HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2015 Pazartesi - 11:07

Çıray’dan çarpıcı sözler: Diyarbakırlı kardeşim…

CHP İzmir Milletvekili partisinin Tekirdağ kongresinde, “Diyarbakırlı kardeşim Türkiye’nin her yerine korkmadan gidebilir. Bir de Tekirdağlı bir genci düşünelim. Bu gencimiz ailesine, ben bu gece Diyarbakır’a gezmeye gidiyorum dese, ailenin evin belki de tek oğluna, ‘Git gez tabi’ diyebileceğini tasavvur edebilir miyiz?” dedi.

Çıray’dan çarpıcı sözler: Diyarbakırlı kardeşim…

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Tekirdağ İl Kongresi’ni yönetti. İzmir Milletvekili Çıray kongre açılış konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi.

Çıray, adaletsizliğin artık ülkenin Batı’sında yaşayan vatandaşlar için söz konusu olduğunu söyledi.
 
Kongreye katılan Tekirdağlı partililerin alkışlarıyla sık sık kesilen konuşmasında Aytun Çıray, “Vatan demek aklınıza esince her köşesine çekip gidebildiğiniz, üzerinde hiçbir korkuya kapılmadan nefes aldığınız, sevdiklerinizin sizin için neredesiniz diye hiçbir endişe duymadıkları topraklar demek. Diyarbakırlı kardeşim Türkiye’nin her yerine korkmadan gidebilir. Bir de Tekirdağlı bir genci düşünelim. Bu gencimiz ailesine, ben bu gece Diyarbakır’a gezmeye gidiyorum dese, ailenin evin belki de tek oğluna, ‘Git gez tabi’ diyebileceğini tasavvur edebilir miyiz? İşte hepimiz bu asimetrinin anlamı üzerinde düşünmek zorundayız. Günümüz Türkiyesinde sanılanın aksine adaletsizlik ülkenin batısında yaşayan vatandaşlar için söz konusudur” dedi.

Çıray, bu asimetrinin sorumlusunun AK Parti zihniyeti ve onun hastalıklı sözde çözüm siyaseti olduğunu ifade etti.
 
İÇ SAVAŞI VE BÖLÜNMEYİ ÖNLEMEK CHP’NİN TARİHSEL GÖREVİDİR
Çıray, eleştirilerini Yüksekova’da sırtından vurularak öldürülen İzmirli kimya mühendisi Engin Yıldırım örneğiyle de somutlaştırdı. Atatürk’ün hedeflediği modern devlet anlayışında vatandaşlık anlayışının kimlikler üstü bir nitelik taşımasının önemine işaret eden Çıray, iç savaş gibi çok tehlikeli bir mecraya giren bölücü eğilimlerin ve siyasetlerin önünün kesilmesinde CHP’ye büyük görevler düştüğü söyledi.

AK Parti’nin nihai hedefinin cumhuriyetin üç sacayağının, yani laik devleti, ulusal devleti ve üniter devleti ortadan kaldırmak olduğunun asla unutulmaması gerektiğini belirten Çıray, yeni Anayasa projesine bu açıdan bakılması zorunluluğuna dikkat çekti.
 
“BARIŞ” VE “ANALAR AĞLAMASIN” SÖYLEMLERİNİN MUHATABI…
Tekirdağlılara, “Bu ülkenin herhangi bir ferdi ile küsmüşünüz veya içinizde ‘analar ağlasın’ diyen var mı” diye soran Çıray’a kongre salonundaki CHP’liler bir ağızdan “Hayır!” diye cevaplandırdı. Bunun üzerine CHP Milletvekili Çıray, “Dönüp analar ağlamasın, barış gelsin demeyin. Biz kimseye küs değiliz. O halde barıştan söz edenler kim küsse barışı ona tavsiye etsinler. Anaları kim ağlatıyorsa onun karşısına dikilsinler. Kutsal kavramları kirletmesinler. Bu ülkeyi kana bulayanlar, anaları ağlatanlar, barışı ortadan kaldıranlar AKP-HDP’dir.” AK Parti’nin anayasa projesinin bu hedefler çerçevesinde ‘yeni Türkiye’ adını verdikleri totaliter bir rejimi tahkim etmek olduğun altını çizen Çıray, CHP’nin bu habis planları mutlaka bozacağını ve kurucu değerlerin yeni yorumlarına dayalı bir anayasayla Türk Milletinin karşısına çıkacağını söyledi.
 
BUNLARIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA NİYETLERİ HALİSANE DEĞİL; İYİLİK DEĞİL
Çıray, “24. Dönemde AKP ile anayasa masasına oturmamız doğruydu. Ama bugün durum farklıdır. Yolsuzluklarla ve hukuk tanımazlıkla suçladığımız, cari Anayasa’yı tanımayan ve kendi yeminine uymayan bir zihniyetle masaya oturmak yerine Medeni demokrasi için anayasanın tek çare olmadığı iyi anlatılmalıdır. İngiltere’nin anayasası mı var? Örneğin; bugünkü Anayasamız basın özgürlüğünü çağdaş bir şekilde tanımlamasına rağmen neden Can Dündar ve Erdem Gül hapiste? Peki benim burada Türkiye kamuoyu tartışsın diye söylediklerimi yarın medyada görebilecek misiniz? Hayır! Çünkü Cumhurbaşkanı cari anayasayı tanımıyor. Kuvvetler ayrılığı yok ortadan kaldırılmışsa anayasa tartışması boştur. AKP’nin yeni Anayasa istemesinin tek bir nedeni vardır, tek! Cumhurbaşkanının De facto olarak gerçekleştirdiği otoriter başkanlık sistemini de jure haline getirmek. Yani bunların Anayasa değişikliği konusunda niyetleri halisane değil; iyilik değil.”

Çıray konuşmasını CHP’nin kurucu değerleri kesinlikle gözden çıkarmayacağını çünkü Atatürk ve kurucu değerler Türkiye’yi var eden bütün girişimlerde, bütün temel metinlerde, istiklal mücadelemizin unutulmaz hatıralarında hiçbir gücün silip çıkaramayacağı şekilde yaşıyorlar vurgusuyla noktaladı.

 
İzmir’de yılbaşı alarmı: 23 mekana 41 bin lira ceza!
 
AK Partili Kaya açıkladı: İzmir çiftçisine dev destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kongresinde en çok oyu aldı ama istifa etti!
Geride kalan hafta yapılan il kongresinde disiplin kuruluna en çok oyu ...
CHP Aydın'da İl Başkanı Bayram İnci oldu
CHP Aydın İl Teşkilatı'nın iki aday ile gidilen olağan kongresinde rakibine ...
CHP'li Sertel Bursa kongresinde konuştu: Yolsuzluklar...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanlığı Olağan Kongresi yapıldı. ...
 
Yüksel’den AK Parti’ye jet yanıt: Sözünüzü tutun
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir ...
DTK bildirgesinde özyönetime ve 'hendek'e destek!
Demokratik Toplum Kongresi'nin 14 maddelik bildirgesinden özyönetim ilanlarına ...
CHP İstanbul'un yeni patronu belli oldu!
CHP İstanbul İl Başkanlığı için iki aday yeterli imzayı toplayabildi. ...
 
Flaş! Erdoğan - Davutoğlu arasında sürpriz görüşme
İstanbul'da sürpriz bir görüşme gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Erdoğan: Putin'in o teklifini reddettim çünkü...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rusya, Suriye, İran ve Irak'ın terör ...
AK Parti İl Danışma'da hedef CHP: 'Önce siz başladınız!'
AK Parti İzmir 52’inci Olağan İl Danışma Meclisi gündeminde ‘CHP İzmir’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva