HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2014 Cuma - 15:11

Çıray: IŞİD’in hamisi başbakan oluyor

27 Ağustos’ta AKP Kongresi’nde Genel Başkan seçildikten sonra 62. Hükümet’in Başbakan’ı olması beklenen Ahmet Davutoğlu’na, CHP yönetiminden sert eleştiriler geldi.

Çıray: IŞİD’in hamisi başbakan oluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Davutoğlu’nu kastederek, “Şu Türkiye’nin haline bakın ki, Ortadoğu’da masum ve günahsız insanları acımasızca katleden, şeytani bir terör örgütü olan IŞİD’in hamisi Ahmet Davutoğlu, başbakan tayin ediliyor” dedi.
 
Çıray, yazılı bir açıklama yaparak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AKP’nin MYK’sındaki “istişareler neticesinde” Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Genel Başkanlığı’na aday gösterilmesini eleştirdi. Eleştirilerini sert bir üslupla ifade eden Aytun Çıray, şu görüşleri savundu:
 
MEZHEP SAVAŞLARINI KIŞKIRTTI
“Suriye topraklarındaki dinci terör örgütlerine bütün dünyanın gözü önünde para ve silah yardımı yaptığı dünya medyasına bile sızan, IŞİD’e destek verip adeta hamiliğini yapan, bölgedeki mezhep savaşlarını kışkırtmaya zemin hazırlayan bir isim, maalesef kabinenin başına getiriliyor. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en başarısız ve çapsız dışişleri bakanını terfi ettiriyor.  Bu zillettir. “Komşularımızla sıfır sorun” iddiasının fiyasko çıkmasıyla “stratejik derinlik” iddiasının “stratejik şarlatanlık” olduğu anlaşılan birine devlet teslim edilemez. Çevremizin ateş çemberine dönüşmesine neden olan biri yurtta barış sağlayamaz.”
 
REHİN KONSOLOSLUK GÖREVLİLERİNİ UNUTTU
İki ay geçmesine rağmen IŞİD’in elinde rehin tutulan Musul Başkonsolosu ve 48 konsolosluk görevlisinin unutulduğundan ve unutturulduğundan yakınan Çıray, “Bir Dışişleri Bakanı olarak kendi başkonsolosunu ve konsolosluk görevlilerini dahi koruyamayan, onları terör örgütünün elinden alamayan bir Dışişleri Bakanı’ndan nasıl başbakan olur, düşünmek istemiyorum” dedi.
 
ERDOĞAN VE KUKLASINI TÜRKİYE TAŞIYAMAZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, 15 Ağustos’taki YSK’nın ilan ettiği geçici seçim sonuçlarının hâlâ Resmi Gazete’de yayımlanmadığını hatırlatarak, “Erdoğan’ın başbakanlığı ve genel başkanlığı fiili ve resmi olarak bitmesine rağmen, kendisinin AKP kongresini toplayarak Davutoğlu’nu delegelere “seçtirmesi” hukuki ve ahlâki değildir. Erdoğan cumhurbaşkanlığını seçime katılanların % 51,5’u, milletin tümünün % 38 oyu ile kazanmıştır. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra AKP kongresini toplayarak milletin % 62’sini ötekileştirdiğini ve milletin tümünün cumhurbaşkanı olamayacağını tescil etmiştir.  Milletin bütününün % 38’nin desteğini alarak seçilen Erdoğan ve kukla başbakanını Türkiye taşıyamaz.”
 
YOLSUZLUK VE RÜŞVETİN ÜZERİNİ Mİ ÖRTECEK?
Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu kararını açıklarken Davutoğlu’na “paralel yapı ile mücadele konusunda” herkesin gözü önünde açıktan mesaj verdiğini vurgulayan Çıray, “Yoksa Davutoğlu, Başbakan hakkında ayyuka çıkmış olan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstünü örtmek için mi bu göreve getiriliyor?” diye sordu.
 
CHP’li Çıray, eleştirilerinin dozunu artırarak, şöyle devam etti:
“Erdoğan, Davutoğlu’nu bu göreve niçin layık bulduğunu anlatırken, ‘Kendisinin aday gösterilmesinde paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlılığı da etkili olmuştur’ diyor. Aslında bu sözlerin tercümesi şu; ‘Davutoğlu, paralel yapıyla mücadeleyi devam ettirme adı altında, yolsuzluk ve rüşvet olaylarını soruşturmaya çalışan polis ve savcılarla, yargıyla mücadele etmeye Erdoğan’ın siyasi vekili olarak devam edecek. Erdoğan, Köşk’te kendini güven içinde hissetmek için parti içindeki bütün dengeleri hiçe sayıp, “beraber yürüdüğü” arkadaşlarını dışlayarak Davutoğlu’nu başbakan yapıyor. Herhalde dışladığı bu isimler de Davutoğlu hadisesini istişare etmeye başlamışlardır…”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Musafaha ile yetinelim, el öpmeyelim”
Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Ankara'da Hacı Bayram Veli Camisi'nde ...
CHP’de ‘Sol Kanat’tan kurultay bildirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde kendilerine 'Sol Kanat' adı veren ...
İnce sert konuştu: Korkunun ecele faydası yok!
CHP’de genel başkanlık için aday olan Muharrem İnce, birçok delegenin ...
 
CHP’li Gençler’den İzmir’in malları için insan zinciri
CHP İzmir Gençlik Kolları, kapatılan Özel İdare’ye ait malların hazineye ...
Flaş! Yıldırım’ın sürpriz toplantısında sürpriz yok!
Davutoğlu genel başkan adaylığı ilan edilirken salonda yoktu. Akabinde ...
Başdanışman’dan yeni AK Parti mesajları: Atom karınca gibi
NTV’ye konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan, Dışişleri ...
 
AK Parti'den ilk 'Alsancak' açıklaması: AVM mi olacak?
Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılmasının ardından başlayan tartışmalı ...
Dünya basını ‘Davutoğlu’nu nasıl gördü?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkan adayı olarak ...
Bir tepki de Susam’dan: Alsancak stat olarak kalsın!
CHP’li Susam, “Alsancak Stadı deprem güvenliği nedeniyle kapandıysa, Spor ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva