HABERLER>GÜNCEL
29 Ağustos 2017 Salı - 18:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber… İzmir’in o üniversitesine yeni rektör!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber… İzmir’in o üniversitesine yeni rektör!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç üniversiteye rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından üç üniversiteye rektör atadı.

YENİ REKTÖR BERKTAŞ OLDU
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar sonunda FETÖ – PDY bağlantıları nedeniyle kapatılan ve İzmir’deki 2 üniversiteden biri olan eski adıyla Gediz yeni ismiyle Bakırçay Üniversitesi rektörlüğüne atama yapıldı. YÖK’ün talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun süredir boş duran Bakırçay Üniverstesi  Rektörlüğüne Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren kamu hastanelerİ Kurumu'na bağlı olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı atadı.

BEKLENEN HABER!
Merkezi yerleşkesi Menemen Seyrek’te bulunan Bakırçay Üniversitesi öğrencileri YÖK’ün aldığı son karar ile diplomalarını Yakup Çelebi Üniversitesinden almıştı. Bölgede faaliyet gösteren birçok yatırımcının da merakla beklediği atama gerçekleşti. Özellikle yurt ve pansiyonların boş olması konut faaliyetlerin durması Seyrekte ekonomiyi de durağan hale getirmişti. Başta Menenen Belediye Başkanı Tahir Şahin olmak üzere Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar da basın toplantısı düzenleyerek üniversite rektörünün biran önce atanıp üniversitenin faaliyete geçmesini istemişti.

Prof. Dr. Mustafa Berktaş Kimdir?

25 Eylül 1960’da İzmir'in Bornova İlçesinde dünyaya gelen Berktaş'ın baba adı Hüseyin, anne adı Sultan’dır. İlk ve orta öğretimi Bornova’da tamamladıktan sonra 1983 yılında, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olan Mustafa Berktaş, Tokat, Afyon ve İzmir’de hekimlik görevlerinden sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ihtisası tamamladı. 1993 yılında Van’da kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurucu Anabilim Dalı Başkanlığı, Üniversite Sağlık ve Araştırma Hastanesi’nde kurucu başhekimlik, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ndeki idari görevleri yanında Bölge Tabip Odası Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

2015 yılında yeni kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesindeki Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığına atandı. Aynı zamanda TÜSEB temsilcisi olarak yeni kurulan Yükseköğretim Kalite Kuruluna seçildi. İki yıl süre ile Enstitü Başkanlığı görevini sürdürerek sağlık hizmetleri alanında ilk kez uygulanan Ulusal Akreditasyon Hastane Programını ülkemize kazandırdı.

2017 yılı Ocak ayında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında profesörlük kadrosu ve sonrasında Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. Eğitim, Kalite ve Bilimsel Araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcılığı ile BAP Komisyon Başkanlığı görevleri yanında Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığı ile Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

İngilizce bilen Prof. Dr. Mustafa Berktaş evli olup üç çocuk babası ve üç torun sahibidir.

 

 

 

 
İzmirli gence hüzünlü veda!
 
Dev takas! '8 askerin cenazesinin yerine 250 terörist!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gence hüzünlü veda!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, devrilen motosikletten düşerek yaşamını yitiren ...
Ovacık savcısını şehit eden terörist yakalandı
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 2 PKK'lı öldürüldü, 1'i yaralı 3 örgüt ...
Adalet Kurultayı'nın sonuç bildirgesini açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nın ...
 
İstanbul'da alarm... Yağış başladı
Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da kuvvetli yağış ve fırtına ...
İzmir'de 1 ayda 16 hırsızlık olayına karışan inşaat ustası yakalandı!
İzmir'in Kınık ilçesindeki iki ayrı mahallede son bir ay içinde toplam ...
Vahşet! Suriyeli anne kıza 70 bıçak darbesi
Mersin'de Suriyeli 44 yaşındaki Ayşe Cuma ile evlatlık kızı 19 yaşındaki ...
 
Düzce Belediye Başkanı’na şok! Damat tutuklandı
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması ...
Erdoğan'a suikast girişimi davasında gerginlik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında sanıklarla, savcı ve ...
Askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 sivil...
Diyarbakır-Bismil Karayolu'nda askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva