya yaklaşmamız halinde kontrol edilebilecek bir krizdir. Rusya’nın pilotunu kaybetmesi nedeniyle hissettiklerini anlıyoruz ama onların da bizim sınırlarımızı koruma hassasiyetimizi anlaması lazım."
 
CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL’E TUTUKLAMA
"Devlet sırrı diye bir gerçeklik var. Bu kadar kriz yaşanırken, devlet birçok tedbiri almak zorunda. Aldığınız bu tedbirler saptırılarak ve kurallar da aşılarak yalan yanlış yorumlarla devleti zora sokacak şekilde devlet sırları yayınlanırsa bu suçtur. Dünyanın her yerinde suçtur. Dönüp yargının her adımında hükümeti suçlamak da doğru değil. Ama esas olan tutuksuz yargılanmadır. Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz.
 
Olayın birinci hedeflerinden biri de bendim. MİT TIR’ları operasyonları yapıldığında cuma günü Harran’daydım. Büyükelçiler toplantısı yapılırken yaşandı. Üç kişi hedefe konuldu. O zamanki Başbakanımız (Tayyip Erdoğan). Dışişleri Bakanı olarak ben ve MİT Müsteşarımız (Hakan Fidan). Üçümüzün doğrudan hedefe konulması olayıdır. Daha sonra odamızın dinlenmesi de aynı sürecin devamıdır. Üçümüzü de uluslararası ceza mahkemesine çıkarmak için yürütülen haince bir faaliyet. Benim odamı da dinleyen aynı çete. O yayınlar da bu kumpası destekleyen yayınlar."

 
Ve Akşener ‘o çağrıyla’ aday oluyor
 
‘İzmir’in malları’ davalarında ikinci tur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Akşener ‘o çağrıyla’ aday oluyor
1 Kasım seçimi sonrası kurultay tartışmasının yaşandığı MHP'de, gözler ...
Paris’teki zirvede tüm gözler Erdoğan ve Putin’de!
Rusya’nın önceki gün açıkladığı 6 maddelik ekonomik yaptırım paketine ...
Tarihi zirve sona erdi: Türkiye'ye 3 milyar Euro
Avrupa Birliği, sığınmacı akınıyla ilgili Türkiye'ye 3 milyar euro'luk ...
 
Davutoğlu AB zirvesinde konuştu: Biz bir Avrupa halkıyız
Göç konusunun ele alınacağı Brüksel'deki Türkiye-AB zirvesinin açılışında ...
Davutoğlu Brüksel'de konuştu: Tarihi bir gün
Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi için gittiği Brüksel'de gazetecilere açıklamada ...
CHP İzmir'de ilginç istifa: Parti için Belediyeyi bıraktı!
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper adaylık açıklamasında belediyedeki ...
 
Vizesiz Avrupa için tarih
Avrupa Birliği, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasından doğan yükümlülüklerini ...
Kılıçdaroğlu'dan, Cumhuriyet Gazetesi'ne ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti.
Başkan Soyer'in eşi de aktif siyasette
İzmir'de Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva