HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2024 Çarşamba - 16:21

Cumhur İttifakı adayı Dağ’dan 'Özel' salvo: Korkunun ecele faydası yok!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösteren, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ, “Bir genel başkanın İzmir’deki aday hakkında bu kadar konuşmasını manidar buluyorum. Konuşmayla yetinmiyor milyonlarca hemşehrimize mesaj atarak bizimle ilgili şeyler söylüyor. Korkunu ecele faydası yok. Korkusu yakın gelecekte kazandığı genel başkanlık koltuğunu kaptırmak. Bunun yanında çantada keklik gördükleri İzmir'de işlerin iyi gitmediğini görmekte” dedi.

Cumhur İttifakı adayı Dağ’dan  Özel  salvo: Korkunun ecele faydası yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Dağ’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı katılım sağladı.

ÖZEL DURUMUN İYİYE GİTMEDİĞİNİ GÖRMEKTE 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklenen Dağ, "Biz bu yola çıkarken havalimanında yaptığımız toplantıda; 'basit günlük siyasi tartışmalar içinde bulunmayacağız' dedik. Ancak bir konuya temas etmek zaruret haline gelmiştir. Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Özel'in panik halinde olduğunu görüyorum. Kentteki programlarında ya da televizyon ve gazetelere verdiği demeçlerde sürekli bizle ilgili bazı sözleri ve ifadeleri oldu. Bir genel başkanın İzmir’deki aday hakkında bu kadar konuşmasını manidar buluyorum. Konuşmayla yetinmiyor, milyonlarca hemşehrimize mesaj atarak bizimle ilgili şeyler söylüyor. Korkunun ecele faydası yok. Korkusu yakın gelecekte kazandığı genel başkanlık koltuğunu kaptırmak. Bunun yanında çantada keklik gördükleri İzmir'de işlerin iyi gitmediğini görmekte. Bu şehir dayatmayı kabul etmez. Büyükşehir ve 30 ilçeyi ben yaptım oldu anlayışı ile adaylaştırırsanız ben buna İzmirli olarak isyan ederim. 31 Mart'ta İzmirlilerin bu isyanıma omuz vereceklerine inancım tam. Özel, CHP tarihin en kısa genel başkanı olma korkusunu taşımakta. Biz İzmir'de güzel bir seçim süreci işletiyoruz. Sürekli olarak böyle şeylerin söylenmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

KÖRFEZİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ 
Kürsüye çıkan Dağ, sözlerine iş insanlarının önemine vurgu yaparak başlarken, “Sizler yaptığınız yatırım ile istihdam etiğiniz personel ile üretiminiz ile şehrimize iktisadi anlamda güç katmaktasınız. Ülkemizi büyüten büyük ve güçlü Türkiye idealine taşıyanlarsınız. Ülkemizin her başarılı adımında İzmir büyük paya sahiptir. Sizler İzmir'i ayakta tutan temel taşlarısınız. Ülkemiz 2023 yılında 255 milyar dolar ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat rakamlarına ulaşırken İzmir 25,8 milyar Dolar ihracat ile en çok ihracat yapan 3’ncü şehir olmuştur. İnanıyorum ki birlikte çalıştığımızda şehrimize gümüş ve altın madalyayı kazandıracağız. 5 yıl sonunda rekorlara başarılara oynayan bir İzmir inşa edeceğiz. İzmir tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Bugünde limanı, hava alanı, hinterlandı ile doğu ve batı arasındaki köprülerinden biridir. İzmir’imizin tarımı sanayisi ve turizmi ile önemli bir potansiyele sahiptir. Önümüzdeki 5 yılda kentimize yapacağımız çok kıymetli ve mühim işler var. Ulaşımı hayatı kolaylaştıran medeniyet işi olarak kabul ediyoruz. Vaktin nakit olduğunu trafiğe takılmadan hızlı sirkülasyonun önemini farkındayız. Bu konuda birçok projemiz bulunmaktadır. Aylardır projelerimiz anlatıyoruz. Biz 5 yılın sonunda şehrimizin trafik sorunun tamamen bitireceğiz. Yeni çevre yolunu kentimize kazandıracağız. Bu çevre yolu 9 bağlantı yolu ile şehrimize bağlanacak. Körfez geçişi projemiz ile körfezi iki yakasını bir araya getireceğiz. Buraya raylı sistemi de proje içinde değerlendireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK SONUNA KADAR ÖNLERİNİ AÇACAĞIZ 
Yatırım yapanların önünü açacaklarını belirten Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık yatırımı ile ilgili ya da yenilenebilir enerji ile ilgili yatırımlar yapmayacağız. Ancak bu alanda yatırım yapan herkesi İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sona kadar önünü açacağız. Tüm bunlar el ele verirsek hayat bulur, ortak akılla istişare kültürü ile hayat bulur. Tabii ki 31 Mart'ta bir karar vereceksiniz. Bu kararda kararınız kim şehre daha iyi hizmet edecekse ona yönelik oy vereceksiniz. Ben destek konusundaki hakkımı 1 Nisan sonraki kullanmak istiyorum. Her aday gelip oy ister. Buradaki herkes defalarca oy kullandı. Benim destek talebim 1 Nisan sonrası. Biz çok çalışmak zorundayız. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Çalışırken iş üretirken tabii ki kısa vadeli rahatsızlıklar olacak, bazı karşı duruşlar olacak. O süreçlerde bu şehrin ekmeğini büyütme sürecinde hamle yapan bu kardeşinize oda başkanları ve yönetimlerinden destek istediğimi belirtmek isterim. Bu şehrin potansiyelini, heyecanını biliyoruz. Bu şehri ayrı seviyoruz. Bunun için biz Eşsiz İzmir diyoruz. 5 yıl sonunda hem trafik sorunumuzu büyük oranda çözmüş, kentsel dönüşüme bir yerinden başlamış olacağız. Biz sizlerin beklentilerini ve sektörün ihtiyaçlarını iyi biliyoruz. Bizle kolay anlaşıp kolay iletişim kuracaksınız. Belediyede bir sorun yaşar mıyım diye bir dert olmayacak. Başvuru yapıldığında 9-10 ay bekler miyim diye endişe etmeyeceksiniz. Bunu yaşadığınız ilçe belediyesi olursa ve benim partimden de olmasa bile o ilçe belediyesi için ben gerekli hassasiyeti göstereceğim. Bize daima kolay ulaşacak, kolay tanışacaksınız. Daima istişare içinde olacağız" dedi.

 
Murat Kurum malvarlığının listesini açıkladı
 
Tugay’dan ‘anket’ açıklaması: Kararsızların büyük bölümü CHP seçmeni!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir'li 21 Mart 2024 Perşembe 09:44

ilk defa AKP'ye oy vereyim diye düşünüyorum sonra bir AKP'li çıkıyor konuşuyor dinliyorum ve vazgeçiyorum lütfen seçime kadar konuşmayın :)))

Yorumu oyla      5      3  
MURTAZA MAZOT 21 Mart 2024 Perşembe 08:46

Sayın DAĞ bu hafta içerisinde kaçıncı defadır bilemiyorum ama Motorine bu gece yine zam gelmiş. Hani İzmir'i kurtarmak için(!) çok meşgulsünüz bundan haberiniz yoktur diye hatırlatmak istedim. Gerçi AKP ile bir bağınız var mı bilemiyorum ama ( seçim afişinde ampul logosunu göremedim de...) eğer varsa bu konudaki mağduriyetimizi iletirseniz Sayın ERDOĞAN' seviniriz.

Yorumu oyla      9      2  
göztepeli 20 Mart 2024 Çarşamba 21:34

oylarımız hamza dağa. varsın trol desinler.

Yorumu oyla      8      16  
Dağ 20 Mart 2024 Çarşamba 21:33

Hamza dağ sana bir tüyo veriyorum BEN GELİNCE MAVİŞEHİRE DOKUNMAYACAĞIM DE Cemil burayı taşıyacağını söylüyordu sen sahip çık bak oy patlamasına

Yorumu oyla      8      6  
baran 20 Mart 2024 Çarşamba 21:26

Kesinlikle öyle! Öncelikle İstanbul u İzmir i sonra İşbankasını bu sahte Atatürkçülerden kurtarmalıyız. Bunlarda artık yalanın yozlaşmanın lağım seviyesine indiği alenen görülmekte. Peki bunlar bunca yalanı yüzkızarmadan neden söyler? Bu sorunun cevabı 1915 lerde ve 1940 larda yatıyor. Türk bürokrasisine ve siyasetine sızan masonlar ve sarı gelinler ifşa edilirse bütün soruların cevabı bulunur.

Yorumu oyla      3      12  
TARİKAT-RANT BOYUNDURUĞUNA HAYIR!NA HAYIR 20 Mart 2024 Çarşamba 21:23

BELEDİYE İMKANLARINI KARANLIK ZİHNİYETLİ TARİKATLARA, KENTİN EN DEĞERLİ ARAZİLERİNİ PETROL ZENGİNİ ARAPLARA YAĞMALATTIRAN AKP BELEDİYECİLİĞİNE HAYIR! İZMİRLİ BU YAĞMACI ANLAYIŞA PRİM VERMEDİ, VERMEZ!

Yorumu oyla      14      5  
Yorgun demokrat 20 Mart 2024 Çarşamba 21:11

Buyuksehir belediyesinde yonetim kadrolari kokunden degismeli hicbir daire baskani ve mudur birakmayin

Yorumu oyla      10      7  
Last troll bender 20 Mart 2024 Çarşamba 18:40

oyları ilk defa hamza dağaymış. yersen ! hamza dağ trollere iyi para bastı . onlara para basarken parti logosu bastırmayı unutmuş. bir chp li olarak biride değişim istiyormuş. bizde yedik kardeşim.

Yorumu oyla      15      5  
Biri çıkıp soru sormadı mı? 20 Mart 2024 Çarşamba 18:39

Çevre yolu yapmak, Körfez geçişi yapmak Büyükşehir Belediyesinin işi mi? Devletin yapması gereken projeleri Büyükşehir adayının propagandasında kullanması doğru mu? Oradaki HAZİRUN'dan birinin aklına gelmedi mi?. Bu ne biçim STK liderliğidir?

Yorumu oyla      13      5  
Yusuf 20 Mart 2024 Çarşamba 18:06

İlk defa hamza dag ve eşit tanık a oyumuz inşallah güzel izmir berbat zihniyetin esiri olmaktan kurtulur

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Kurum malvarlığının listesini açıkladı
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, malvarlığının ...
Cumhur İttifakı adayı Çiftçioğlu: Daha mutlu bir Karşıyaka için çalışacağız!
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Bostanlı ...
AK Parti’den yeni anayasa adımı!
AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında yeni anayasa için adım atmaya hazırlanıyor. ...
 
Kınık'ta 5 bin kişilik birlik sofrası!
Kınık Belediyesi’nin kentte birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu pekiştirmek ...
Tugay’dan ‘Soyer ile diyalog’ açıklaması ve çarpıcı çıkış: AK Parti tuzak kuruyor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Cemevi Pir ...
'Ekonomik göstergelerimiz gayet iyi'
Yerel seçimlere 11 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim ...
 
İYİ Parti'den 'MHP kurultayı' açıklaması
Geçen hafta yapılan MHP Olağan Kurultayı'nda İYİ Parti temsilcilerinin ...
CHP'li Nalbantoğlu: İzmir 'kararsız' olamaz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; yaklaşan ...
DP İl Başkanı Demirbaş: Ödemiş’te oyumuz yüzde 35!
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş “Son anket çalışmamızda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva