HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2016 Cuma - 08:56

‘Çukur’ Mazhar Zorlu Holding’i genel kurula götürdü: İlk iş borçları ödemek!

‘Basmane Çukuru’ tartışmalarında projenin ilk sahibi Kemal Zorlu’nun TMSF ihalesine yaptığı itiraz Mazhar Zorlu Holding’i karıştırdı. Holding’in büyük pay hissedarı Nafiz Zorlu olağanüstü genel kurul kararı aldı. Zorlu, gelecek yönetimin ilk olarak borçları ödemek olacağını açıkladı.

‘Çukur’ Mazhar Zorlu Holding’i genel kurula götürdü: İlk iş borçları ödemek!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Tartışmalı Basmane Çukuru Projesi’nin ilk sahibi Kemal Zorlu’nun açtığı dava Mazhar Zorlu Holding’i karıştırdı.

İzmir'de inşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, geride kalan 17 yılda yapılamamıştı. Projeyi yapacak ortaklardan EGS Bank'ın bu süreçte iflas etmesi, Güçbirliği Holding'in de borçlarını ödeyememesi üzerine TMSF buradaki hisselere el koymuştu.

TMSF tarafından çıkılan iki ihalede talip bulunmazken, üçüncü ihalede Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte Rıza Akça ve Namet ile Maret’in sahibi Sakaryalı İşadamı Tarık Kaya 3’lü konsorsiyum olarak ihaleyi kazanmıştı.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından projenin ilk sahibi Kemal Zorlu TMSF tarafından gerçekleştirilen ihaleye itiraz etmesi tartışmayı tekrar alevlendirdi.

Kemal Zorlu’nun itirazı ve süreçle ilgili açıklamaları nedeniyle Mazhar Zorlu Holding’in hissedarı ve kardeşi Nafiz Zorlu Egedesonsöz’e konuştu. 

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL
Kemal Zorlu’nun mahkeme itirazının Mazhar Zorlu Holding’i zor duruma soktuğunu ifade eden Nafiz Zorlu olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı.

Zorlu, “Güçbirliği yönetim kurulu başkanı Sayın Kemal Zorlu'nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama üzerine ekteki açıklamayı yapma zarureti duydum. Güçbirliği Holding’in büyük ortağı, benim de eşit ortak olduğum Mazhar Zorlu şirketler gurubudur. Kemal bey bu şirketleri temsilen Güçbirliği yönetiminde bulunmaktadır. Ortaklık yapımıza göre, onayım olmadan Kemal Zorlu'nun şirketler yönetiminde kalamayacağı açıktır. Zaten bu yönde yapmış olduğum olağanüstü genel kurul çağrım mahkemeye ulaşmış ve neticelenmek üzeredir” diye konuştu.

İLK İŞ BORÇLARI TASFİYE ETMEK
TMSF’nin alacak sürecinde özen gösterdiğini ve itiraz sürecinin olumsuz etki yapacağını söyleyen Zorlu, “Güçbirliği’ni ve şirketler gurubumuzu çok büyük yükümlülükler altına sokabilecek  ve bugüne kadar bize yüksek anlayış ve sabırla davranan TMSF ye karşı dava açmak kesinlikle uygun olmayıp bu konuda tarafımıza bir bilgi verilmemiş olması da, ortaklık hukukuna aykırıdır. Yapılacak olağanüstü genel kurullardan sonra, yeni kurulacak yönetimlerin ilk işi, Vakıfbank ve TMSF’deki borçlarımızı tasfiye etmek olacaktır. Bu konuda çözüm yaratabilecek varlıklarımız mevcuttur” diye konuştu.

KEMAL ZORLU BÜYÜKŞEHİR’İN TEKLİFLERİNİ REDDETTİ
Kemal Zorlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasını değerlendiren Zorlu, “Kemal Bey’in basın toplantısındaki önemli gerçek, Güçbirliği projesinin çeşitli şansızlıklara uğradığı ve belediyenin ayıplı bir mal sattığı hususudur. Maalesef bu realite Güçbirliği’nin faaliyetini etkilemiştir. Ancak zaman içerisinde çözüm alternatifleri oluşmuş, ne yazık ki Kemal bey gelen tüm teklifleri 'Ortaklarım da hazır kaynak ta hazır' diyerek reddetmiş fakat bu ortak ve kaynak bir türlü ortaya çıkamamıştır”  ifadelerini kullandı.

KONUNUN MUHATTABI İHALEYİ ALAN ŞİRKET DEĞİL 
Kemal Zorlu’nun Folkart Yapı’ya yönelttiği eleştiriler hakkında konuşan Zorlu, “TMSF’den ihaleyi alan şirket, ticari bir yatırıma girmiş ve yıllardır İzmir'de sorun olan bir yeri bitirmek istemektedir. Sayın Kemal Zorlu'nun bu kadar emek ve değer verdiği bir yeri kaybetmesi elbette çok üzücüdür. Ancak konunun muhatabı kesinlikle ihaleyi alan şirket değildir. Bu şartlar altında, yukarıdaki girişimlerime devam edeceğimi ve yapacağım teşebbüslerin Sayın Kemal Zorlu'nun da menfaatine olacağını düşünüyorum” dedi.

 
CHP o düzenlemeye karşı AYM'ye gidiyor!
 
Başbakan’dan askere tebrik kartı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selocan 1 Temmuz 2016 Cuma 17:01

Nafiz bey holdingi Aydınlığa çıkar yapabilecek tek kişi sensin

Yorumu oyla      11      5  
Sagol abi 1 Temmuz 2016 Cuma 16:03

Sn Nafiz abi kurtar bizi, bizler isminize guvendik EGYO-EpLAS yatirim yaptikkk.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalvarırım satmayın!
Gönül Soyoğul sordu, TARKEM Başkanvekili Uğur Yüce Kemeraltı’nın yarını anlattı…
Arçelik'ten 258 milyon dolarlık satın alma
Arçelik A.Ş, dünyanın altıncı büyük nüfusuna sahip Pakistan'ın lider beyaz ...
Elektiriğe zam olacak mı
EPDK, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde elektrik faturalarına yansıyacak ...
 
Osmangazi Köprüsü Erdoğan’ın müjdesiyle açıldı
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3 buçuk saate ...
Flaş! Rusya'dan 'Türk Akımı' açıklaması
Kremlin, ''Türk Akımı'' projesinin devamını konuşmak için şu an erken olduğunu belirtti.
Hanif Pehlivanoğlu’ndan 62.şube Reisdere’ye!
Ege’nin dev market zinciri 62.şubesini Çeşme Reisdere’ye açtı.
 
Folkart’tan kritik ‘Basmane Çukuru’ açıklaması!
Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, alanla ilgili İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde ...
İzmir'in turizm cennetinde müdavimler krizi önledi!
Türkiye özellikle Rusya'yla yaşanan uçak krizi ve terör olaylarından dolayı ...
SGK'dan erken maaş ödemesi
Memur emeklisi, dul ve yetimlerin aylıklarının arefe günü ödeneceği bildirildi.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva