HABERLER>OTOMOBİL
30 Ocak 2019 Çarşamba - 11:25

Çocukluk tutkuları, otomobil müzesi açtırdı

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden birinin veliahdı olan Selim ve Murat Özgörkey kardeşlerin çocukluk tutkuları, onlara, İzmir'in Torbalı ilçesinde, tarihe ve kültüre ışık tutan klasik otomobil müzesi açtırdı. Özgörkey kardeşler, dünyanın dört bir yanından bulup getirdikleri klasik otomobiller, motosikletler ve bunlara ait aksesuarlarla, otomotiv tarihini yaşatan görsel bir alan oluşturdu. Müze, yarıyıl tatiliyle birlikte öğrencilerle dolup taştı.

Çocukluk tutkuları, otomobil müzesi açtırdı

İzmirli iş insanları Murat Özgörkey ve kardeşi Selim Özgörkey'in ilkokul yıllarından başlayan otomobil tutkusu, üniversite eğitimi için gittikleri ABD'de bambaşka bir boyut kazandı. Hemen her marka otomobili ABD'de rahatça bulabilen kardeşler, otomotivle ilgili önemli bilgiler edindi. Eğitimlerinin ardından döndükleri İzmir'de, Selim Özgörkey, hayalini kurduğu cipi satın alıp yeniledi. Selim Özgörkey'e ağabeyinin de destek vermesiyle iki kardeşin 2002 yılında başladıkları klasik otomobil serüvenleri, onları 13 yıl sonra çok önemli bir noktaya getirdi. Özgörkey kardeşler, dünyanın dört bir yanından topladıkları klasik otomobilleri, kendi fabrikalarında kurdukları atölyede özel ekiple birlikte yeniledi. Otomotiv tarihinden örnekleri tek tek bulan kardeşler, hiç ummadıkları şekilde geliştirdikleri koleksiyonlarını sergileme kararı alınca, 2015 yılında ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırlanacağı, İzmir'in Torbalı ilçesindeki KEY Museum'u kurdu. Müzede, 1886 yılında üretilen ilk otomobilden 1885 model ilk motosiklete kadar toplam 170 parça sergilenmeye başlandı. Yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine kurulan müzedeki koleksiyonda, bazı markaların (BMW, MINI, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche) ilk otomobilleri yer aldı. Müzede ayrıca İkinci Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen yaklaşık 2 bin kaput amblemini de görmek mümkün. Müzede 2 bin 550 model otomobil, 1950'li yıllara ait benzin istasyonu, 1990'lı yıllardan 1960'lara kadar olan süreçteki benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar yer alıyor.

TATİLLE BİRLİKTE ÇOCUKLAR AKIN ETTİ
Her geçen gün bilinirliği ile birlikte ziyaretçi sayısı da artan müzeye, özellikle yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte İzmirliler, ilgi gösterdi. Aileler, çocuklarıyla müzeyi ziyaret etti. Burada rengarenk ve çeşitli tipteki otomobillerle karşılaşan çocuklar, büyük bir merakla onları tanımaya çalıştı. Anne babalar da meraklarıyla çocukları aratmadı.

Müze yöneticilerinden Melis Gelişken, "Tatille birlikte yoğun ilgi görüyoruz. Gözleri kapalı içeriye alınan çocuklar, gördükleri manzara karşısında önce şaşırıyorlar, sonra da araçları merakla inceleyip, kaç yaşında olduklarından, çalışıp çalışmadığına kadar sorular sorarak öğrenmeye çalışıyorlar. Bizler de onların merak ettiği her konuya açıklık getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Müze, pazartesi ve salı günleri hariç, haftanın beş günü 10.00- 17.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Müze ziyaretinde 0-6 yaş grubundan ücret alınmıyor, Müze için tam bilet fiyatı 20 TL, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü 10 TL, 10 kişi ve üzeri gruplarda kişi başı 15 TL. (DHA)

 
Aday gösterilmeyen Başkan Uyar sessizliğini bozdu!
 
Temel liseler için önemli karar yolda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye otomobil satışında 23 Avrupa ülkesini solladı
Avrupa'da en fazla otomobil satan 8'inci ülke olan Türkiye 23 Avrupa ülkesini geride bıraktı.
İflas etmişti, açıklama geldi: Seferlerin durumu netleşti!
Pamukkale Turizm'in konkordato talebinin reddedilmesi ve İzmir 1. Asliye ...
Türkiye'de üretilecek: Efsane geri dönüyor!
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, ...
 
İzmir'de taksicilerin başkanından 'rant' çıkışı: Engel oldukça saldırıyorlar!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan, ...
İkinci el araç satışında yeni uygulama başlıyor
Nisan 2019'dan itibaren ikinci el araç alış satış işlemlerinde gerekli ...
Benzin ve motorine zam! Pompaya yansıyacak
Benzin ve motorine zam yapıldı. Zamlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.
 
Havalimanlarının 2019 otopark tarifeleri belli oldu
Havalimanlarının 2019 otopark tarifeleri belli oldu. İşte Adnan Menderes ...
100 bin taksici esnafının gözü kulağı Hükümet’te
Taksicilere bir defaya mahsus tanınan ÖTV muafiyetinde son 6 aya girildi. ...
2019 MTV artış oranı belli oldu
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi, 2019 yılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva