HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ocak 2019 Cuma - 11:23

Daha 12'sinde... İzmir'in gururu oldu

İzmir'de 9 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Arda Ayhan (12), 3 yıl içinde uluslararası alanda elde ettiği başarılarla ailesi ve öğretmenlerinin gurur kaynağı oldu. İtalya'da kazandığı birincilik ve ikincilik ödüllerinin ardından 26 ülkeden 50 katılımcının yer aldığı Belçika'daki Cesar Frenck İnternational Piano Competition'a (Cesar Frenck Uluslararası Piyano Yarışması) katılan genç yetenek Arda Ayhan, bu kez üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Daha 12 sinde... İzmir in gururu oldu

Okulun koridorlarında gördüğü piyanolara bakarak müziğe ilgi duymaya başlayan özel bir okulun 7'nci sınıf öğrencisi Arda Ayhan, önce arkadaşlarından öğrendiği notaları çalışarak melodileri öğrendi. Bir süre sonra evde özel piyano dersleri alan Ayhan, İtalya'nın Lovere kentinde her yıl yapılan Tadini İnternational Music Competition'da (Tadini Uluslararası Müzik Yarışması) kendi kategorisinde ikinci oldu. Jüri üyelerinden birer saatlik master class eğitimi alan Ayhan, en son 14-16 Aralık 2018'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Cesar Frenck İnternational Piano Competition'da üçüncü oldu.

Yarışma heyecanını anlatan Arda Ayhan, "Son katıldığım yarışma ilk ikisine göre daha zor ve büyük bir yarışmaydı. O yüzden gitmeden önce tedirginlik yaşadım. Büyük piyanistleri görünce heyecanımı biraz daha gidermeye çalıştım. Son gün çıkmadan önce bacağım titriyordu ve durduramıyordum. Özgüvenim yerindeydi ama yine de çok korkuyordum. Birçok ülkeden katılımcı vardı. Ama Türkiye'den tek ben olduğum için ayrı bir ilgi gördüm" dedi.

Ağabeyinde de müzik kulağı olduğunu ve onun da birlikte gittikleri Alsancak'taki bir müzik okulunda gitar eğitimi aldığını anlatan Ayhan, sınav haftalarında piyanoya istediği vakti ayıramadığını belirterek, "Piyanoya oturunca ve çalmaya başlayınca kendimi iyi hissediyorum. Özellikle parçaları seviyorsam eğleniyorum. Onu bir dost gibi görüyorum" diye konuştu.

KISA SÜREDE İLERLEDİ
Arda'ya 3,5 yıldır piyano dersi veren öğretmeni Gülnare Özdemir ise öğrencisinin önünün açık olduğunu söyleyerek, "Arda ilk geldiğinde kendi kendine birşeyler çalıyordu. Ama ilk piyanoya dokunuşunda onun özel olduğunu anladım. Çünkü kendisi bazı notaları çözmüş, sevdiği parçaları çalabiliyordu. Eğitime başladık ve kısa sürede ilerledi" dedi. Yalnızca yeteneğin değil çalışmanın da çok önemli olduğunu belirten Özdemir, ailenin verdiği desteğin gerekli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"İtalya'daki jürilerden biri bize mektup yazdı. Arda'yı dinlemiş ve yetenekli olduğunu görmüş. Kendi yarışmasına davet etti. Oraya giden tek Türk'tü. İyiki de gitti. Seviyesi daha yüksek ve zor olan bu yarışmada 3'üncü oldu. Yarışmalarda elde ettiği başarılar hepimize gurur veriyor. Ama başarı hep birlikte çalışarak oluyor. Tek başına kimse bişey yapamaz. Bir süre yarışmaya ara verip eğitime önem vereceğiz."

Arda'nın annesi sınıf öğretmeni Özlem Ayhan da oğlunun başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek, ona her zaman gereken desteği vereceklerini ifade etti. (DHA)

 
Didim'de '40 kilometre' kabus!
 
Kuşadası'nda 53 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da 'Deniz ve Mehtap' gecesi
Farklı sanat etkinlikleri ile unutulmaz isimlerin şarkılarını sanatseverler ...
Sanat sokakta: İzmir'in mahalleleri 'perde' diyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallemizde Film Çekiyoruz” projesiyle ...
 
Ahmet Kaya'nın hayatı sahneye taşındı
Ahmet Kaya'nın eserlerinin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı müzikli ...
Sinema teklifi Meclis komisyonundan geçti
Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi ...
Selçuk'un kültür sanat evinde konser zamanı
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri Selçuklu sanatseverlere ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı: İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı: İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
Gaziemir'de dönüşüm için tiyatro
Gaziemir Belediyesi ile ÇEVKO işbirliğinde geri dönüştürülebilir maddeler, ...
Üstün yetenekli gençler ayakta alkışlandı
ÇEV Sanat tarafından desteklenen, Türkiye'nin sanatta dünya markası olmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva