HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Kasım 2016 Salı - 11:32

Dario Moreno’nun adı sanat evinde yaşayacak!

İzmirli sanatçı Dario Moreno’nun adıyla taçlandırdığı ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’ sanatçının ölüm yıldönümü olan 1 Aralık’ta hizmete açılacak.

Dario Moreno’nun adı sanat evinde yaşayacak!

Konak Belediyesi’nin Karataş Semti’nde restore ederek dünyaca ünlü İzmirli sanatçı Dario Moreno’nun adıyla taçlandırdığı ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’ sanatçının ölüm yıldönümü olan 1 Aralık’ta hizmete açılacak.

Tarihi Asansör’ün de bulunduğu ve Moreno’nun adını taşıyan sokağın hemen girişindeki üç katlı binada faaliyet gösterecek olan sanat merkezi, çocuklara ve gençlere çeşitli sanat kurslarının verildiği, kent kültürünün yaşatıldığı bir mekan olacak.

ÜÇ AYDA TARİH CANLANDI
Konak Belediyesi'nin sanat merkezi olarak İzmir’e kazandırdığı bina, üç ay gibi kısa bir sürede harabe görünümünden kurul onaylı yapılan tadilatla kurtularak, tepeden tırnağa yenilendi. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülen yenileme çalışmaları ile teras katıyla birlikte toplam 442 metrekare alana sahip bina ışıl ışıl hale geldi. Tarihi Asansör’e komşu da olan binanın tadilat çalışmaları sırasında Dario Moreno Sokağı da elden geçirildi. Sokağın zemin taşları ve aydınlatma lambaları yeniledi. Sokağın girişinde bulunan Dario Moreno ve Cezayir kökenli Fransız müzisyen Enrico Macias’ın heykellerine de bakım yapıldı. Tadilat ve bakım çalışmaları sayesinde Dario Moreno Sokağı ve Sanat Merkezi göz doldurur hale geldi.

AÇILIŞLA ANILACAK
Dairo Moreno Sanat Merkezi’nin ve aynı zamanda yenilenen sokağın açılışı 1 Aralık Perşembe günü saat 17.00’de, yine çok anlamlı bir günde; Dario Moreno’nun ölümünün 48. yılında düzenlenecek anma etkinliğiyle yapılacak. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da İZSEV, İzmir Musevi Cemaati ve Dario Moreno Dostları’nın katkılarıyla gerçekleşecek törende Dario Moreno müzik ve dansla anılacak.

SANAT KURSLARI VERİLECEK
İzmirlilerin katılımıyla yapılacak törenle hizmete açılacak merkezde çocuklar ve gençlere yönelik çeşitli sanat dallarında kurslar verilecek. Yeni görünümüyle Karataş’a yeni bir soluk getiren sanat merkezi İzmir’in önemli değerlerinden biri olan Dario Moreno’nun adıyla gelecek kuşaklara rehber olacak ve Karataş’ta bundan böyle müziğin ve dansın ritmi yükselecek. Dans, ritim ve eğitici kursların verileceği Sanat Merkezi’nin giriş katında da Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören kadınların el emeği ürünleri satışa sunulacak. Tarihi Asansör’ün de bulunduğu sokağa ziyarete gelenler bu ürünleri alarak, Konaklı kadınlara destek olacak. Dario Moreno'nun İzmir için önemli bir değer olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Müziği ile güzel İzmir'imizi dünyaya taşıyan sevgili hemşehrimiz Dario Moreno'nun anısını yaşattığımız sanat merkezimizi hizmete açmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde tüm hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyoruz" dedi.

 
İzmir’de darbecilerin önünü kesen kahraman komisere terfi
 
Turizmde toparlanma sinyali: 7 ayın en iyisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 'Fasl-ı Asuman' şöleni!
Buca Belediyesi'nin organizasyonunda sinema ve tiyatro dünyasının başarılı ...
AASSM'de caz şöleni: '1 Festival'dan çok fazlası!
Caz müziğinin en iyi gitaristlerinden Richard Bona, Ahmed Adnan Saygun ...
İzmir sahnesi Alim Qasımov’u bekliyor!
Albümleri Azerbaycan’dan Amerika’ya uzanan geniş bir coğrafyada dinlenen ...
 
BerKM çocuk sesleri ile yankılandı
Bergama Kültür Merkezi (BerKM), Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun oynadığı ...
İzmir Devlet Korosu'nda acı kayıp
Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Korosu'ndan bir süre önce emekliye ayrılan ...
Konak’ta ‘Bütün kadınların kafası karışıktır’la kahkaha tufanı
Ücretsiz sahnelenen ve büyük ilgi gören etkinlikler kapsamında son olarak ...
 
Foto-safari: 'İzmir'in Cenneti'nde o anlar!
İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen “Ulusal ...
İzmir’in kadınları Cahide Sonku’yu andı
Gökhan Eraslan’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönetmenliğini yaptığı müzikalde, ...
Vizyonda merakla beklenen 6 yeni film
Bu hafta 2'si yerli 6 filmden vizyona giren başrollerini Tayanç Ayaydın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva