HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2016 Cumartesi - 19:50

Davutoğlu: 'Başkent güvenlik anlayışı' geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.

Davutoğlu:  Başkent güvenlik anlayışı  geliyor

Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Ankara saldırısını da ele alarak ilgili bütün yetkililerle toplantı yaptık.

Son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere  ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kesbeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz.

Bugün ele aldığımız en temel husus, Ankara'ya has, Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz ve Başkente has ve Başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız.

Güvenlik birimlerimize net olarak şu talimatı verdim; hiçbir şekilde mazeretle gelinmemeli. Ne ihtiyaç varsa, ne teçhizat takviyesi yapılması gerekiyorsa bunu en süratle yapacağız ve personel takviyesi gerekiyorsa personel takviyesi yapacağız. Ankara'nın özelliklerinden kaynaklanan özel bazı eğitilmiş uzman güvenlik alanları söz konusu ise bunların eğitimi yapılacak.

Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı. İlk tespit ettiğimiz bilgiler ile bugün ulaştığımız daha kapsamlı bilgiler arasında da herhangi bir çelişki söz konusu değildir. Birilerinin algı operasyonuna bu konuda izin vermemek lazım. Evet çok açık bir şekilde PKK-YPG bağlantısı ortaya çıkartılmıştır, bütün örgütsel irtibatlar tespit edilmiştir.

Kimse bu olayı saptırmaya kalkışmamalıdır, bu irtibatlar nettir, kişiler çok açıktır. Bu kişilerden ifadeler alınmıştır. Bu kişilerin Türkiye'deki ve Suriye içindeki bağlantıları da açık bir şekilde ortaya konmuştur. Karşımızda PKK-YPG işbirliği ile gerçekleştirilen bir terör eylemi vardır. Zaten YPG'nin PKK ile olan irtibatını da cümle alem açık bir şekilde, Kandil, Sincar, Haseki bağlantısını bilmektedir.

(Ankara'daki terör saldırısı failinin kimliğinin kısa süre içinde tespit edilmesi) Çok iyi bir kayıt sistemimiz var ki iki sene sonra bir olay olduğu anda bir küçük parmak parçasından ve o parmak izinin alınması suretiyle daha 24 saat geçmeden, kayıt işlemi üzerinden bu parmak izinin kime ait olduğu tespit edildi. Yani 2 milyon 600 bin mülteci barındıran bir ülkede eğer böylesine iyi işleyen bir kayıt sistemi olmasaydı muhtemelen ya biz bu sonuca hiç ulaşamazdık, ya da çok uzun bir sürede ulaşabilirdik.

(Ankara'daki terör saldırısını TAK'ın üstlendiği iddiası) Önce şunu sormak lazım; daha önce de zannediyorum Kumrular olayında TAK üstlendi ama anında üstlendi. Niye bu açıklamayı yapmak için 3 gün bekleme ihtiyacı hissettiler. TAK dediğinizde ayrı bir örgüt değil, PKK'nın uzantısı bir örgüt. YPG'de PKK'nın uzantısı bir örgüt. Yani TAK üstlenmiş olsa da bu YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz.

Türkiye geneliyle ilgili güvenlik tedbirleri dışında özel bir güvenlik mekanizması ve Ankara'nın, Başkentin hususiyetlerini de gözeten bir eylem planı hazırlanacak. Bunda hem yaşadığımız münferit terör eylemleri, yani bir terör eyleminin gerçekleşmesi, Gar gibi, Merasim Sokak'ta olan gibi, hem de kitlesel eylemler üzerinden bazı provokasyonların olması ihtimallerine karşı alınacak tedbirler, güvenlik birimlerimizin bütün çabalarıyla bir eylem planına dönüşecek ve önce Sayın İçişleri Bakanımıza sonra da bizzat bana tevdi edilecek. Ve bu bir genelge halinde bütün Ankara'daki kurumlara tevdi edilecek.

Müttefik ülkeden beklediğimiz Türkiye'yi savunması. ABD'den beklentimiz "ama"sız dayanışma içerisinde olması.

 
İngiltere Atlas bebeği konuşuyor
 
Erdoğan: Geldiğimiz yer meşru müdafaa durumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözcü Kalın'dan 'kara operasyonu' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon kanalının ...
Akdoğan’dan çok sert ‘Putin’ mesajı!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Putin Stalin’e özendi. Stalin’in ...
Dervişoğlu’ndan teşkilat kapatmaya sert tepki!
MHP’nin 4 ilde teşkilatını kapatma kararının ardından sert tepki veren ...
 
Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor
CHP İzmir Milletvekili, “Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak ...
MHP'deki kurultay davasında sürpriz gelişme
MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın ...
CHP’de 2 ilçedeki düğümü o isimler çözecek!
Çiğli’de meclis üyelerinin disipline sevki, Karabağlar’da da İlçe Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Sayın Gül aynı kaygıları paylaşıyor
Kılıçdaroğlu, Gül'ün dün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamayla ilgili ...
Bahçeli’den MHP Denizli’ye tele-atama!
Bahçeli, son iki seçimde milletvekili adayı olan Cafer Birtürk'ü telefonla ...
Altıok anlattı: CHP Vali Toprak’tan ne talep etti?
Hafta arasında Vali Toprak’la bir araya gelen CHP heyetinde yer alan Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva