HABERLER>EGE
29 Ekim 2017 Pazar - 09:47

Cumhurbaşkanı'na mektup gönderdiler! Rektörümüzü istiyoruz...

Merkezi İzmir’de bulunan 9 Dernek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Yıldırım’a ve YÖK Başkanı Saraç’a ortak imzalı mektup gönderdi. Bir süre önce Görevinden uzaklaştırılan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’a haksızlık yapıldığını ifade ederek görevine iadesini istediler.

Cumhurbaşkanı na mektup gönderdiler! Rektörümüzü istiyoruz...

Merkezi İzmir’de bulunan 9 dernek, dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ nın görevden uzaklaştırma nedenini açıklanabilir bir gerekçeye dayanmadığını öne sürerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve YÖK Başkanı Saraç’a ortak imzalı mektup gönderdi. Mektupta”Prof. Dr. Adnan Kasman hakkında açılan idari soruşturmanın hızlandırılarak sonuçlandırılmasını ve bu süreç zarfında, derslerinden, öğrencilerinden mahrum bırakılmamasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz etmekteyiz” denildi.

Anadolu Federasyonu, Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka İzmirliler Derneği, Mardin Ömerli,Anıttepe Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği, Siverekliler Derneği,  Karşıyaka  Mardinliler  Sosyal  Yardımlaşma Derneği, Mardin/ Yeşil Gurs Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Karabağlar Bitlis  ili ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yetiştirme Yurtları İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğ’nin ortak imzalarını taşıyan ve kamuoyuyla paylaşılan açık mektupta   şu ifadeler yer aldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız

Malumunuz olduğu gibi Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman 14 Eylül 2017 tarihinde hakkında açılan bir soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek ‘tedbiren’ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafındangörevinden uzaklaştırıldı.

Biz İzmir’de faaliyete bulunan sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri olarak bir bilim adamının görevden alınma biçimine, sonradan üniversite yerleşkesine sokulmama kararına, o kararın gerekçesine hep duyarlı kaldık.

Çünkü Anadolu’muzun çok zor koşullarını aşıp, ülkemizin yönetiminde, Devletimizin hizmetinde önemli görevler üstlenen yöneticilerimizin başarı hikâyelerini Siverekli, Mardinli, Diyarbakırlı, Karslı, Ağrılı çocuklara rol model olarak hep anlatırız. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’da  bizim için sadece bir hemşeri olmaktan öte, çocuklarımıza başarı hikayesini anlatabildiğimiz rol modeldi.

Biz Türk adaletine güveniyoruz, o güven duyusunun verdiği duyarlılıkla sizlere bu mektubu yazıyoruz.

Sayın Kasman bugün sadece görevinden uzaklaştırılmamış, bilimden ve öğrencilerinden mahrum bırakılmıştır.  Soruşturmaya konu olan ve kamuoyuna yansıyan gerekçelere baktığımızda;  görevden alınma sürecinin çok büyük bir kurgu ve plan ile mesnetsiz, tespitten yoksun iddiaları kapsadığını,Üniversite içindeki bir grubun yönetime gelme hırsıyla yarattığı kavganın ürünü olduğunu  bazı  fırsatçı siyasetçilerinde bu süreçten beslendiği açıkça görmekteyiz. Bu durumdan kaygılanmaktayız.

Prof. Dr. Adnan Kasman hakkında açılan idari soruşturmanın hızlandırılarak sonuçlandırılmasını ve bu süreç zarfında, derslerinden, öğrencilerinden mahrum bırakılmamasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz etmekteyiz”

9 EYLÜL’ ÜNİVERSİTESİN’ DE NELER YAŞANDI?

Prof. Dr. Prof. Dr. Adnan Kasman 12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Rektör Kasman atamadan hemen sonra, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik’ i rektör yardımcılığına, Ahmet Cevdet Oral ’ı Genel Sekreterliğe getirdi.  Göreve getirdiği Oral ve Aslanertik’ in performansından memnun olmadığı gerekçesiyle Rektör Kasman iki önemli ismi görevden aldı.   

Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik  ve Ahmet Cevdet Oral bunun üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ la ilgili şikayet dilekçesi yazıp, dava açtı. YÖK’ün açtığı soruşturma sonrasında Kasman,  ‘tedbiren’  görevden uzaklaştırıldı. YÖK aynı zamanda gerekçe Prof. Dr. Erdal Çelik’ rektörlük görevine vekaleten atadı. Çelik daha sonra eski Rektör Kasman’ın görevden aldığı isimleri yeniden aynı görevlerine atadı. 

 
İzmir'de korkutan kaza: Virajı alamayınca tramvaya tosladı!
 
İzmir'de evinden çıktı 1 haftadır ortada yok: Gören haber versin!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet 30 Ekim 2017 Pazartesi 09:19

Adnan hocayı hiç tanımıyorum. Kendisini çok tesadüfen bir arkadasımın anlattığı kadarıyla bılıyorum. Arkadaşım işçi benim taşeron. Ama oturup ona bır sıkıntı varmı dıye soran bır rektör görmüş ilk kez. Gözleri dolarak anlatmıştı. Hiç bir geliri olmayan yardıma muhtaç birini işe almış Adnan hoca hemde ne torpili ne de bir partiye üyeliği varken. Arkasında kimsesi olmayanları üniversitenin her konuşmasında kendiyle konusmaya davet eden bir adam nasıl bu yazıp çizdiklerinizi yapabılır. Beni çok düşündürüyor. Haksızlık var burada ben cahil adamım anlamam ama eşimin dostumun üniversite bağlantısı olan yakınlarımın bana anlattıgı kadarıyla Adnan hoca eşi benzeri olmayan bir adam. Hangi rektör bir öğrencinin bisikleti çalındığı için attığı mail’e cevap vermiş ona bisikletinin aynısını alıp ayagına kadar goturmus ? Bir çocuk mutlu etmenın, haram lokma yememenın, vicdanlı yaşamanın erdemini sonuna kadar yaşatacak çok büyük bir değeri kaybetsin Dokuz Eylül Üniversitesi..

Yorumu oyla      12      5  
Düşünmek lazım 29 Ekim 2017 Pazar 12:53

Değerli Rektörümüze haksızlıklar yapılıyor. Üniversitedeki kampüslere girişinin yasak olduğu değerli bir bilim adamı. Yerine vekil olarak atanan rektör ve ekibindeki 5 kişi zafer havasıyla birbuçuk aydır üniversitede işleri çıkılmaz bir hale soktu. Her birimdeki yöneticiden istifalarını isteyerek korku hakimiyeti kuruyorlar. Genel sekreter bir sendikanın şube başkanı ve çalışanlar arasında ayrıştırma yoluyla keyfi atamalar yapıyor. Bu kadar usulsüzlük bir arada Üniversiteye zarar veriyor. Yetkililerin bu durumu bir daha değerlendirmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      13      5  
Şeyhmus 29 Ekim 2017 Pazar 11:06

Bir Doğulu olarak metinde bana en çarpıcı gelen kavram ROL MODEL kavramı. Siyasetçi olmayalım, tüccar olmayalım, bürokrat olmayalım eee ne olalım..... Kendimde Ak Partili’yim. Bu olayı izah edemiyorum çevreme. Bunu bize kimse anlatmasın , bu olay hitler zihniyetli kafaların, Feto pratikli bir icrasıdır. Bir sürü imzalamak isteyipte ,küçük zihniyetli büyük makam işgal eden siyasetçi ve bürokrat tarafından engellenen ama taraf olan STK da var. Bu imza metni çığ gibi büyüyecek , Reis ve Binali Bey bu kripto fetoculardan hs. soracak. İddaa ediyorum bu olay bir kırılma noktasıdır. Parti burda samimi Müslüman bir sürü Doğuluyu kaybedecek. Bu iş CHP ve HDP’ye yarayacak İzmir de. İlk seçimde kartopu-çığ misali oylar düşer İzmir’de. 1. Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa belediyesi gitti kafadan. Binalli Bey yarın geç olmadan kovun bu Hitlerleri Bıktık bu adamlardan, Bumlar Ümmet vizyonlu değil, türkeşçi

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci ölüm! Asansörün kapısını açtı ve...
Uşak'ta dördüncü kattan asansör boşluğuna düşen kadın yaşamını yitirdi. 
Manisa'da yangın dehşeti! Ölüm uykuda yakaladı...
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki bir evde çıkan yangın söndürüldü, içeride ...
AK Parti Denizli vekili kazada yaralandı!
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve AK Parti Denizli İl Başkanı ...
 
Ege'nin doğa harikasına hançer!
Türkiye'nin önde gelen doğa güzelliklerinden Bafa Gölü'nün yakınında 213 ...
Ege sularında FETÖ operasyonu: 30 gözaltı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları ...
5 kez yılın öğretmeni seçildi...'Mobbing var' dedi, başına gelmeyen kalmadı!
Denizli'deki Gazi İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan 51 yaşındaki Ali Karlık, ...
 
Denizli'de büyük panik: Onlarca işçi hastanede!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesi, Kumkısık Mevkisi'ndeki, bir holdinge ...
Ege'de rezalet...Bulun bu sapığı!
Bodrum'un ünlü Gümbet Plajı'nda tatillerini geçiren sezonun son turistleri, ...
Otel çalışanına 'Hero' gözaltısı!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir otel personeli, 'Hero' yazılı tişört ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva