HABERLER>SAĞLIK
23 Şubat 2018 Cuma - 11:18

Çocuk İzlem Merkezi'ne yılda 800 başvuru!

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce organize edilen 'Çocuk İhmal ve İstismarı, Cinsel İstismar Farkındalık' konulu eğitim düzenlendi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bağ, yılda yaklaşık 800 mağdur çocuğun, Çocuk İzlem Merkezi'ne getirildiğini söyledi.

Çocuk İzlem Merkezi ne yılda 800 başvuru!

Düzenlenen eğitim programına Çiğli Kaymakamı Kaya ÇITAK, Çiğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sinem ÖRSÇÜ KEMERLİ, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker KIZILOĞLU ve Çiğli'de görev yapan çeşitli kamu görevlileri katıldı.

İSTİSMAR İLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇOK ÖNEMLİ
Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gülgün NAYMAN, Çocuk İhmal ve İstismarında farkındalığın artması için bu eğitimleri düzenlediklerini belirterek, özellikle bu tip istismar vakaları ile karşılaşması muhtemel çocuk polisi, karakol polisi, jandarma, öğretmenler ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. NAYMAN “İzmir’de bulunan Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile bu tip istismar vakalarını yakından takip ediyoruz. Çocukların cinsel sömürüsü ve istismarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde, özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinin çocuklar ve failler tarafından artan kullanımı ile ilgili olarak endişe verici oranlara ulaştığı tespit edilmiştir. Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) sayesinde, cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemleri tek merkezde yapılmaktadır. Bu Merkezlerde çocuklarla ilgili işlemler yapılırken diğer taraftan da uzman personel tarafından çocuğu istismar eden veya ettiğinden kuşku duyulanlar hariç olmak üzere aile görüşmeleri yapılmakta, yakınlarına gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.” dedi.

MAĞDUR OLAN ÇOCUKLARİIMIZIN YANINDAYIZ
Çocuk İhmal ve İstismarı ile hukuksal mücadeleye değinen Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem BAĞ “Yılda yaklaşık 800 mağdur çocuk Merkezimiz tarafından takip edilmekte ve bu mücadelede çocuklarımızın her daim yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Çocuk İzlem Merkezi’nde 7 gün 24 saat esasına göre Multi disipline bir yaklaşım ile hizmet verilmekte ve mağdur çocuklara ilişkin veri güvenliği de sağlanmaktadır. Bu sayede çocuklarımız 2. bir travma yaşamasına sebep olan uygulamalara maruz kalmamakta, diğer kurum ve kuruluşlar ile senkronize bir şekilde çalışılabilmektedir. Mağdur çocukların; kolluk kuvvetleri, adli merciler ve sağlık kurumları tarafından ayrı ayrı değerlendirilmesi ve bu süreçte yaşadıklarını defalarca dile getirmek zorunda bırakılması, gizliliğin yeterince sağlanamaması, ilgili kurumlarda çocukla görüşme yapanların; çocuğun ruhsal durumunu gözeterek görüşme yapabilecek yeterlikte eğitime sahip olmaması halinde, çocuğun uğradığı travma daha da şiddetlenmektedir .” dedi.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARİ İSTİSMAR İLE MÜCADELEYE DESTEK VERMELİ…
Farkındalık eğitimin kapanış konuşmasını yapan ÇİM Sosyal Hizmet Uzmanı ve Adli Görüşmeci olan Sezin ÜNAL bu mücadelede tüm kamu çalışanlarının aktif desteğinin sağlanmasına vurgu yaparak, her türlü şüpheli durumu kolluk kuvvetlerine bildirmeleri gerektiğini söyledi. ÜNAL “Özellikle mağdur çocuklarımız ile karşılaşma olasılığı daha yüksek meslek gruplarının bu konuda uyanık davranması gerekli. Çocuğun menfaati göz önüne alınarak bildirimler hızlıca kolluk kuvvetlerine yapılmalı. Bu tip bildirimlerde gecikme olması halinde, çocuklarda bulunan mağduriyetin geri dönülemez noktalara ulaştığını biliyoruz. Ülkemizde istismara uğrayan çocuk ve/veya ailesi, yaşanan olumsuzlukları pek çok sebeple gizleme eğilimindedir. Bu durum fark edildiğinde hızlı bir şekilde kolluk kuvvetleri ile irtibata geçilmeli ve çocuklarımızın mağduriyeti en aza indirgenmelidir.” dedi.

 
Gaziemir’in umut ışığı: Gıda Bankası
 
Konak’ta ‘çizgilerle eleştiren’ sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te 'Diyabetle Elele' konferansı
Ege Üniversitesi (EÜ) Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ve Ege Üniversitesi Sürekli ...
Saç dökülmesinde stres faktörüne dikkat!
Saç dökülmesi hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilen bir durumdur ...
Bakanlık açıkladı: Para istenmeyecek
Sağlık Bakanlığı, yeni tebliğle acil servislere bir dizi düzenleme getirdi. ...
 
Kimyasal hadım nedir? Nasıl uygulanır?
Adalet Bakanı kimyasal hadımın gündemlerinde olduğunu duyurdu. Cinsel ...
Karşıyaka'da lösemi hastaları için anlamlı destek
Karşıyaka ilçesinde, milli dansçı Kaan Özelçam (15) ve onun gibi lösemi ...
Günde bir sigara bakın neler yapıyor?
Günde sadece bir sigara bile içiyorsanız, kalp krizi veya beyin kanaması ...
 
Ege Üniversitesi'nden şimdi de yerli ve milli tıp cihazı
Milli Aşı üretimi için çalışmalarını hızlandıran Ege Üniversitesi’nden ...
Rüyalar sağlığınız için önemli
Doktorlar sinir hastalıklarından kalp hastalıklarına birçok sorunla uğraşan ...
İzmir'de en güzel Sevgililer Günü hediyesi... Eşlerine 'can' oldular
İzmir'de Figen Karavaş (46) eşi Salih Karavaş'a (52), İsmail Tokgöz (38) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva