HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2016 Cumartesi - 15:30

Cumartesi bereketi: Buca ve Sahilevlerine yeni hayat!

Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü ve Sahilevleri'nde İzmirdeniz projesi kapsamında yapılan kıyı düzenlemesi çalışmaları ilk etabı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenlerle hizmete alındı.

Cumartesi bereketi: Buca ve Sahilevlerine yeni hayat!

İZMİR – Büyükşehir Belediye tarafından yapımı tamamlanan 65 bin m² alan üzerine kurulu ve Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü ile Sahilevleri'nde İzmirdeniz projesi kapsamında yapılan kıyı düzenlemesi çalışmaları ilk etabı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenlerle hizmete alındı.



5 YILDIZLI OTEL DEĞİL, HUZUREVİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampusü’nün en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahip olduğu konfor ve donanımıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Projesi, inşaatı ve çevre düzeni, iç dizayn ve tefrişatı ile yaklaşık 100 milyon liraya mal olan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevinin yanısıra aşevi, spor salonu, çocuk ve gençlik merkezi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi ve kabul binası ile yüzme havuzu, balo salonu, kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonu, el işi salonu, terzihane, TV ve oyun salonu gibi bölümler de bulunuyor.

HER YAŞA, HER KUŞAĞA
26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'in yeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek birimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampusü bünyesinde inşa edilen huzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üç kişilik oda bulunuyor.

7 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip olan 3 katlı spor salonunda ise konferans salonu, fitness center, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terası kuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından işletilecek ve 310 cm derinliğe sahip yarı olimpik yüzme havuzunda sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, su topu ve paletli yüzme gibi branşların maç ve antrenmanları da yapılabilecek.

Sosyal Yaşam Kampusü çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmet verecek. Yaklaşık 6 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3 katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitede kuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 – 4 bin pide dağıtımı, kış döneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlere günde 2 bin  adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerinde sürdürülecek.

Eğitim Merkezi’nde engellilerin toplumsal hayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası, resim atölyesi, el becerileri atölyesi ve seramik atölyesi, hobi bahçesi, spor aktivite yer alıyor. Bakıma ihtiyacı olan engelli, dezavantajlı gruplara hizmet edebilecek şekilde su altı masajı, çocuk engelli ve yaşlı rehabilitasyon havuzu, muayene odaları, egzersiz salonu, rehabilitasyon salonu, grup egzersiz salonu ve masaj ünitesinin yer aldığı bir Rehabilitasyon Merkezi de bulunuyor.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışı, sosyal medyada da Türkiye gündemine oturdu. Sosyal Yaşam Kampusü adına twitter da açılan #sosyalyaşamkampüsü hashtagı, uzun süre Türkiye gündeminde üçüncü sırada yer aldı.

SAHİLEVLERİNDE YENİ HAYAT
Kentin büyük projesi ‘İzmir Deniz’ kapsamında kentte yine Cumartesi günü büyük bir adım atıldı. Proje çerçevesinde yürütülen, Sahilevleri kıyı düzenleme çalışmalarının 1.6 kilometrelik ilk etabı tamamlandı ve hizmete alındı.

DAHA MAVİ VE DAHA YEŞİL
İlk etap çalışmaları kapsamında, tüm sahil boyunca uzun ömürlü ve ekonomik doğal taşlar, beton parkeler ve ahşap kompozitler kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1500 metrekarelik toplam 3 adet çocuk oyun alanını kentlilerin beğenisine sundu. Kıyı bandına denizi seyretmeye olanak sağlayan gabion doğal taş ve beton prekast oturma bankları yerleştiren Belediye, 3’er metrelik 14 adet de balıkçı iskelesi oluşturdu.  Ayrıca kıyı şeridi boyunca taşıt yolunun yanında 1.2 kilometrelik bisiklet yolu düzenlendi. Meydan kısmında İzmirliler’in denizle olan etkileşiminin arttırılması  amacıyla pergola ve denize inen teraslar hazırlandı. Meydana 2015 yılında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılan İspanyol heykeltıraş Daniel Perez tarafından üretilen ‘Parçal anmış Düşünce’ adlı heykel yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, yeşil dokuyu güçlendirme çalışmaları çerçevesinde ise deniz ve araç yolu arasında çalı grupları ve ağaçlarla yeşil bir koridor oluşturdu. Çalışmalar çerçevesinde toplam 23 bin 200 metrekarelik alanda 116 adet palmiye ve dut ağacı, 37 bin çalı,   125 bin  yer örtücü bitki dikimi olmak üzere toplam 162 binin üzerinde bitki dikildi. Sahilevleri’nin birinci etap düzenleme çalışmaları kent donatıları, yeşillendirme, çocuk oyun grupları ile birlikte 5  milyon 730 bin liraya mal oldu.  Sahilevleri kıyı bandının ikinci etap düzenleme çalışmaları ise hızla devam ediyor.

KIYILAR GÖZ KAMAŞTIRIYOR
“İzmir Deniz” projesi çerçevesinde Üçkuyular, Güzelyalı, Konak, Pasaport ve Bostanlı (birinci etap) aksındaki uygulamaları hayata geçiren, Yeni Foça sahili ile Urla Kum Denizi plajını yeniden düzenleyerek bu bölgelere yeni bir cazibe kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki karayolu alt geçidi ve meydan projesi ile Bostanlı ikinci etap kıyı düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor.

 
Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da ‘Adana’ cevabı: Özgürlük kapılarını açmazsam…
 
Altınordu’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah metin 11 Aralık 2016 Pazar 08:05

Harmandali coplugu de göz kamaştırıyor. Neden kör sağır ve dilsiz belediye ve chp yönetimi bu konuda acaba.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ihaleye çıktı: Buca konutları sahiplerini bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da inşa ettiği konutların 34 dairesini ...
Karşıyaka’da Kent Koop zincirine üçüncü halka
Karşıyaka Belediyesi; Mavişehir ve Bostanlı’nın ardından üçüncü şubeyi ...
Konak'ta bir yeni spor merkezi daha
Vatandaşın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren ...
 
Karabağlar’da ‘temiz çevre’ harekatı: Başkanlar çöp topladı
"Temiz sokaklar, temiz çevre" için düzenlenen etkinliğe katılan Karabağlar ...
İzmir’de empati zamanı: ‘Özel’ merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Kocaoğlu
Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Travel Turkey Çeşme'ye umut verdi
İzmir'de 10. kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Çeşme rüzgarı ...
 
Büyükşehir'den zeytin üreticisine 'kasa kasa' destek!
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
Başkan Arslan’dan manidar ‘araba’ paylaşımı!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ilçede sürekli tartışma konusu olan ...
Bornova'de belediyeden eğitime 'temiz' destek
İlçede devlet okullarının boya ve tadilat gibi ihtiyaçlarına belirli bir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva