HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2017 Perşembe - 17:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 54 yıldır bu ülkeyi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 yıl aradan sonra TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 54 yıldır bu ülkeyi...

*Türkiye, bir dizi saldırı karşısında çok ciddi mücadele yürütmek zorunda kalmıştır. Türkiye 35 yıldır terör mücadelesiyle içerde daha sonra ilave dışarda yine Suriye’deki iç savaşın bize yansımasıyla ayrı bir terör mücadelesini vermektedir. Bu ekonomik boyutu da olan bir saldırıydı.

*Kimse bana örneğin, gezi olaylarının amacının Taksim’deki üç beş ağaç olduğunu söyleyemez. Kimse bana 17-25 Aralık operasyonunun adaleti sağlamak için yapıldığını söyleyemez. Kimse bana bölücü terör örgütünün ve onun güdümündeki partinin başlattığı çukur eylemlerinin masum amaçlar taşıdığını söyleyemez.

*Kimse bana 10 Ağustos ve 7 Haziran seçimlerinin ülkemizin tabii siyasetinin içinde gerçekleştirildiğini söyleyemez. Hele 15 Temmuz’un bu ülkeyi işgale ve bu milleti esir almaya yönelik olmadığını öne süren varsa kusura bakmasın onun aklından ve izanından şüphe ederim.

*Şundan emin olunuz en kötüsü geride kaldı. Bunca saldırıya rağmen ayakları üzerinde duran Türkiye’nin önünde inşallah aydınlık bir gelecek vardır. 16 Nisan bitti, biz hemen tekrar yurt dışında kendimize pazarlar aramaya başladık.

4.5 MİLYAR DOLARLIK PROJE

*İşte Limakk (Limak İnşaat) burada. Kuveyt’te 4,5 milyar dolarlık bir havalimanının temel atma törenini gittik beraber yaptık. Bu oluşturulan bir pazarın, oluşturulan bir piyasanın nasıl elde edildiğinin ve nasıl oralarda Türk iş gücünün kendine bir piyasa bulduğunun alametidir.

*Arkasından bir Hindistan, Rusya, Çin seyahatimiz oldu ve en son Amerika seyahatimize oldu. Şimdi de üç beş gün sonra belçika’da NATO liderler zirvesine katılacağız. Durmadan, koşarak Türkiye2nin dünyadaki konumunu çok daha güçlü kılmanın gayreti içinde olacağız.

HER YIL 1 MİLYON YENİ İSTİHDAM

*Ülke ve millet olarak büyüklüğümüzün bir defa farkında olmalıyız. Biz büyük bir milletiz, biz büyük bir ülkeyiz. Bu büyüklük elbette yapmamız gereken işlerin, sorunların, sıkıntıların da büyük olduğu anlamına geliyor. Örneğin Türkiye olarak her yıl 1 milyon yeni istihdam oluşturmak mecburiyetindeyiz. Yıllık büyüme oranımızın yüzde 6’nın altına düşmemesi gerekiyor

SÖZLERİN TAKİBİ İÇİN VALİLERİ GÖREVLENDİRDİM

*Enflasyonla mücadele üzerinde hassasiyetle durduğumuz konudur. İstihdam seferberliği başlatmıştım. Pek çok kurum sözler verdiler. Bu sözlerin takibi için valilerimizi görevlendirdim. 81 ilimizin valisiyle yüz yüze veya telekonferansla görüşüp teker teker soracağım. İstihdamda da hedefimiz, üretim ve hizmetler sektörlerinde genişleme sağlamaktır.

BANKACILARIMIZLA ANLAŞAMIYORUZ

*Özel sektörün finansmana bol ve kolay erişimini sağlamaya önem veriyorum. Maalesef bu konuda bankacılarımızla anlaşamıyoruz. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu yerde, girişimcilerimiz yatırıma yönlendirmek kolay olmuyor. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Yatırımlarımız için ilave kaynak arayışımızı sürdürüyoruz.

BAZI GERÇEKLERİ BİZ YAŞIYORUZ

*Gümrük Birliğini güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Konsey başkanı ve TÜSİAD Başkanımızın AB’ye yönelik ortaya koyduğu ifadeleri benim de bir açmam lazım. Bazı gerçekleri sizler dışardan gözlemliyorsunuz. Ama biz yaşıyoruz. Bu gerçekleri yaşayalım, bilelim ona göre de değerlendirmesini yapalım.

54 YILDIR BU ÜLKEYİ...

Avrupa Birliği dediğimiz zaman, gönlünü kapısını her şeyini açmış da Türkiye içeri mi girmemiş. Dikkat edelim, lütfen. Sene 1963, sene 2017. 54 yıldır bu ülkeyi affedersiniz kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB Var. Bizden sonra kimler geldi, kimler geçti. Hepsini bunlar aldılar. Peki Türkiye’nin günahı ne de almıyorsunuz? Türkiye’den bunlar çok mu güçlü? Altyapıları mı iyi, üst yapıları mı iyi? Hiçbirisi bizden daha iyi değil. Ama hepsini aldılar. Hala da alıyorlar.

YUNANİSTAN'IN 400 MİLYAR EURO BORCU VAR

Buyurun Bulgaristan, buyrun Yunanistan... Yunanistan’ın şu an 400 milyar Euro borcu var. Ama el bebek gül bebek ehr türlü desteği vermek suretiyle onu ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu gerçekleri lütfen görelim. Ve Türkiye’ye işte en son yaşadığımız şu referandum olayında yaptıklarını gördünüz. Türkiye sıradan bir ülke değil. Bir kapıkulu değiliz. Bizim bir onurumuz var, haysiyetimiz var. Bizim onurumuzla oynanmasına müsaade edemeyiz.

FASILLARI AÇ-KAPA YAPTILAR

Eğer bizi alacaklalarsa eyvallah girelim. İşte gerçekler ortada. Bakın ben Başbakan olduğum zaman Türkiye’nin görüşmekte olduğu toplam fasılların sayısı 15’ti. Ben o zaman başbakan olarak zirvelere katılabiliyordum. Daha sonra açık konuşcağım. Fransa’da Sarkozy, Almanya’da da Merkel geldi. Bunlar geldikleri zaman karar aldılar. Bir karar, artık liderler bu zirvelere katılmayacak. Halbuki biz katılımcı konumdaydık, almadılar. Çok daha çirkini 15 faslı 35 fasla çıkardılar. O zamanlar aç-kapa yapılıyordu. Birinci fasılda aç kapayı yaptılar, kapa’yı kaldırdılar.

ÇOK SAYIDA İŞ ADAMI KATILDI

TÜSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya eski TÜSİAD Başkanları başta olmak üzere çok sayıda iş adamı ve iş kadını katılım gösterdi. Nihat Özdemir, Nihat Gökyiğit, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ali Koç, Haluk Dinçer, Faruk Eczacıbaşı, Mehmet Göçmen, Muharrem Yılmaz, Ümit Boyner, Cem Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aclan Acar, Ömer Aras, Sanem Oktar, Gülden Türktan, Murat Özyeğin toplantıya katılan isimler arasında yer aldı. (Hürriyet)

 
Çeşme'yi bilmeyen kalmayacak
 
Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çıray: FETÖ raporu gelmezse TBMM'ye başvuracağız
CHP Milletvekili Aytun Çıray FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun ...
İl Başkanı Delican'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 19 Mayıs  Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
Referandum başarısı nedeniyle Ödemiş'e plaket
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde referandumda alınan sonuçlar nedeniyle CHP ...
 
Kılıçdaroğlu’dan DP’ye ziyaret: Çatı adayı...
Demokrat Parti’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugünden ...
AK Partili Hotar'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Nükhet ...
MHP'li Karataş: 98 yıl önceki tehdit...
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve ...
 
CHP İzmir'den 19 Mayıs için alternatif kutlama
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü gezisi için yola çıkan ve meydana ...
MHP'li Tanrıkulu'dan borç yapılandırması tepkisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ...
İşte Yıldırım'ın AK Parti'deki yeni görevi!
AK Parti'de kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile genel başkan vekilliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva