HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2016 Salı - 11:39

Darbeci eski tümgeneral Ege Ordu Komutanını ölümle tehdit etmiş!

İzmir'de mahkemeye sunulan iddianamede,İzmir ve Manisa'da sözde "sıkıyönetim komutanı" olarak ilan edilen eski Tümgeneral Hakbilen tarafından Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Recep'in derdest edilmek istenmesinin detayları anlatıldı.

Darbeci eski tümgeneral Ege Ordu Komutanını ölümle tehdit etmiş!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin hazırlanarak mahkemeye sunulan iddianamede, "yurtta sulh konseyi"nce Manisa ve İzmir'de sözde "sıkıyönetim komutanı" ilan edilen eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'i "Birlikler harekete geçti, artık önüne geçemezsiniz. Ben sıkıyönetim komutanıyım, hepinizi öldürtürüm" şeklinde tehdit ettiği bilgisine yer verildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve ekleriyle bin 300 sayfalık FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin iddianamede, darbe girişimi sırasında Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Recep'i derdest etmek istediği öne sürülen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen Tümgeneral Hakbilen'in, Ege Ordusu Komutanlığına bağlı bulunan Denizli'deki 11. Motorize Piyade Tugayı, Edremit'teki 19. Motorize Piyade Tugayı ile Bergama Alay Komutanlığındaki tankların İzmir’e gönderilmesi için talimat verdiği belirtildi.

Hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" gibi suçlamalardan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis cezası istenen Hakbilen'in, iddianamede, darbe girişiminden önce izinli olduğu, kalkışmanın yaşandığı gün Orgeneral Recep'in kendisini aradığı, bu görüşmede darbeden haberi olmadığını, darbecilere itaat etmeyeceğini belirttiği yer aldı.

Hakbilen'in, bunları söylemesine rağmen komutanlığa gelerek Orgeneral Recep'in odasına gidip "yurtta sulh konseyi"nin kararıyla İzmir ve Manisa'da "sıkıyönetim komutanı" olarak emir komutanın kendisinde olduğunu söylediği ifade edilen iddianamede, "Ben bu silahlı kuvvetlerin generaliyim, ben sıkıyönetim komutanıyım" dediği, bunun üzerine Ege Ordusu Komutanının gözaltına alınması yönünde talimat vermesi üzerine bağırarak "Hepinizi asarım, mahvederim, iki saat sonra tank taburu geliyor." şeklinde ifadeler kullandığı dile getirildi.

"Sıkıyönetim komutanıyım, hepinizi öldürtürüm"
Hakbilen'in Orgeneral Recep'in korumaları tarafından gözaltına alındıktan sonra odasına kilitlendiği, burada da askeri hattan bazı görüşmeler yapması üzerine hattının kesildiği kaydedilen iddianamede, Ege Ordusu Komutanının, Hakbilen'in bulunduğu odaya girdiğinde yeniden bir tartışma yaşandığı ve Orgeneral Recep'e "Birlikler harekete geçti, artık önüne geçemezsiniz, ben sıkıyönetim komutanıyım, hepinizi öldürtürüm." dediği ifade edildi. 

Son telefon görüşmesi Necdet Özel'in emir astsubayıyla
İddianamede, Hakbilen'in gözaltına alınmasının ardından cep telefonuna el konulduğu, son telefon görüşmesini eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in emir astsubayı M.S. ile yaptığı bilgisine de yer verildi.

İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan bin 300 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştu.

İddianamede, Fetullah Gülen'in "birinci" şüpheli olduğu 267 zanlı hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yer alıyordu. (AA)

 
İzmir'de 'penisimi yaktın' davası!
 
İzmir'de 267 sanıklı 'darbe' davası: İşte iddianameden çarpıcı detaylar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'penisimi yaktın' davası!
M.S., 4 seans sonrasında, kasıklarında yanık ve ağrılı sivilceler oluştuğunu ...
FETÖ firarisi Osman Özsoy Toronto’da!
Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı ...
Flaş: İzmir'deki terör operasyonunda 7 tutuklama
Terör örgütü PKK üyelerinin bombalı saldırı hedefiyle kente geldiği bilgisi ...
 
‘Kültürpark’a Dokunma’ dedi, ağaçla evlendi!
İzmirli Luna Betül Elen, Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark Projesine ...
Fırat Kalkanı'nda 97 terör hedefi vuruldu!
Suriye'de 72 DEAŞ ve 15 PKK/PYD hedefine Fırtına obüsleriyle atış yapılarak, ...
Flaş! İzmir merkezli operasyon, 13 ilde baskın: 54 gözaltı
Hakkında yakalama kararı verilen 121 zanlıdan 54'ü gözaltına alındı.
 
Belediye başkanı FETÖ'den tutuklandı!
Burdur'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
Flaş! Antalya'da patlama: 10 yaralı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında meydana gelen patlamada, 10 kişi yaralandı.
İzmir'deki korkunç cinayetin faili tutuklandı
Karabağlar ilçesinde, bir süre birlikte yaşadığı ve çocuğunun da annesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva