HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2015 Cumartesi - 21:56

Davutoğlu İzmir’de iş dünyasına seslendi: İdeolojik kavgayla…

Başbakan Davutoğlu Manisa kongresinin ardından yeniden geldiği kentte Valilik tarafından organize edilen sivil toplum buluşmasında iş dünyasına seslendi. Davutoğlu İzmir’in vizyon değiştirmesi gerektiğini söylerken, “İdeolojik saplantılar yüzünden girdiğimiz kavgayla kalkınma olmaz” dedi.

Davutoğlu İzmir’de iş dünyasına seslendi: İdeolojik kavgayla…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir 5. İl Kongresi’nin ardından bir başka kongre heyecanı için Manisa’ya geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İzmir’e döndü ve ilk durağı İzmir Valiliği oldu.

- AK PARTİ İL KONGRESİNE DAVUTOĞLU'NUN SÜRPRİZİ DAMGA VURDU...

Başbakan Davutoğlu, valilik önünde partililer tarafından karşılandı.

Kendisini bekleyenlerin yanına giden Başbakan'a partililer, 'Haydi şimdi Ahmet Hoca götür bizi Osmanlıya' diye tezahürat yaptı.



Başbakan Davutoğlu kendisini bekleyen 10 yaşındaki ikiz kardeşler Mehmet Akif ve Mehmet Fatih Güney'in başını okşayıp sevdi. Ancak ikizler ağlamaya başlayınca Başbakan Davutoğlu, "Neden ağlıyorsunuz?" diye sordu. İkizler de "Sizi gördüğümüz için" dedi.

Davutoğlu kendisini Hükümet Konağı önünde tek sıra olarak karşılayan Vali Mustafa Toprak ve bürokratlarla tokalaşıp valilikteki toplantıya katıldı.
 
DELİCAN HEDİYEYİ VERDİ
Valilikteki buluşmada ilginç detayı AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın Davutoğlu için hazırlanan ve üzerinde 99 kez ’Bismillahirrahmanirrahim’ yazılı olan bir tabloyu hediye Başbakan’a hediye etmesi oldu. Başbakanlık daha önce hediye kabul edilmediğini duyurmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Valilikteki programın ardından Kaya Termal Otel'de İzmir Valiliği tarafından organize edilen ve işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Sivil Toplum Buluşması’ toplantısına katıldı. ‘ihracatın yıldızları’nın da ödülle onurlandırıldığı buluşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu.



SİVİL TOPLUM VE İZMİR…
Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu il kongresinde duyurduğu İzmir’e başbakanlık ofisi haberini yinelerken sivil toplum vurgusu yaptı. Davutoğlu, “Sivil toplum sözcüğü İzmir ile birbirine çok yakışır. Sivil toplumun uygulamaları en güzel, istiklalimizin geleceği olan İzmir’de uygulanmıştır.  Dışişleri Bakanı’yken İzmir’e Dışişleri Bakanı Temsilciliğini açmıştık şimdi başbakan olduk ufuk şehri İzmir’imize en kısa sürede başbakanlık ofisi açmaya karar verdiğimizi duyurduk. Başbakanlığımızın Ankara dışında İstanbul’da ofisi var. Bazı faaliyetleri İstanbul’dan kaydırıyoruz” dedi.
 
İZMİR FARKI KAPATMALIDIR
Türkiye’deki her şehir için vizyonlarının olduğunu belirten Davutoğlu, “Asya ve Avrupa ekonomilerini buluşma yeridir. Asya ve Avrupa'nın en özgür şehridir. Her türlü kültür, sanat, felsefe, İzmir'de buluşmaktadır. Yine bizim ufuk şehrimizdir. Kosova'dan, Balkanlardan, Grit'ten gelen muhacirlerin bir zenginliğini görürsünüz. Demokrasi de İzmir'de yeşerdi, büyüdü. İdeolojik saplantılar yüzünden girdiğimiz kavgayla kalkınma olmaz. Maalesef İzmir, Türkiye ekonomisinin durağanlığından etkilenen şehir olmuştur. Bizim dönemimizde yakaladığımız hızı yakalayamamıştır. Vizyon değiştirmemizin vakti geldi. Akdeniz'de ekonomik kriz yaşanırken, bu krizlerde İzmir bu farkı kapatmalıdır. Bana göre 3 çeşit devlet var; Vizyonu olan devletler ve bunu hayata geçiren devletler. Vizyonu olmayan ama idareyi öyle böyle yapan devletler… Vizyonu olmayan idareyi de kaybetmiş devletler. Türkiye birinci sınıfa giriyor. Her bir şehrimizle ilgili bir vizyonumuz var. 12 yıldan beri hiç sarsılmayan bir yapımız var. İhracatçılara ilk hedefiniz bütün dünyadır diyoruz. İzmir coğrafyasını en üst düzeyde kullanmamız lazım. Hinterlandını kaybeden şehirler zayıflar. İzmir kaybetmedi daha güçlendi” ifadelerini kullandı.
 
BİZİM İLK HEDEFİMİZ DÜNYADIR
Davutoğlu hükümetleri tarafından yapılanları anlatırken coğrafyanın öneminin de altını çizdi. Davutoğlu, “Cumhuriyet'in 100'üncü yılına baktığımızda, ‘Atatürk ilk hedefiminiz Akdeniz’ demiş. Bizim ilk hedefimizi bütün dünyadır. Coğrafya her şeydir. Bu vizyon içinde, İzmir'in coğrafyasını en üst ölçüde kullanmalıyız. Yapmamız gereken merkezi hükümet olarak İzmir’i  kara, deniz, havayoluyla entegre etmemizdir. Coğrafyamız temel zemindir. Ankara, İzmir arasına hem otoban hem yüksek hızlı tren yapıyoruz. 9 saatlik yol 3 buçuk saate inecek. Körfez geçişiyle birlikte İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi zengin sanayi havzasını aktarım havzası İzmir'dir” şeklinde konuştu.


 
DENGESİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
“Temel hedeflerimizden biri Marmara bölgesine yoğunlaşan sanayiyi ve üretimi potansiyelini Anadolu'nun çeşitli yerlerine yaymaktır” diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, “Yüksek teknoloji yatırımlarında dengesizlik bizim ekonomimizin en büyük zaaflarındandır” dedi.
 
Davutoğlu, “Türkiye’nin katma değerlerini yükseltilmesi için orta değerlere ağırlık verilmesidir. Sadece niteliksel olarak artış sağlamak lazım. Yükte hafif parada ağır ya da yüksek teknolojili üretimler ortaya koymalıyız. Yüksek teknolojiyi teşvik etmeliyiz. Şimdi aldığımız karar ile yüksek teknoloji içereni yeni yatırımlarda 5’inci bölge teşvik vereceğiz. İzmir'de yüksek teknoloji geçiriyorsa 5 bölge kapsamında özel teşvik görecek. Yüksek teknolojili yatırımları teşvik edeceğiz ve Anadolu’nun her yerine yaymaya çalışacağız. Ekonomik bölgesel dengesizlikleri ortadan kaldıracağız. Bunun en güzel yapılacağı yer İzmir’dir. Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nı yapıyoruz. Güçlü bir limanının yoksa bütün o yollar gelir nereye gideceğini bilemez. Kara yolu, demiryolu stratejiniz varsa o limanlar kenti büyütür. Alsancak Limanı’nın da kapasitesini artıracağız. İzmir’in hinterlandı çok zengin...  2002 yılında 2.6 milyar dolardı bugün 9.6 milyar dolar oldu. Bugün Manisa’daydık orada da 315 milyon 4 buçuk milyara çıktı. Nereden gidecek bu ihracat? Çandarlı’dan… Denizli’ninki de buradan gidecek. İzmir’deki işadamları plan yaparken hinterlandı derinlemesine düşünmelidir. Biz Asya’ya oku doğru gerersek Avrupa’ya doğru atarız. İzmir statik olamaz. Bekleyelim bakalım görelim diyemez. Şehir kültürünü sivil toplum kültürünü koruyalım. Dinamizmi sürdürelim. Dinamizmi test etmek üzere geleceğim. Öncü bir şehirdi yine bu niteliği İzmir’e kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.
 
İZMİR’İN DİNAMİZMİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ…
Reform paketi hakkında da konuşan Davutoğlu şunları söyledi: “Sivil toplumumuzun dinamizmi hükümetin biraz da bu konuları düzenlemesiyle olur. 25 sektörel dönüşüm programı açıkladık. Bir tek Türkiye ve Meksika böyle kapsamlı bir program açıklamıştır. Herkes taktir etti. İş dünyası, eğitimciler bunları araştırsınlar. Hepimizin geleceğini yeniden şekillendirmek için bunlara eğilmemiz lazım. Sizlerden beklentimiz ‘şurada şu yapılsa daha iyi olur’ demenizdir. Bariyerle, aramıza duvarlar örülmesine izin vermeyiniz. Kim ne düşüncede ve inançta olursa olsun herkesin başbakanına kendini yakın hissetmelidir. Bu konuda bir ayrımcılık yok. Bize oy versin ya da vermesin. İzmir’in dinamizmini görmek istiyoruz. Sivil toplumun, İzmir'in dinamizmini görmek istiyoruz. Türkiye'de bütün dünyanın takdir ettiği bir dinamizm yaşadık. Küresel krizle birlikte tıkanmayı görüyoruz. Küresel kriz öyle bir etki yaptı ki damarlarımızda tıkanma var, bunu görüyoruz. Bu tıkanıklıklar devlet ve resmi politikayla aşılabilir değil. Sivil toplumun aşma iradesini de görmek istiyoruz. Halkımızı cumhurbaşkanımızı göreve layık gördü.12 yılda her alanda devrimler yaşadık. Önümüzdeki 10 yılı öyle bir planlamalıyız ki, ekonomiyi, devleti, toplumu yeniden inşa etmeliyiz. Bu değişimde İzmir'in çok büyük önemi var. Çoğulcu düşünceyi yaratmalıyız. İzmir’de hep çoğulcu düşünceyi yaşatmıştır.”



EN ÇOK İHRACAT YAPANLARA ÖDÜL 
Başbakan Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Ege İhracatçi Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk birlikte EİB kayıtlarına göre 2014 yılında en çok ihracat yapan Pergamon Status Dış Ticaret'e, Petkim Petro Kimya Holding'e, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş'ye British Amerikan Tabacco'ya, CMS Jant ve Makine'ye, Indesit Company Beyaz Eşya'ya, Unıteks Tekstil'e, KLC Gıda'ya, Özdoğru İnşaat'a, Balta Floorcovering Yer Döşemeleri'ne ödül verdi.

BAŞKANLARLA ZİRVE
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Valiliği'nin onuruna verdiği yemekten ayrılıp partisinin milletvekilleri ve 6 ilçe belediye başkanıyla basına kapalı toplantı yaptı. Başbakan Davutoğlu, toplantıda belediye başkanlarına İzmir için ne yaptıklarını sordu. Belediye başkanları da projelerini anlattı. Başbakan Davutoğlu toplantının ardından partililerle selfi çektirerek Afyon'a gitmek üzere hava limanına hareket etti. (Haber merkezi, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 1 Şubat 2015 Pazar 12:27

akp. de kendi ideolojisinden vaz geçiyormu? vaz geçebilecekmi?eğitimi,sağlığı herşeyi dine endekslediniz, önce siz ideolojik yönetmekten vazgeçin.

Yorumu oyla      11      6  
Ali ermiş 31 Ocak 2015 Cumartesi 22:18

Sayın başbakanım 2 kez dünyaya tanıttığınız inciraltını ne durumda olduğunu keşke merak edip görseydiniz..

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan faiz tepkisi: İnsanı çıldırtacaklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimini yeterli bulmadığı Merkez Bankası'nı ...
Ve ‘Çemberli Efe’ konuştu: Neden AK Parti’ye geçti?
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il kongresinde rozet taktıktan sonra AK Parti’ye ...
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu muhtar olabilir mi?
AK Parti Manisa İl Kongresi, Atatürk Spor Salonunda coşkulu bir kalabalıkla ...
 
‘Söz Üye’den yeni ‘önseçim’ hamlesi: Kılıçdaroğlu’ndan randevu
CHP’nin iş dünyası kanadının kurduğu platform tüm üyelerle önseçim talep ...
Başkan Saatcı: İl yapsınlar AK Parti'ye geçerim
Fethiye İlçesi Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, katıldığı bir televizyon ...
Bülent Arınç kongrede gözyaşlarını tutamadı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Kongresi'nde yaptığı ...
 
İşte yeni AK Parti İzmir: Delican’ın kadrosunda kimler var?
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı İl Başkanı Bülent Delican’ın seçildiği ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: AKP’nin eşbaşkanı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’deki konuşmasını eleştiren CHP lideri ...
AK Parti kongresinde bomba transfer: ‘Çemberli Efe’ rozet taktı!
Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AK Parti İzmir kongresi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva