HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2014 Perşembe - 08:51

Dakika dakika 1 Mayıs: Taksim'e çıkan her yol gazlı!

Kent olağanüstü bir sabaha uyandı. DİSK Şişli’de toplanmaya başladı. Beşiktaş’ta CHP otobüsü çekilirken 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı ve gazlı!

Dakika dakika 1 Mayıs: Taksim e çıkan her yol gazlı!

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı.

Taksim'e günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi.

Takviye polisler gece geç saatlerde İstanbul'a geldi. Beşiktaş'ta CHP otobüsünün çektirilmesine 'Kılıçdaroğlu gelirse o kullanacak' diyerek itiraz etti, ancak otobüs çekildi. Engel olmak isteyen iki kişi ise gözaltında…

İŞTE DAKİKA DAKİKA 1 MAYIS NOTLARI...
 
10:20
Antikapitalist Müslümanlar üyesi bir grup Fatih Camii avlusunda 1 Mayıslarda ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Taksim'e gitmek için Cami'den yürüyüşe geçti.

10:00
Okmeydanı hastane civarında çatışmalar yaşanıyor. Yoğun gaz bombasına eylemciler barikat ve taşlarla karşılık veriyor.
 
09:40
E-5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti.
 
09:30
Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

09:00
Türk-İş sendikası üyeleri Taksim'e geldi. Grup Kazancı Yokuşu'nda.
 
08.50
Beşiktaş'ta TOMA'lı polis müdahalesi başladı. Beşiktaş Barbaros meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis önce kalkanlarla müdahale etti sonra gaz attı. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı. Polis amiri megafonla TOMA'yı kullanan polise talimatlar verdi. Polis amirinin, TOMA'ya "Evet TOMA suluyorsun", "TOMA bir kere suluyorsun", "TOMA öne doğru suluyorsun" dediği duyuldu.

08:45
CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal polislerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutladı. Daha sonra, polisleri müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyaran Tanal "AİHM kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir" dedi. Tanal ve bazı göstericiler polis barikatı önünde oturma eylemi yaptı. "Berkin elvan ölümsüzdür", "Onbeşinde bir fidan Berkin Elvan" sloganları atıldı.
 
08:30
Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı.  3 TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de kalkanlarıyla bekleyişini sürdürüyor.
 
08:00
Polis İstanbul Valiliği'nin emriyle Halaskargazi Caddesi'ni Mecidiyeköy'den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.
 
07:40
Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirildi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Ancak polis dünden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek çekici çağırdı. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu. Polise engel olmak isteyen iki kişi gözaltına alındı. Değiştirilen halat ile birlikte CHP otobüsü bulvar girişinden çekildi.
 
07:20
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup ile polis karşı karşıya geldi. Polis toplanan gruba dağılma çağrısı yapıyor.
 
07:00
Taksim İstiklal Caddesi'nde bir çok dükkan kapalı.
 
06:50
DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkez önünde toplanmaya başladı.
 
06:30
Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar saat 06.30 sıralarında meydanda görev yapan temizlik işçileri ile Cumhuriyet Anıtına çelenk koydu. Hazinedar'la çelenk koymak için Cumhuriyet Anıtı'na giden işçilerin çalı süpürgelerini yanlarına almalarına izin verilmedi.
 
DİSK ÜYELERİ TOPLANMAYA BAŞLADI
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelenlerin ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.
 
BARİYERLER KURULDU
İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu.
 
TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.
 
TOMALAR KONUŞLANDIRILDI
Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.
 
TAKVİYE POLİSLER İSTANBUL'DA
Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla saat 02.30'dan itibaren Samsun, Erzurum, İzmir ve Kars'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul'a geldi. Polisler daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bekleyen otobüslerle, görev yapacakları noktalara götürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı: Gözaltılar başladı!
Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan caddeler demir bariyerlerle kademeli ...
Flaş! Savcılık: TİB’in bilgileri dış ülkelere sızdırıldı
Savcılık, TİB'de bulunan bilgilerin yabancı ülkelere aktarıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.
İzmir’de övünç günü: Vatan sağ olsun!
Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ...
 
Flaş! Bir ilin Emniyet Müdürü daha istifa etti
Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, görevinden istifa etti.
Kaymakam’dan din görevlilerine talimat yağmuru!
Mardin’in Midyat İlçesi Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, topladığı mahalle ve ...
İzmir Barosu’ndan Urla raporu: O gece neler yaşandı?
Baro Başkanı Demir, villalar önünde yaşanan gergin geceyi anlattı ve “Avukatlık ...
 
İzmir’de korkunç ölüm: Asma budarken…
İzmir’in Tire İlçesi'nde, asma budarken dengesini kaybettiği merdivenden ...
İzmir’de ‘halaysız’ 1 Mayıs: İşte tüm detaylar
İzmir’de, sendika ve polisin 1 Mayıs kutlamaları öncesinde hazırlıkları ...
İzmir'in direndiği RES kararına kabine baypası!
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce son toplantısında gündeme gelen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva