HABERLER>YAŞAM
23 Aralık 2016 Cuma - 21:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’dan Kiraz sürprizi!

‘Devletin zirvesi’ İzmir programının son bölümünde bir sürprize imza atarak Tire’den Kiraza geçti. İkili burada Başbakanlık otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’dan Kiraz sürprizi!

İzmir'in Tire ilçesinde SÜTAŞ Ege Sütçülük Projesi Tire Entegre Tesisleri açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kiraz ilçesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın resmi programında yer almayan ziyaret vatandaşları büyük sevince boğarken, Kiraz Belediyesi’ni de ziyaret eden ikili Başbakanlık otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

KİRAZ KİRAZ OLALI…
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kirazlılarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Yıldırım, vatandaşların "Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratı üzerine, "La havle... Ya ben size kaç sefer söyledim yolların kralı olmaz" karşılığını verdi.

Yıldırım, Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibi olduklarını, Kiraz'ın Kiraz olalı böyle bir gün yaşamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları herkes Kiraz'da… Cumhurbaşkanım çok teşekkür ediyoruz, bizi kırmadınız, Belediye Başkanımız Saliha Hanım'ı kırmadınız, söz verdiniz, 'Kiraz'a geleceğim' dediniz. Bugün Tire'de muazzam bir süt entegre tesisinin açılışını Cumhurbaşkanımızın huzurlarıyla gerçekleştirdik. Ondan önce Aliağa'da enerji sektörümüze, doğalgaz sektörümüze önemli bir katkı sağlayacak iki tane tesisimizi açtık. Bir yandan ülkemizin kalkınması, büyümesi, refahı için gece gündüz demeden çalışırken, laf üstüne laf söyleyenlerin değil, taş üstüne taş koyanların çalıştığı AK Parti kadroları olarak, hükümeti olarak İzmir'imizin ve ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız, hedefimiz ay-yıldızlı bayrağı daha da yukarıya çıkarmaktır."

Kiraz'ın 15 Temmuz gecesinde kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "Alçaklara karşı, FETÖ'cülere karşı dimdik ayaktaydı Kiraz. Onun için Kiraz'a ne yapsak azdır. Allah'ın izniyle insanımızın yüzünü güldürecek hizmetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan şer odaklarına da gereken cevabı işte burada Kiraz'da verdiğimiz gibi vereceğiz. Birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi daha da geliştireceğiz. Ülkemizi bu alçak şer odaklarından kurtaracağız inşallah."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, sürpriz Kiraz ziyaretinde belediyeye de konuk oldu ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Kayseri Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerleri taşıyan halk otobüsüne yaptığı terör saldırısında yaralanan erlerden Kamil Yemez'le bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptıkları açılışları anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam mutluyum, çünkü Saliha kardeşime, kızıma sözüm vardı. Sözümü yerine getirdiğim için mutluyum. Bu tabi güzel bir tevafuk oldu, hem Başbakanımız, bakan arkadaşlarımız, milletvekillerimiz hep birlikte Kiraz'dayız, bunun için çok anlamlı. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi İzmir'de önemli açılışlar yaptık. Bu açılışlarla birlikte bu eser kervanı yürümeye devam ediyor. Gerek enerjide, gerekse de süt endüstrisinde entegre muhteşem bir tesisi Tire'de açtık. 85 milyon dolarlık bir tesis, 850 kişinin çalışacağı bir tesis. Böyle bir tesis bu bölgeye farklı bir güç katacak. Binali kardeşimde bir şey rica edicem. Biliyorum ki; o Saliha kardeşini hiç yalnız bırakmadı ama, bundan sonra da gerek kendisi, gerek milletvekili arkadaşlarıyla özellikle Kiraz'a daha büyük yatırımlar yapmak suretiyle Kiraz'ı daha iyi bir konuma taşıyacaklardır. Az önce helikopterde gelirken de aynı şeyleri bana kendisi söyledi" diye konuştu.

'BİRBİRİMİZE İNANACAĞIZ'
"Birbirimize inanacağız" diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz size inanıyoruz ve biz sizi Allah için seviyoruz. Çünkü sizler 15 Temmuz'da dik durdunuz. (Bu sırada vatandaşların 'Dik dur eğilme bu millet seninle' diye slogan atması üzerine) Hiç endişe etmeyin, biz dimdik duruyoruz. Hiçbir faninin karşısında eğilmedik. Sadece Allahın huzurunda eğiliriz. Bu yolda sizden tek isteğim var, şunu unutmayın, bizim şu işaretimiz var ya boş değil. Ne var burada tek millet var. 80 milyon tek milletiz. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmadık. İki, tek bayrak; bizim bu bayrağımızdan başka öyle paçavralara maçavralar bize bayrak diye yutturulamaz. Rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımız ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Tek bayrak. Üç, tek vatan. Bayrakları bayrak üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprağın uğurunda çok şehitler verdik. İşte onun için bu topraklar ne oldu, bizim için vatan oldu. 780 bin kilometrekare. Kimse bu vatanı parçalayamaz, parçalamaya gayret edenlerin akibetini görüyorsunuz değil mi? Aynen devam edecek bu şehitlerimiz oluyor, canımız yanıyor. Tek devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka asla bir devletimiz söz konusu değil, onun için yok paralel devletmiş, yok şuymuş, yok buymuş asla. (Gençlerin sık sık sözünü sloganlarla kesmesi üzerine de) Sevgili gençler bu coşkunuz heyecanınız var ya; işte bunu geleceğe farklı taşıyacaksınız. Ne diyeceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için inşallah hükümetimiz sayın Binali Bey'in başkanlığında tüm bakanlarıyla hamdolsun çalışmalarını dinamik bir şekilde sürdürüyor" dedi.

TERÖRE KARŞI KARARLILIK VURGUSU
Terörle mücadele ettiklerini de anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle de mücadelemiz var. Mücadelemizde şu anda dikkat ederseniz, tek cephede mücadele etmiyoruz. PKK'sı, PYD'si, DHKP C'si, FETÖ'sü, DEAŞ'ıyla, hepsiyle bir mücadele büyük devlet işte bugünlerde belli olur. Büyük devlet bu operasyonlarda belli olur. Onun için rabbimiz ne diyor, Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz, bizim şehitlerimiz ölü değil, diri. Dolayısıyla onlara şu anda bizi görüyor onlar, bizi şu anda dinliyor, onun içi ne mutlu onlarını annelerine babalarına. İşte bu anlayışla bakınız Kilis'e saldırdılar. Gaziantep'e saldırdılar. Sabır, sabır, sabır, Gaziantep'te düğün merasiminde 56 kişiyi şehit ettiler. Gittik hastaneleri ziyaret ettim. Hallerini gördüm, yavruların hallerini gördüm. Annelerin hallerini gördüm. O olaydan sonra daha sabır yok. Gireceğiz dedik ve ilk önce Cerablus'tan girdik. Ve dedik devam edeceğiz, El Bab'a doğru indik. Şu anda El Bab kuşatılmış vaziyette, bitti bitiyor. Çünkü bu millet zulmetmez, ama bu millete zulme de razı olmaz, şu anda yaptığımız budur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda ise "Burada, kadınıyla bir ve beraber oluşunuz ayrı bir mutluluk verdi. Unutmayın hep ne diyorduk 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey Kiraz'ı hatırlatıyor. Bana her şey İzmir'i hatırlatıyor. Bana her şey evet Türkiye'yi hatırlatıyor. Gecemiz mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun" dedi. (AA, DHA)

 
Bakan Işık'tan kritik 'El Bab' açıklaması
 
İntihar etmek için çıktı, 6 saat sonra ikna edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dardanel Ton'la pilavı tonla!
Dardanel, pilavın lezzetini Dardanel Ton'la buluşturma davet ediyor.
Anayasa ve referandum
Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile yoğun mücadele döneminde bir süre ...
İzmirliler'in zor seçimi
İzmir’e Avrupa’nın en yüksek gökdeleni inşa edilecek.
 
Uzman erbaşlar terörle mücadeleye hazır!
Foça ilçesindeki, 7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda 4 ay ...
'O yaparsa ben de yaparım''
TurkishWIN’i ilk kez mi duydunuz? Ben de davet alıncaya kadar haberdar değildim TurkishWIN’den..
Nezaketin sınırları
Türk Dil Kurumu ve birçok sosyal bilimciye göre nazik olmak, nezaket gibi ...
 
Herkesin gözü-kulağı 50 Bin TL faizsiz kredide
İhracatçılara ve KOBİLERE yeni krediler, ihracat kredilerine yüzde 100 ...
İzmir'in kırmızı dosyası Putin'e gitti!
Rusya ile yaşanan derin siyasi kriz geride kaldı. Türkiye ve Rusya arasındaki ...
Hak edilmemiş tüketimin bedelini ödeme vakti!
Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu sancılı sürecin geçmişi ve geleceğine ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva