HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2016 Cuma - 10:56

Çıray’dan Davutoğlu’na 6 Ankara sorusu!

CHP İzmir Milletvekili ülkeyi sarsan saldırını Meclis’e taşıdı ve Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere bir önerge verdi.

Çıray’dan Davutoğlu’na 6 Ankara sorusu!

CHP İzmir Milletvekili Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray ülkeyi sarsan terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da yaşanan terör saldırısının faillerine dair beyan ve tutumlarının kamuoyu tarafından şüpheyle karşılandığını belirtti.

Bu şüphenin özellikle sosyal medyaya MİT konusunda alaycı bir derin güvensizlik şeklinde yansıdığını söyleyen Çıray, “Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere AKP hükümeti bu güvensizliği acilen ortadan kaldırmak zorundadır. Aksi halde devlete duyulan güvendeki aşınma telafisi imkânsız bir noktaya gelecek, bu da içeride ve dışarıda karşı karşıya kaldığımız çok ciddi tehditleri neredeyse baş edilemez bir hale getirebilecektir” dedi. 

“Türkiye’nin 1915-1919 arasında karşı karşıya kaldığı varoluş krizinin tam bir yüzyıl sonra, 2016-2019 versiyonunu yaşamaması için bizi tuzağa düşürmek isteyen bu vahşi terör olayları karşısında Türk toplumunun zihnini kurcalamaya başlayan bazı soruların ikna edici bir şekilde cevaplandırılması hayati bir siyasi sorumluluktur” diyen Çıray, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında dış politika ve başkanlık konularında devam eden sinsi rekabet bizi uluslararası alanda sıkıntıya sokuyor” diye devam etti. 

CHP İzmir Milletvekili, Başbakan ve Cumhurbaşkanın Genelkurmay Başkanlığına birer saat arayla yaptıkları taziye ziyaretlerindeki açıklamalarının bile tek başına bunu kanıtladığını belirtti.

“Bu açıklamalar Türk Milletinin Başbakan ve Cumhurbaşkanının kendi siyasi ajandaları için adeta Suriye’ye bir müdahaleyi bile göze alabileceklerini ima ediyor” diyen Aytun Çıray, basın açıklamasını ‘Başbakan bu tür şüphelerin haklı gerekçelere dayanmadığını göstermek istiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğum yazılı soru önergesindeki şu soruları çok berrak ve net cevaplar vermek zorundadır’ ifadesiyle noktaladı. 

Aytun Çıray’ın Başbakan Davutoğlu’ndan Meclis Başkanlığı vasıtasıyla cevaplandırmasını istediği sorular şöyle:

- Olayın failleri ve faillerinin ilişkili oldukları karmaşık iç ve dış terör organizasyonları ve istihbarat örgütleri konusunda bu kadar kapsamlı bilgiye sahipseniz, bu korkunç terör saldırısının neden önleyemediniz?  Cumhurbaşkanının deyimi ile zincir sökülmeye başlamışsa, zincirin sökülmesi neden 28 vatandaşımızın katledilmesinin sonrasına bırakılmıştır?


- Başbakanın açıklamalarından kendileriyle ilgili bütün kritik bilgilerin mevcut olduğunu anladığımız teröristler ilk olarak hangi kurum tarafından ve ne kadar süredir tespit edilmişlerdi ve onlar ne zamandan beri takip altındaydılar?

- Bu teröristleri takipte erişilen son nokta neresiydi? O noktadan sonra ne oldu? Bu bilgiler en son hangi kamu biriminin elindeydi ve kimlerle paylaşıldı? O noktada ne yapıldı?  Bu kurumlardaki yetkililer tarafından hangi tedbirler alındı?

- Yine Başbakanının beyanlarından anlaşıldığı kadarıyla sürekli takip altında olan bu kişiler izlerini nasıl olup da kaybettirdiler ki bu tür bir terör saldırısını gerçekleştirebildiler? Bunda hangi kurumun ve bu kurumda hangi yetkilinin ne tür sorumluluğu vardır? Bu konuda ilgili birimler üstlerine düşeni yaptılar ise onların verdikleri bilgileri paylaşmayan ve gerekli tedbirleri almayan kurumlar, yetkililer veya birimler hangileriydi?

- Cumhuriyet Tarihimizin en büyük terör saldırısı Ankara Garı patlamalarının bulunduğu terör olayları serisi bu suiistimallerin zincirleme mahiyete büründüğünü ve süreklilik kazandığını ortaya koymaktadır. Bu durumda başta MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olmak üzere başlıca idari sorumlular hakkında soruşturma açmayı ve onları görevden almayı düşünüyor musunuz?

- Sizin ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan Genelkurmay ziyaretlerinden sonra yaptığınız değerlendirmede büyük ve seri terör olaylarının Türkiye’yi Suriye ile savaşmaya götürecek bir plânın parçası olarak görüyor musunuz?

 
AB'den Türkiye'ye Mart'a kadar süre!
 
Başkant'te sokak ortasında infaz: 2 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: Milli muhalefeti göremiyoruz!
AK Parti Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, ...
Davutoğlu: YPG terör örgütünün parçasıdır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
CHP İzmir'de 3 saatlik büyük zirvede neler konuşuldu?
CHP İzmir Örgütü, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
CHP'li vekilden şok 'Ankara' iddiası!
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, PYD'nin Türkiye'de bir saldırı düzenleyeceği ...
Bahçeli'den sert sözler: Bu ne şerefsizliktir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının ...
CHP'li Balbay'dan Ankara'da taziye ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, başkentin kalbinde yaşanan ...
 
CHP'den Ankara saldırısı için çok sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara saldırısıyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu
5 büyük ülkeyle Ankara'da kritik görüşme
Ankara'daki terör saldırısının ardından BM'nin daimi 5 üyesinin büyükelçileri ...
Genel Merkez kabulünde Kocaoğlu'ndan 'eksik evrak' çıkışı
Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva