HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2024 Cuma - 22:15

Cumhur'un adayı Dağ'dan Özel'e çağrı: Ver talimatı, insin su faturası!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, suda indirim ve ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma konusu üzerinden CHP'ye çağrıda bulundu. Kendi vaatlerinin rakibi Cemil Tugay tarafından da dillendirildiğini söyleyen Dağ, belediyenin CHP'de olduğunun altını çizerek "Özel, Soyer'e talimat versin, su faturası insin. 90 dakika aktarma geri gelsin" dedi.

Cumhur un adayı Dağ dan Özel e çağrı: Ver talimatı, insin su faturası!

EGEDESONSÖZ - Bir TV ekranlarında Gazeteci Ümit Yaldız’ın sunduğu Söz Meclisten İçeri programında Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz'un sorularını yanıtladı.

‘BAŞKANLAR ANKARA KORİDORUNDA VAKİT HARCAMALI’
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de yaptığı aday tanıtım toplantısında ve halk buluşmalarında dile getirdiği ‘AK Parti İzmir’i cezalandırıyor’ sözlerine yanıt veren Dağ, belediye başkanlarının Ankara ziyaretlerini sıklaştırması gerektiğini belirterek, “Hiçbir yeri cezalandırma ihtimali yok. Yatırım alma konusunda İzmir verdiğini almıyor diyoruz. Bursa da almıyor Kocaeli de almıyor. Devlet bir bölgeye büyük çaplı hizmet getirir. Konak Limanı, Çandarlı Limanı öyle. Belediye başkanları mutlaka kendi illeri ve ilçeleri ile alakalı Ankara koridorlarında vakit harcamalı. Bize gelen ne varsa geri çevirmedik. Bize genelde borçlanmalar geldi. Yeni çevre yolu ihtiyacı varsa başkanların bize gelmesi lazım. İlçe başkanı değiştiğinde bir kere olsun Ankara’da talep olmuyor, bizden olan başkanlar sürekli geliyor. İzmir - Ankara YHT projesi mesela. Başkan olmadığında da bu proje yapılacak. Kentsel dönüşüme ihtiyaç varsa şehirde bunu beraber yapmalıyız. Bırakın cezalandırmayı yapmak istiyoruz. Biz hep yapmak için uğraştık. Bugüne kadar takipçisi olduk” dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA HÜKÜMET PROJESİNİ TAKİP İMKANI DAHA YÜKSEK’
Belediye başkanı olduğu zaman hükümet projelerini takip etmenin imkanının daha yüksek olduğunu belirten Dağ, “Hükümet projelerini takip edeceğiz. Başkan olarak elimdeki imkanlarla, genel başkan yardımcısı olarak arada fark var. Yine takipçisi olacağız. Başka parti kazanırsa belki projeleri sahiplenmeyecek, açıklama yapmadılar” dedi.

‘CUMHURBAŞKANINDAN PROJE İÇİN DESTEK İSTERSENİZ KARŞI ÇIKMAZ’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı belediye başkanlarının çözüm odaklı projeler ile gitmesi gerektiğini ve bu noktada Erdoğan’ın karşı çıkmayacağını belirten Dağ, “Cumhurbaşkanının manevi desteği üzerimizde olacak dedik. Siz gider Cumhurbaşkanı’na bir proje sunarsanız, destek isterseniz size karşı çıkmaz. Çözümlere karşı çıkmaz. Kimseye hayır demez çözüm olarak giderseniz. Hepsini karşılayın derseniz yine olmaz. Ben bu kadar karşılarım derseniz size hayır demez. 7 senedir yanındayım. Erdoğan, hal hareket zaman ve ekip yönetimi konusunda bizi yaşayarak geliştirdi. Onun yaptıklarını görerek bugüne kadar geldik. Diğer türlü 5 yıl paliyetif çözümler olacak, olsun istemiyoruz” dedi.

‘MUHALEFET İLÇE BELEDİYE BAŞKANI DA OLSA SOKAKLARI BERABER GEZECEĞİZ’
Belediye başkanlığı boyunca şehri emin olacağını ve muhalefet ilçe belediye başkanı bile olsa sokaklarda beraber gezeceğini söyleyen Dağ, “Yol da yapacağız, kavşak da yapacağız ama sadece bu değil. Sokaklarda dolaşacağız. Hanelerin içinde ne eksik varsa ona ulaşacağız. Bir kadının ızdırabı varsa onunla da ilgileneceğiz. Sabah okula aç giden çocukla da ilgileneceğiz. Sahada en zorlandığım işlerden birisi, engelli çocuk görüyorum annesini görüyorum. Kenar semtlerden özellikle. Babası nerede dediğimde engelli doğunca terk etti diyorlar. Belediye binasında kapalı kalmayacağız. O ilçedeki başkan da kim olursa olsun benimle gelip gezecek sokaklarda. Muhalefet de olsa eşlik edecek” dedi.

‘SOYER’İN ERDOĞAN İLE HİÇ GÖRÜŞME TALEBİ OLMADI’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık süreci boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talebi olmadığını söyleyen Dağ, “Bu dönemde büyükşehrin talebi olmadı. Metropol ilçe başkanları da bakanlar düzeyinde çözebilecek mevzuları olduğunu ve görüştüğünü biliyorum” ifadelerini kullandı.

‘KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ İÇİN DAYATMA İÇERİSİNDE DEĞİLİZ, YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE YAPILABİLİR’
Projelerin ilk sıralarında yer alan ve İzmir’de geçmiş dönemde de tartışma konusu olan Körfez Tüp Geçiş Projesi’ne değinen Dağ, “Projemizde dayatma içinde değiliz. Maliyetler düşüktü o zaman. Kamu kaynakları ile yapılabilirdi. Şu an Yap-İşlet-Devret ile yapma söz konusu olabilir. Mavişehir bölgesinde bu konuda ciddi bir talep olduğunu gördüm. Bunu 2011 konuştuğumuzda o kadar heyecan oluşmadığını biliyorum. Şimdilerde ise artık lazım olarak bakıyor vatandaşlar. Etütleri konuşacağız. Trafiği rahatlatmak için kavşaklar yapılacak öncelikli olarak. 1 Nisan’dan sonra üzerine çalışacağız. Etütler o gün geldiğinde yapılır” açıklamalarında bulundu.

‘İZMİR’DEKİ TOKİ PROJELERİNDE BELEDİYELER SU BAĞLAMADI’
TOKİ’nin konut projelerinde İzmir’deki yatırımına değinen Dağ, “Biz konutları belediye olarak yapacağız. Özfatura zamanında yapıldı. 25 yıl geçti. Her 5 yılda 5 bin konut dönüştürülseydi 125 bin konut yapardı. İşimin çok zor olduğunu biliyorum. Benim için öncelikli çözülmesi gereken noktalardan biri. TOKİ’ye girince yereli kötülemem gerekir. Kemalpaşa’da TOKİ bittiğinde su bağlanmalarının geciktiğini ben biliyorum ama bu konulara kampanya döneminde girmek istemiyorum. Uyum olmayınca bürokratın iş yapma isteği azalıyor” dedi.

‘İZMİR’İ BİLİŞİM KENTİ YAPACAĞIZ’
İzmir’e dair gelecek vizyonlarını anlatan Dağ, “Kendi vizyonum çok farklı olabilir ama gerçekler üzerine sunum yaptık. Hem trafiği çözüp lokmayı da büyütebiliriz. İzmir liman ve tarımla büyüdü, bunlar olmazsa olmaz. Şehirler bir takım özellik ile ön plana çıkmaya başladı. Ankara memur şehri iken savunma sanayi kenti oldu. Bizim kuracağımız İzmir’in ekosistemi bilişim. Teknoloji, teknokent olacak. İklimi çok müsait. İnsanlar bir yerde çalışmak isterse burası İzmir olur. Liman arkası bölgeyi bu konuda teknoloji üs bölgesi yapmak istiyoruz. Sağlık turizmi hedefimiz var. Bu konuda hastane alanlarını, otel sayısını arttırma hedefimiz var. Üçüncüsü de yenilenebilir enerji üssü. RES ve GES’in üretildiği yer. Çandarlı’da beşinci bölge hareketliliği ile orası olabilir. Lokma büyüyebilir ama nasıl büyüyecek? İşsizlikle alakalı olarak vasıflı ara eleman arayışı var. Meslek liseleri bir şey yapıyor ama belediye olarak bu konuda eksikliğe çare bulmak için arayışta olmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘BUCA CEZAEVİ ALANI YEŞİL ALAN OLSUN DİYE ÇALIŞACAĞIM’
Başkan olduğu takdirde Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için çalışacağını belirten Dağ, “O yer Adalet Bakanlığı’nındı. İller Bankası’na verildi. Kamu arazisi orası. Ankara İzmir arasında mekik dokuma işleri. Ranta açarsanız orayı karşı çıkarım. Ben 1 Nisan’dan sonra burayı yeşil alan yapalım diyeceğim. Arsa maliyetinin bir kısmını ben karşılayacağım diyeceğim. Çözümle giderseniz çözülmeyecek iş yok” dedi.

‘ÇEŞME PROJESİ BAKANLIK TARAFINDAN O KADAR TARTIŞILMIYOR’
İzmir’de tartışmalara konu olan Çeşme Projesi’ne dair Dağ, “Çok tartışmalı bir konu. Bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmedim. Ben de hiç o konuya girmek istemedim. Bu konuda tartışmalar giderilmeli” dedi.

‘BEN YEŞİLİ KORUYACAĞIM MERAK ETMEYİN’
Tarihçi İlber Ortaylı İstanbul’dan İzmir’e doğru yaşanan göçe dair “Zavallı İzmir, yeşil Türkiye’nin tek umuduydun, bakalım bu istilayı nasıl atlatacaksın?” demişti. Ortaylı’nın ifadelerine karşı olarak Dağ, “Ben yeşili çok seven biriyim. Urla bugün dediğiniz gibi bir istila içindeyse bizim bir günahımız yok. Betonlaşmada en çok bizi suçluyorlar. En çok betonlaşan yerler CHP’li olan yerler. Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris… Yeşili koruyacağım. Benim hayatımda rant yok. Siyasi geçmişimde de yok. Ben yeşili koruyacağım merak etmeyin. Sosyal konut yeşil olan yerlerde olmayacak” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL ŞİMDİ TALİMAT VERSİN SU İNDİRİME GİDER, 90 DAKİKA GERİ GELİR’
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın Dağ’ın vaatlerinin aynısını vermesi üzerine Dağ, “Özel şu an İzmir’de. Soyer’e talimat versin bugünden 90 dakika uygulamasını direkt geri getirebilir. Her gün bir kişi 10 TL, gidiş geliş ile aylık 600 TL. İnsanlara direkt ücret vermenin bir sonu yok. Gideri düşürüp destek verebiliriz. Suda da 90 dakika da talimat versin hemen yapsınlar. Ben kendi gündemimi yaşıyorum. Siyaset yaptığım her dönemde böyleydi. 2023’te seçim kampanyası yürütürken rakibi göz ucuyla izledik ama kendi kampanyamızı yürüttük. 6 hafta benim kampanyamda ne yapacağım belli. Vatandaşa bakıyorum. Öyle de yürüyeceğim” dedi.

 
BM: Gazze'de gıda güvensizliği çok kritik seviyeye ulaştı
 
Göz-Göz'e Manisa çelmesi!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fırat 22 Şubat 2024 Perşembe 23:46

Yorumları okuyorum hep bahane geçmişdeki asgari ücretle kaç litre benzin alınıyordu hesapladınızmı konyada ulaşım ücretleri ne kadar biliyormusunuz chpyi haklamak için demogaji yapmanın alemi yok

Yorumu oyla      0      0  
TALİMATLA İŞ BİTSEYDİ 17 Şubat 2024 Cumartesi 10:54

TALİMATLA İŞ BİTSEYDİ MAZOT 45 LİRA OLMAZDI!

Yorumu oyla      2      1  
İzmrli 17 Şubat 2024 Cumartesi 10:16

Sayın Dağ siz ayda mı yaşıyorsunuz? Son bir yılda motorine % 200 e yakın zam mı ben mi yaptım? Girdi maliyetleri bu kadar artmışken böyle popilist politikaları bırakın. İzmirli yemez. Sadece kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

Yorumu oyla      3      1  
İzmir'li 17 Şubat 2024 Cumartesi 10:04

Verdim gitti;haydi indirin mazotu-benzini,doğalgazı-elektriği,eti-sütü-peyniri,kiraları-sebzeyi-meyveyi.....

Yorumu oyla      3      1  
Ergün Tasdemirel 17 Şubat 2024 Cumartesi 08:57

Niye sadece su fiati aklina geliyor.Sizde en uste soyleyin,bütun temel gida fiatlari düşürulsun.Hepimiz için hayirli bir iş olur.

Yorumu oyla      1      1  
Red Kit 17 Şubat 2024 Cumartesi 08:37

Özfatura zamanında yapılan toplu konut projeleri TOKİ tarafından verilen krediler ile yapılmıştı. Bakanlık talimat verip Izmir ile Ankara arası tren ücretini 425 liradan daha aşağıya düşürmeyi düşünmüyor mu? 300 liraya aynı yolu giden otobüs firmaları var.

Yorumu oyla      2      1  
Hasan TAHSİN 17 Şubat 2024 Cumartesi 01:39

Talimat ver kurum efendi, insin şu mazot gübre fiyatları.

Yorumu oyla      2      1  
Gürkan 17 Şubat 2024 Cumartesi 00:47

Talimatla iniyorsa yarın hemen akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında da yüzde 50 indirim yapın.

Yorumu oyla      3      1  
izmir'i 16 Şubat 2024 Cuma 23:56

yap işlet modeli istemiyoruz o zaman halka para karşılığı hizmet oluyor. bizden aldığınız vergiler ile yapın halk bedava kullansın...

Yorumu oyla      2      1  
Yazık oldu 16 Şubat 2024 Cuma 23:51

Harcadılar sizi farkında değilsiniz! İzmir'liye şirin görünmek için ettiğiniz lafların arkasında bir tane AKP yöneticisi bulamayacağınızı siz de biliyorsunuz. Tek soru, gençler Kordon'da bira içebilecek mi? Sizden kat kat demokrat Özfatura'nın bile yasakladığı, engellediği bir şeye karışmayacağınızı mı söylüyorsunuz, güldürmeyin insanları! Kocaoğlu'nu çok seviyordunuz ve anlaşıyordunuz madem, neden Torbalı'da İzban açılışında yuhaladınız, neden bölge trenlerini Çiğli ve Torbalı'da sonlandırmadınız, neden sinyal sistemini yükseltmediniz, neden otogar metro yapılmadı, neden Bergama İzban yapılmadı? Daha sayalım mı? Kocaoğlu'nu seviyormuş.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erkan Baş, belediye başkan adayı oldu!
Türkiye İşçi Partisi (TİP), resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ...
TİP'in İzmir'de 14 ilçede adayları belli oldu
Türkiye İşçi Partisi, (TİP) 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmir'in 14 ilçesindeki ...
Mustafa Destici'den CHP'ye slogan tepkisi!
BBP'nin sloganı "İşimiz Türkiye, gücümüz Türkiye" iken CHP'nin sloganı ...
 
CHP yönetimine 'Çankaya' ve 'Kadıköy' tepkisi
CHP, Çankaya ve Kadıköy ilçelerinde yeni isimlerle seçim yarışına girme ...
Nalbantoğlu 'tüzük ve yönetmelik' vurgusu yaptı: Aradım ama ulaşamadım!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu kendisinin açıklamalarına yanıt ...
Özel'den 31 Mart mesajı: Bir kulağım Manisa'da, bir kulağım Kınık'ta olacak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kınık’ta katıldığı programda konuştu. Özel, ...
 
CHP adayı Tugay: Ben cerrahım, Kınık'ı iyileştireceğim!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, Kınık’ta yaptığı konuşmada ...
Büyükşehir Adayı Dağ: Eşsiz İzmir markasını tüm dünya konuşacak
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Eşsiz ...
Yumaklı: Seçimlerle alakalı tereddüdümüz yok!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mert Irmağı Islah Projesi Temel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva