HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2013 Cuma - 09:43

‘Çöp’te kritik karar için TMMOB’tan Büyükşehir’e çağrı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi yapacağı Karşıyaka Yamanlar’da incelemeler yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nden projeye ilişkin bilgi ve belgeleri istedi. Tesisin yapılacağı alan ve bölgenin özellikleri ilgili raporları da talep eden İKK, aksi halde rapor yazılamayacağını ifade etti. İKK Genel Sekreteri Ferdan Çiftçi, “Süreç en erken 1-2 ayı bulur. Bize bilgi verilmezse inceleme yapamayız” dedi.

‘Çöp’te kritik karar için TMMOB’tan Büyükşehir’e çağrı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’a yapacağı Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili süreç devam ediyor. Karşıyaka Belediyesi’nin iki üniversiteden rapor alarak ‘olumsuz’ görüş verdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “şans verin kendimizi gösterelim, çevreye zararsız” dediği konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Kocaoğlu’nun daha önce alana götürerek inceleme yaptırdığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB)bağlı İzmir’deki odalar Büyükşehir’den meseleyle ilgili bilgi ve belge talep etti.
 
BİZE BÖLGEYİ ANLATIN
İKK, her odanın ayrı ayrı inceleme yapabilmesi ve raporu ortak yazabilmesi için kendi sorumluluğunda olan konuların aydınlatılmasını talep etti. Jeoloji Mühendisleri yer altı suları ve toprağın durumu, ziraat mühendisleri flora, peyzaj mimarları bitkiler ve tesisin etkileri, çevre mühendisleri rüzgar yönleri, harita mühendisleri tesisin uzaklığını, planların durumunu istedi. İKK, bölge ve tesis ile ilgili yeterli dökümanın kendilerinde olmadığını, meseleye bilimsel bakış için resmi belgelerin ellerinde olması gerektiğinin altını çizdi. İKK ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden aldığı raporları da incelemeye aldı.
 
YOKSA RAPOR YAZAMAYIZ
Konuyla ilgili bilgi veren TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Ferdan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine rapor oluşturması için bölge ile ilgili bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Çiftçi, “Biz talebimizi ilettik. Şu ana kadar bir cevap gelmedi. Tesisin dışında bölgenin coğrafi özelliklerini, alanın dokusunu, toprağın yapısını ve yer altı dengelerini bilmemiz gerekiyor. Her oda kendi açısından değerlendirme yaparak rapora katkı koyacak. Şu ana kadar bir işlem yapılamadı. Çünkü elimizde bilgi ve belge yok. Evrak ve raporlar üzerinden fikrimizi ortaya koyacağız” dedi. Çiftçi ayrıca, her odanın kendi başına ilgili alanına göre inceleme yapmasının imkansız olduğunu bulun ciddi maliyet anlamına geleceğini de söyledi. Çiftçi, belgeler üzerinden hazırlanacak raporun bile bir ay süreyi geçeceğinin altını çizdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Kasım 2013 Cuma 16:27

şu katılıyorum ya da katılmıyorum butonu hiçbir işe yaramıyor.sınırsız aynı kişi oy verebiliyor.nasıl bir sistemdir ki:)

Yorumu oyla      11      5  
miisafiir 1 Kasım 2013 Cuma 14:52

izmirim ben sen gidip yeri inceledin galiba.neresi gösterilirse gösterilsin itiraz eden çıkıyor.amaç belli.istanbul da tonla ağaç kesilirken,odtü ormanının bir bölümündeki 3bin ağaç bir gece de yok edilirken iş yapılıyor oluyor,burada iş yapılmak istendiği zaman olmaz.peynir ekmek.hangisi doğru karar verin.

Yorumu oyla      16      9  
miisafiir 1 Kasım 2013 Cuma 14:49

11.17 ilçe belediyelerin bütçesi kaldırmazda ondan.zaten yer yok bir de her bölge ayrı bir tesis mi kursun.

Yorumu oyla      15      7  
Olaya...ULUSLARARASI BOYUTTA BAKMAK LAZIM... 1 Kasım 2013 Cuma 13:00

İZMİRİN...2010 lu , 2020 li YILLARINI KAPSI YACAK Bir Çok yönlü çalışma yapılmalı ve ORTAK AKILLA SONUCA BAGLANMALI...Artık BÜYÜK ve GÜÇLÜ TÜRKİYE Hedefleri var önümüzde...Uzun yılların Magduru GÜZEL İZMİRİMİZE Artık yapılacak Projeler en ıyisi ve en YAKIŞANI OLMALI...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      14      5  
İZMİRİM BEN 1 Kasım 2013 Cuma 12:09

Önce akıl fikir diyelim, odaların talebi yerinde, derinlikli bir araştırma, inceleme yapsınlar. Su kaynaklarının, doğal floranın tepe tacına çöp tesisi yapılamaz. Aklını ekmek peynirle yemeyen her insan bunu bilebilir. Mahalli dille; kaynağın başını kirletmeyin derler. Orası kirlenirse bütün kaynak kirlenmiş sayılır. Aziz Başkan ve ekibi bu işlerden anlamadı, bundan sonra da anlamayacaktır. Bunu İzmir'de bilmeyen kalmadı...

Yorumu oyla      23      11  
Güzel İzmirim 1 Kasım 2013 Cuma 11:17

Bu arada bu çöp sorunu madem İzmir'in sorunu; niye her ilçe belediyesi kendi tesisini ve alanını kurup, çöpü bertaraf etmiyor? Her ilçe daha küçük ölçekli benzer tesis kursun, büyükşehir desteklesin. Kimse "senin, benim çöpüm" kavgasına da giremez. Ekstra istihdam olanakları da açılır.

Yorumu oyla      21      6  
Güzel İzmirim 1 Kasım 2013 Cuma 11:14

Çok güzel bir gelişme.(Çoklu değerlendirme yapılması ve ortak rapor olması). Büyükşehir de evrakları tasnif ederek bir an önce verince bu konu siyasetçilerin dilinden çıkar artık. (İnşallah).

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e hafta sonu bereketi: 845 milyonluk yatırım
Büyükşehir Belediyesi’nin her Cumartesi bir gelenek haline getirdiği açılış ...
İZSU'dan 5 köşe 'can suyu' projesi
Buca’nın Belenbaşı, Kıraklar, Karaağaç, Doğancılar köyleri ile Menderes’in ...
Gürcü sanatçıdan Güzelyalı'da müzik ziyafeti
Gürcistan’ın ünlü sanatçılarından Sofia Nizharadze, sesi ve yorumuyla ...
 
Tahtacı Kültürevi hizmete giriyor
Temeli 2 Temmuz’da atılan Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi, 2 Kasım Cumartesi günü hizmete açılıyor.
İzmir’in gurur kongresi Başkan’ın anlamlı mesajlarıyla yola çıktı
Türkiye’nin ilk engelli kongresinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bornova Belediyesi ihtiyacı olanın yanında!
Bornova Belediyesi, 2012 yılında kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ...
 
Balçovalı kadınların gönül sofrası
Balçovalı kadınlar sessiz sedasız başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ...
Efes'in UNESCO mektubu Paris yolunda
Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi, TMMOB Şehir Plancıları ...
İZSU’dan ‘pahalı boru’ iddialarına yanıt
İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli Arıtması’ndaki 4. Faz projesinde kullanılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva