HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2020 Cumartesi - 09:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de mesaj seli!

İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, davete rağmen törene katılmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, dün Putin, Macron ve Merkel ile yaptığı görüşmeler için de "Yol haritamızı belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan İzmir de mesaj seli!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kuzey Ege Otoyolu’nun açılışı için İzmir'e geldi.

Otoyol açılışı öncesinde vatandaşlar Buruncuk gişeleri bölgesinde toplandı. 

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yapımı tamamlanan Koyundere-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılışına katılarak konuşma yaptı. 

- KUZEY EGE OTOYOLU HİZMETE AÇILDI: ÇANDARLI ARTIK 40 DAKİKA!

Erdoğan'ın  açıklamaları şöyle:

Üçüncü büyük şehir olan İzmir en önemli sanayi ve ticaret bölgelerinden birinin merkezi durumundadır. İzmir’i PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en büyük limanlarından birini inşa edeceğimiz Çandarlı’ya bağlıyoruz.

Bu bölgede kuzey güney istikametinde ortaya çıkan yoğunluk şehir içi trafiğin de sıkışmasına yol açıyordu. Böylece otoyolumuzun geçtiği tüm güzergahlarda şehir içi trafiği de ortadan kaldırıyoruz. Çiğli, Harmandalı, Koyundere bölümlerini peyderpey hizmete açmıştık. Bugün Koyundere, Aliağa Çandarlı kısmını da hizmete vererek bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım 455 milyon euro olan projemizin yol kısmı yanında 14 köprülü kavşak, 4 hemzemin geçit, 1 tünel,38 köprü, 8 viyadük ile birlikte gerçekten İzmir’e yakışır bir eser oldu.

İzmir’den yola çıkan bir araç bu yol sayesinde en fazla 40 dakika içinde Çandarlı’ya ulaşabilecek. Bu proje, İzmir- Aydın, İzmir-Çeşme ve İzmir çevre yolu projelerinin devamı niteliğindedir. Bu proje sayesinde İzmir’e kadar uzan Bursa-İstanbul otoyolu da daha etkin kullanılacak. Yine bu otoyol İzmir- Ankara, İzmir-İstanbul hızlı tren projeleri ve diğer raylı sitsem projelerini de etkileyecek. İzmir’in turizm potansiyeli çok daha üst bir seviyeye çıkacaktır.  Otoyol projesi özellikle güzergahında bulunan tarihi ve kültürel eserlere zarar vermeyecek şekilde planlandı. Larissa antik kenti tünelle geçildi. Arkeolojik köprü ve bir başka antik kente giden yolun korunması sağlandı.

HERKES GİBİ İZMİRLİLERİN DE HİZMETİNDEYİZ!
Zamandan, vakitten ve yakıttan tasarruf sağlayan her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkemize katkısı olacaktır. Tasarruf 255 milyon TL olarak hesaplanıyor. Bu otoyolun İzmir’imize ve ülkemize kazandırılmasında emeği, geçen kurumları, firmaları, bakanları, mühendisleri ve herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İzmir’e bu güzel projeyi kazandırırken milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Kılıçdaroğlu’na da meclisteki kürsümüzden çağrıda bulunmuştuk. Aranızda mı yoksa, ben göremiyorum? Aramızda yok. Halbuki biz İzmir ve İzmirlilerin hayrına olan her durumda, mutlu günlerinde yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Bu ülkenin 81 milyon vatandaşın cumhurbaşkanı olarak herkes gibi İzmirlilerin de hizmetindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu anlayışla İzmir’i çok daha fazla projeyle donatacağız. Diğer 81 vilayet gibi İzmir’e de 17 yılda 17 katrilyon tutarında yatırım yaptık. İzmir’in de çehresini değiştirdik.

YATIRIMLARA AYRI BİR PARANTEZ
3 devlet üniversitesi, 7 bin 117 kişi kapasiteli yurtlar yaptık. Toplamda 14 bin 500 kişi kapasiteli 8 adet yüksek öğrenim yurdunu da açacağız. İzmir’in dört bir yanına çeşitli branşlarda spor tesisleri yaptık. Göztepe Spor’u stadyumuna kavuşturduk. Alsancak stadyumunun inşaatında sonlara yaklaşıyoruz. Bizim dışımızda yaşanan birçok aksaklığa rağmen Karşıyaka’yı da stadına kavuşturacağız. İzmir’e 2 millet bahçesi kazandırıyoruz. Şehrimizde 35’i hastane olan 110 sağlık tesisini hizmete sunduk. Bayraklı şehir hastanemizle birlikte 5 hastanemizin daha yapımı devam ediyor. 19 bin 500 adet konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik. Doğal afetlere karşı şehirlerimiz güçlendirme kapsamında 44 bin 270 riskli yapı tespiti yaptık. Bunlardan 37 bin 260 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evlerini boşaltan İzmirli vatandaşlarımıza 228 milyon TL kira yardımı yaptık.  Bölünmüş yolları 926 kilometreye ulaştırdık.

HALKAPINAR-OTOGAR İHALESİNE ÇIKIYORUZ
İstanbul İzmir otoyolu ile 8-9 saat süren yolculuğu 3 buçuk saate düşürdük. Manisa yolu üzerindeki Sabuncu Beli Tüneli ve bağlantı yollarını, Konak Tünelini hizmetinize sunduk mu? Demir yollarında 27 kilometre Kemalpaşa demiryolu bağlantısını 136 kilometrelik Aliağa- Selçuk arasındaki İZBAN’ı şehrimize kazandırdık mı? Kemalpaşa OSB’ye demiryolu bağlantı hattın kurduk mu? İzmir Ankara arasında 3buçuk saate düşürecek yüksek hızlı tren hattının yapımı da şu anda devam ediyor. Halkapınar-Otogar metro hattının etüdünü tamamladık. Yakında ihalesine çıkıyoruz. İçinde raylı sistemlerin olduğu körfez geçişi projesini yapacağız. Selçuk-Ortaklar arasında yeni bir demir yolu hattı ve ikinci hat yapımının proje çalışmaları tamamlandı. Adnan Menderes havalimanını baştan aşağı yeniledik. Tarımda İzmir’e 17 yılda 4 buçuk milyar hibe desteği verdik. 6.6 milyar da orman ve su yatırımı yaptık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında 23 milyon hibe ödemesi gerçekleştirdik. Tarıma dayalı ihtisas sera organize bölgesini İzmir Dikili’de kuruyoruz. Organize sera bölgesi ile toplamda 1 milyar TL’lik yatırım yapıyoruz. 2020 yılında İzmir ve ilçelerinde 46 adet tarım kredi kooperatifi marketini hizmete açacağız. 70 bin 500 dekar alanda çalışma yaparak 26 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu yıl 4 milyon adet fidan üreteceğiz. Kemalpaşa Nazarköy’de ormanlık alanda 3 bin yıllık Hitit anıtını ön plana çıkaran turizm alanı açacağız. 8 mesire yeri 3 bal ormanı yaptık. 28 baraj 3 gölet inşa ettik. 14 baraj daha inşa ediyoruz. Yaptığımız sulama tesisleri ile 520 dekar araziyi sulamaya açtık.

İZMİR’E SUYU BİZ GETİRDİK!
İzmir kısa bir süreye kadar susuz muydu? İz Gördes barajını açtık İzmir suya kavuştu. Bu görev İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindi ama yapmadılar, yapamadılar. Onu da biz gerçekleştirdik. Sanayi bölgeleri teknoparklar araştırma merkezleri tasarım merkezleriyle şehrimizi cazibe merkezine dönüştürdük. 17 yılda İzmir’de ilave 174 bin 400 istihdam sağladık. Endüstri bölgeleri tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde cari açığımız 2 milyar dolar azalacak. İzmir ve ilçelerinde doğalgazı getirdik. Önümüzdeki dönemde bu yatırımların daha fazlasını İzmir’in hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.

ORTAYA ATILAN HER İTHAMA GEREKEN CEVABI VERİRKEN ASIL İŞLERİMİZE DE DÖRT ELLE SARILACAĞIZ
İzmir düşman mezalimine uğramış bir şehir olarak bu mücadelenin anlamını gayet iyi biliyor. Dönem değiştiği için mücadelenin biçimi de değişmiştir. Artık kimse öyle karşınıza dikilip sizinle alenen savaşmıyor. Nice sinsi yol ve yöntemle sürdürülen kuralsız bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Milletimiz bunun farkında ve tüm gücüyle yanımızda. Ülkemizde iç siyaset ile dış politika arasında ilişki her zaman olmuştur. Bizim vesayete, ekonomimize yönelik saldırılara karşı verdiğimiz mücadelelere karşı hep karşımızda ittifak vardır. Bunun bir ayağı içerde bir ayağı dışarıdadır. Gezi olaylarından beri yaşanan hiçbir hadise kendi tabii yolunda ilerlemiştir. Hepsinin geriden bir senaryo ve taktiği vardır. Türkiye Suriye’de Libya’da Akdeniz’de gerçekten kritik bir mücadele verirken bir anda içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığını görüyoruz. Bunların amacı ekonomik ve güvenlik mücadelesine katkıda bulunmaz. Bunlarla Türkiye’nin enerjisi heba edilmek isteniyor. Ülkemizin sorunlarını çözmeye kesintisiz devam edeceğiz. Boş tartışmalarla geçirecek zamanımız yok. Ortaya atılan her ithama gereken cevabı verirken asıl işlerimize de dört elle sarılacağız.

ESERLE YARIŞACAK VARSA ÇIKSIN KARŞIMIZA HODRİ MEYDAN!
İzmir’deki şu güzel manzaranın bize verdiği mutluluğu hiçbir polemiğe hiçbir art niyetli tartışmaya değişmeyiz. Biz bugüne kadar hep eser konuştuk. Bundan sonra da hep eserlerle konuşmaya devam edeceğiz. Varsa bizimle eser konusunda yarışacak birileri buyursun çıksın karşımıza hodri meydan diyoruz. Ama ömrü boyunca ortaya tek bir eser koyamadıkları halde sadece dedikodu, iftira, yalan ile varlık gösterenlere meydanı boş bırakmayacağız. Zaten meydanda siz varsınız. Hem onların ağızlarının payını vereceğiz hem de yatırımlara son sürat devam edeceğiz.

SURİYE LİBYA POLİTİKALARI NE MACERADIR NE DE KEYFE KEDERDİR
Suriye Libya politikaları ne maceradır ne de keyfe kederdir. Ülkemizi hakkı olan konuma oturtmazsak önümüzdeki dönemde bize bu topraklarda hayatı zindan ederler. Bunun için ülke olarak yeni bir istiklal mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede ülkemizin ve diğer güçlerin çıkarları çatışıyor. Ülkemizi doğru hedeflere götürmeye çalışıyoruz. Artık Türkiye’nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelede siyasi ve diplomatik ve askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Kararlı duruş sergilediğimiz her konuda netice alıyoruz. Bugün sıkıntı yaşadığımız konuların sebebinin geçmişte yeteri kadar güçlü duruş sergilenmemesinden kaynaklandığını görüyoruz.

BİRKAÇ TANE ŞEHİDİMİZ VAR. ONLARIN KARŞILIĞINDA DA 100’E YAKIN O LEJYONERLERDEN ETKİSİZ HALE GETİRDİK
Bay Kemal ne dedi? ‘Doğu Akdeniz’de tüm ülkeler var. Amerika, Fransa, İngiltere var’ dedi. Saydı… ‘Sadece Türkiye yok’ dedi. Bay Kemal’i tanıyorsunuz değil mi? Zaten hep böyle konuşuyor. Biz orada sondaj gemileriyle, sismik araştırma gemilerimizle vardık. Bay Kemal sen bunları söylediğinde 2 sondaj gemimiz vardı, şimdi üçüncüyü de aldık. Haberin olsun. 2 sismik araştırma gemimiz vardı. Bay Kemal şunu da bil; biz doğu Akdeniz’de sadece bu gemilerimizle değil onların yanında fırkateynlerimizle, uçaklarımızla varız. Hepsiyle birlikte oralardayız. Biz 500 yıl önce de oradaydık, bugün de oradayız. Biz Libya’nın meşru başbakanıyla, yönetimiyle masaya oturduk, imzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan, uluslar arası hukuktan anlamayan, akıl hocaları olmayan… Akıl hocası olmayanın akıbeti ne olur? Bunların durumu bu! Gayri meşru Hafter’e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye milli ordusundan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Birkaç tane şehidimiz var. Onların karşılığında da 100’e yakın o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şunu hiçbir zaman unutmayacağız, şehitler tepesi boş kalmayacak! Bugün vermekten kaçındığımız her mücadele yarın daha ağır bir faturayla geri döner. Bize terör, ekonomik sıkıntı, istikrarsızlık olarak dönmemesi için bu mücadeleyi vermek zorundayız. Onun için o dağlarda Mehmetçiğimiz bu işin hesabını soruyor. Terörü de içerde elhamdülillah temizliği yaptık. FETÖ terörüyle de aynı şekilde mücadeleyi büyük oranda sürdürüyoruz. Kat ettiğimiz her mesafe geleceğe daha güvenli bakabilmemizi sağlar. Başlattığımız çalışmaları geri adım atmadan sürdüreceğiz ve hedefe ulaşacağız.

İDLİB'TE YOL HARİTASINI BELİRLEDİK
Mücadele kolay değil, şehitler veriyoruz. Yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Dün akşam sayın Putin ile görüştük. Gündüz Macron ve Merkel ile görüşme yaptık. Değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu duyuracağız. Küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayacağız. Daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız

Masada olduğumuzu herkese duyuracağız. Çanakkale’de olduğu gibi küresel güçlerin senaryosuna teslim olmayarak umut çekirdeği yetiştiriyoruz. Daha çok çalışacağız ve sağlam ve kararlı adımlar atacağız. Bu millet inşallah kazanacağı zaferlerle tarihin gidişatına yön verecektir. Hiç endişeniz olmasın. Sıkı duralım, dik duralım. 

KINIK ZİYARETİNDE AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kınık Belediyesi'ni ziyaretinde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında dikkat çeken bir açıklamada bulunarak 'Yalova halkına hizmet olarak verilmesi gereken milyonlarca lira CHP idareciler tarafından talan edildi. Yaşanan bu skandal karşısında CHP Genel Merkezi’nden bir tane yetkili çıkıp da açıklama yapmadı, milletten özür dilemedi. Bay Kemal grup toplantısında saman dahil her konudan bahsediyor. Fakat yoldaşlarının Yalova Belediyesi’nde kurduğu rüşvet çiftliğinden tek kelime bile bahsetmiyor" dedi.

SADIK KARDEŞİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
"31 Mart seçimlerinde yüzde 53,2 ile AK Parti’ye destek veren tüm Kınıklı kardeşlerime şahsım, milletim ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. Kınık halkı bir kez daha yüksek bir oy oranıyla, bize, partimize ve ilçesine sahip çıkarak AK Partili kadrolara durmak yok yola devam dedi. Kınık tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullandı. Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi devam ettirsin. Seçimlerde başarılı olmamızı sağlayan tüm dava arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. MHP’li kardeşlerime de destekleri, gayretleri için özellikle teşekkür ediyorum. Zira Cumhur İttifakı karşımızdaki malum Millet İttifakı adı altında, aslında terör örgütüyle el ele, omuz omza olanlara karşı tüm cumhurun ittifakıdır. Sadık Doğruer kardeşim 2014’ten beri size aşkla tutkuyla hizmet ediyor. Kınık’ın güzelleşmesi, İzmir’de parmakla gösterilecek bir ilçe olması için gece gündüz koşturuyorlar. Biz yanındayız, arkasındayız. Bakan ve milletvekili arkadaşlarım olarak tüm tecrübe ve imkanlarımızla yanındayız. Kendisini kutluyoruz. İlçemize hizmet seferberliğinde dün olduğu gibi Sadık kardeşimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

KINIK İLE BERABER İZMİR’E HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Siz bize sahip çıktınız, bizi yalnız bırakmadınız. Siz her türlü iftiraya rağmen AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı ülkede zirveye taşıdınız. Biz de size layık olmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Aşkla çalışan yorulmaz. Biz de Kınık ile beraber İzmir’e hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Muhteşem bir yolun açılışını yaptık. Bu yol sizin de özellikle yolculuğunuzu kolay kılacak. Hakikaten muhteşem bir otoyol açtık. Bölünmüş yol değil otoyol açtık. Yol medeniyettir. Biz bunları gerçekleştiriyoruz. Birileri gibi değil. Lafla peynir gemisi yürümez. Bu kadrolar Bay Kemal’e inanan kadrolar değil. Buralarda olanlar işte bize güç kuvvet verenler. 96 kilometrelik otoyolu açtık ve buraya geldik. Böylece İzmir ile Çandarlı arasındaki yolculuk süresini 1 buçuk saatten 40 dakikaya düşürdük. Aynı zamanda zamanla yarışıyoruz. Vakit nakittir. Büyüklerimiz bunu boşuna dememişler. Biz de vakti nakde dönüştürmek için çalışıyoruz.

40 YILLIK SİYASİ HAYATIMIZIN HİÇBİR DÖNEMİNDE İSTİSMAR PEŞİNDE KOŞMADIK
Bizden öncekiler niye yapmadı? Şu İzmir’de Binali kardeşimin ulaştırma banklığından tut başbakanlığı dahil olmak üzere bak yapılan yolların haddi hesabı var mı? Bu kadar yollar yaptık. Bu yolları yapacağız ki halkımızı rahatlatalım. Kaza riskini azalttık. Çünkü eğer yollarınız güzelse kazalar azalır. Yollarınız güzelse akaryakıt azalır. Tüm bunları bu yatırımları yaparak geldik. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir laf değil. 40 yıllık siyasi hayatımızın hiçbir döneminde istismar peşinde koşmadık. Milletin huzuruna daima eseri hizmetlerle çıktık. Garip gurebanın yanında olduk. Yetim hakkını kimseye yedirmedik. Milletimize daima samimi olduk. Seçim dönemlerinde verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık.

YALOVA'DA TALAN VAR
CHP’li belediyelerin kurduğu rüşvet ve hısızlık düzenini görüyorsunuz. En son Yalova’da ortaya çıkarıldı. Yargı ve emniyet birimlerimizin tespitine göre Yalova halkına hizmet olarak verilmesi gereken milyonlarca lira CHP’li yöneticiler tarafından talan edildi. CHP genel merkezinden bir tane yetkili çıkıp da açıklama yapmadı, milletten özür dilemedi. Bay Kemal grup toplantıdan saman dahil her konudan bahsediyor fakat arkadaşlarının Yalova’da kurduğu rüşvet çiftliğinden bahsetmiyor. Bunların memlekete hizmet gibi dertleri olmadığını biliyoruz. Bunlar kendilerine rant devşirme peşindeler. Ne hizmet ediyorlar ne de hizmet edilmesine müsaade ediyorlar. Ülkemizin yurt dışında elde ettiği başarılar bunları rahatsız ediyor. Biz 17 yılda ne yaptıysak bunlara rağmen yaptık.

200 MİLYON TL’LİK KAPIKAYA BARAJINI YATIRIM PROGRAMIMIZA ALDIK
Kınık’ta okul, hastane yapımını tamamladık. TOKİ aracılığıyla konutlar yaptık mı? Yaptık. Hak sahiplerine teslim ettik. Söz verdik ve ilçemizi doğalgaza kavuşturduk mu? Kömür yakmaya benzemiyor değil mi? Basıyorsan oda değil dairenin tamamı ısınıyor. Ne zulüm çektiniz siz ya? Helga kullanıyor da benim Hasan’ım neden kullanmasın? Yapımı için bizzat talimat verdiğim halk eğitim merkezi ve öğretmenevi projesi bitiyor. 6 ay sonra bitecek. 75 yataklı oda, toplantı salonu, derslikler bulunuyor. Çocuk şehri projemizin de yapımı sürüyor. Aliağa-Çandarlı-Bergama İZBAN hattı ihale aşamasında. 200 milyon TL’lik Kapıkaya barajını yatırım programımıza aldık. Tarım kredi kooperatifleri marketlerinden birini Kınık’ta faaliyete geçiriyoruz. Buralarda ucuzluk kalite var. 

‘ANKARA’NIN SEMBOLLERİ ARASINA YERLEŞTİ’
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni daha şimdiden başkentimizin, Ankara’mızın sembolleri arasına yerleştirdik. Ankara’ya muhakkak gelin.

Bizim siyasetimiz eser siyasetidir, laf değil. 40 yıllık siyasi hayatımızın hiçbir döneminde istismar peşinde koşmadık. Milletimizin huzuruna daima eserlerimizle, ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız hizmetlerle çıktık.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BERGAMA'DA HALKA SESLENDİ
Erdoğan, Bergama ilçesinde vatandaşlara hitabında, bugün dünyanın en büyük savunma şirketleri içerisinde 5 Türk firmasının bulunduğuna dikkati çekti. "Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de terörle mücadeleyi yürütürken de kimseden icazet almıyoruz." diyen Erdoğan, Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıp uyguladıklarını vurguladı. 

Erdoğan, yurt dışında ve içinde gerçekleştirilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne en tarihinin en ağır darbelerini indirdiklerini, teröristleri açtıkları çukurlara gömmekle kalmayıp aynı zamanda terör örgütünü Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Pençe harekatlarıyla Suriye ve Irak'ta hezimete uğrattıklarını ifade etti. Suriye içerisinde 8 bin 300 kilometrekarelik alanı DEAŞ'lı, PKK/YPG'li teröristlerden temizlediklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur, barış, istikrar var. İnşallah aynı sükunet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de de tesis edeceğiz. Bay Kemal diyor ki 'Ne işiniz var orada?' Bay Kemal, 'Partim Atatürk'ün partisidir.' diyorsun, değil mi? Şu anda Atatürk senin bu söylediklerini duyuyor. Misak-ı Milli denilen bir tarihimiz var, değil mi? Sağ olsaydı Misakımilli ile bunun 'Ne işiniz var orada?' dediği yerlerde kim olacaktı? Biz olacaktık ama bunun kafası basmaz. Bu bir defa başında olduğu partinin geçmişini bile bilmez. O kadar bu işlerden geri. Bu, biliyorsunuz kasetle gelmedi mi, kasetle geldi. 'Aday değilim.' dedi, ertesi gün bir kaset, kasetle beraber bir de baktık ki CHP'nin başına geçmiş." 

İDLİB, EN AZ AFRİN KADAR ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz." diye konuştu. 

"Bizim sevdamız millet, gayemiz hizmet." diyen Erdoğan, millete olan sevgilerini sadece lafta bırakmayıp yatırımlar, eserler ve hizmetlerle de ispat ettiklerini söyledi. Hiçbir ilçe geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret gösterdiklerinin altını çizen Erdoğan, "81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde eserimiz var. Her bir mahallemizde, köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Bugün de İzmir'de tarihi bir yatırımı şehrimizin ve sizlerin istifadesine sunduk. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik." dedi. 

Erdoğan, bu otoyolun hizmete girmesiyle İzmir-Çandarlı arasındaki ulaşım süresinin 1,5 saatten 40 dakikaya düşürüldüğünü belirterek bugün aynı zamanda bir özel sektör firmasının 550 kişiye istihdam sağlayacak yeni seramik fabrikasının açılışını da yapacaklarını aktardı. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışını da yaptıklarını anımsatan Erdoğan, bu kütüphanede vatandaşlara Külliye'nin mutfağından çıkan ikramların da ücretsiz sunulduğunu anlattı. 

HEDEF 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki Pakistan ziyaretinde de ticaretten savunma sanayine kadar iş birliği imkanlarının ele alındığını dile getirerek "Salı günü de Azerbaycan'a giderek Bakü'de Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyimizin 8. toplantısını icra edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturmadan, 2053 ve 2071 vizyonumuzun temellerini sağlam bir şekilde atmadan bize durmak, dinlenmek yok." ifadelerini kullandı. 

BELEDİYEYE ZİYARET
Erdoğan, mitingin ardından Bergama Belediyesine ziyarette bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Koştu, ziyaret sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Belediye özel defterini de imzalayan Erdoğan, belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Bir vatandaş, Erdoğan'a kendisinin kara kalem resmini hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'yı da kabul etti.

KEMALPAŞA'DA FABRİKA AÇTI

Erdoğan, İzmir'in Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Duratiles-Akgün İzmir Seramik Fabrikası'nın açılışında, şirketteki 4 bin 500 çalışan sayısını yeterli bulmadığını, bunun artması gerektiğini belirtti.

İzmir'deki fabrikada 550 kişinin istihdam edileceğini öğrendiğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Böyle bir seramik fabrikasının burada hizmete alınması sebebiyle bir aradayız. Rabbim her şeyden önce tabi bu tür müteşebbislerimizin artmasını, bizlere, ülkemize nasip etsin. Çünkü kolay değil, aş, iş, ekmek buna vesile olan, buna aracı olan girişimcilerimiz bizim medarı iftiharımızdır. Onların baş tacı olmaları hasebiyle tabi ki tebrik ediyorum şahsım adıma, milletim adına. Bu güzel ülkemizde taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Biz de onların bu noktada devamlı önünü açmakta kararlıyız ve bundan sonra da inşallah önünü açmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tekrar kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. İnşallah bu fabrika bundan sonrakilerin de devamını sağlayacaktır."

Akgün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün de 18 yıllık AK Parti iktidarında 15. fabrikaya ulaştıklarını belirterek, ülkede yakalanan istikrar ve güvenden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Erdoğan ve beraberindekiler besmele çekerek kurdele kesimini gerçekleştirdi.

 
İzmir sularında can pazarı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Samanyolu aşıkların 50 yıllık şarkısıdır!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 23 Şubat 2020 Pazar 10:05

Bizim ne işimiz var Suriye topraklarında? çatıştığımız gruba rejim deyip duruyorsunuz Suriye ve Rusya ile çatışıyoruz bunu neden çarpıtıyorsunuz? Eğer bir nedenle ülkemize başka bir ülkenin askeri unsurları yerleşse siz ne yapardınız? Eğer pkk yı muhalif grup ilan ederlerse ileride bizim resmi hükümeti de rejim olarak adlandırırlarsa siz ne yapacaksınız bunu hiç düşündünüz mü? Muhalif diye desteklediğiniz unsurların ne olduğu herkesçe biliniyor yarın terörist destekçisi ülke ilan edilirsek bu lekeyi nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz önümüzde ırak, libya ve afganistan örnekleri varken bu tutum neden? Madem dünyanın en iyi savunma sanayi şirketlerine sahibiz neden bu milletin aşından ekmeğinden kesip ödediği vergilerin milyar dolarını amerikaya f35 için kaptırdınız? Neden rusyadan s300 almak için o kadar uğraştınız ki bu sistemi bile ruslardan izinsiz kullanamıyoruz böyle mi büyük devlet olunur. Zaman Osmanlının yıkılış sürecine çok benziyor durumlar hiç de iyi değil ülke lafla yönetilmez. Sayın Cumhurbaşkanı o yolu kullanırken kaç para ödedi? Bedavaya mı geçti?

Yorumu oyla      2      3  
yapmak zorundasın 23 Şubat 2020 Pazar 02:30

hala t,otogar metro yapılcak candarlı lımanı hayal oldu bidekalkmış dibi delik gördes barajı diyor ya bu şehir 70 mılyar vergi veriyor tabıkı bunları yapmak zorundasın

Yorumu oyla      2      3  
M.Sinan ÖZTAN 22 Şubat 2020 Cumartesi 21:28

Hala Gördes Barajı.Birileri Erdoğan,ı kandırıyor.O Baraj delik çıktı.Şu andan bile doluluk oranı yüzde 15'lerde Kısaca Gördes Barajından İzmir'e Hayır yok.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 22 Şubat 2020 Cumartesi 20:22

Kıraathanelerde konken oynayan saçı sarı boyalı ablalarınla seçime giriyorsan inan akepenin seçim endişesi yok.

Yorumu oyla      2      3  
neymiş :( 22 Şubat 2020 Cumartesi 18:08

Bir kaç tane şehidimiz varmış! Neden o şehitlerin arasında siyasilerin çocukları yok? Neden şehitler hep garibanların çocukları? Kılıçdaroğlu'na laf edenler kendi çocuklarını neden askere göndermedi? Ateş düştüğü yeri yakıyor, o bir kaç tanenin ana babasına sorun bir bakalım, ne düşünüyorlar?

Yorumu oyla      2      3  
Asker Emeklisi 22 Şubat 2020 Cumartesi 16:30

Laga luga güzelde,Otoyol ücretlerini söylemedi sayın cumhurbaşkanımız. Otoyol açılışı değil miydi yoksa?

Yorumu oyla      18      5  
Lombak 22 Şubat 2020 Cumartesi 14:49

Cehape çeperinle barış önce.

Yorumu oyla      4      14  
BAK BAK 22 Şubat 2020 Cumartesi 11:19

SEÇİM VAR SEÇİM

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Fethi Sekin teşekkürü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmir körfezinde sefer ...
'Putin'le yapılacak görüşme tavrımızı belirleyecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. ...
AK Partili Sürekli'den otoyol açılışına davet
AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer ...
 
Emniyetin tartışmalı semineri Meclis'e taşındı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir ...
Erdoğan, Merkel ve Macron'dan İdlib zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı ...
CHP'li Serter'den sert 'Varlık Fonu' çıkışı!
İktidarın TBMM’den geçirmek istediği bankacılık kanununa dair sert eleştiride ...
 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e ve milletvekillerine açılış daveti!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ “Biliyorsunuz ...
Deniz Baykal: Darbe söylentisi gereğinden fazla ciddiye alındı
Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat’ın evinde ziyaret ettiği eski CHP Genel ...
Akar'dan İdlib açıklaması: A, B, C planlarımızı yaptık
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim Rusya ile karşı karşıya gelmek ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva