HABERLER>DÜNYADAN
8 Ağustos 2015 Cumartesi - 01:49

Çipras’tan çağrı: Türkiye ile anlaşmalıyız

Türkiye ile Yunanistan’ın ortak kaderi olan göçmen sorununa Çipras’tan isyan sesi yükseldi. “Türkiye ile anlaşma olmalı” diyen Yunanistan Başbakanı, Avrupa’dan yardım beklediklerini açıkladı.

Çipras’tan çağrı: Türkiye ile anlaşmalıyız

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan’ın son yıllarda maruz kaldığı yoğun göç akımı karşısında Avrupa’nın daha çok yardımcı olması gerektiğini belirterek, Avrupa ülkelerinin bu konudaki tavrının Avrupa’da gerçek anlamda bir dayanışma olup olmadığını ortaya koyacağını söyledi. Çipras, İçişleri Bakanlığı’nda ülkede yaşanan göçmen sorunuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yasa dışı göç konusunun sadece Yunanistan’ı değil tüm Avrupa’yı ilgilendiren son derece kritik bir konu olduğunu belirtti.
 
KRİZ İÇİNDE KRİZ YAŞIYORUZ
Yunanistan’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizin yanı sıra göçmen sorunuyla da mücadele ettiğini ifade eden Çipras, “Yunanistan kriz içinde kriz yaşıyor. Ülkeye gelen göçmen sayısı Yunanistan’ın imkânlarını aşıyor. Yunanistan Avrupa’nın sınırı ve büyük göçmen akınına maruz kalıyor. Avrupa’nın yardımı olmadan bu konuyla başa çıkmakta büyük zorluklar yaşıyoruz” dedi. Çipras, Atina hükümetinin ülkeye gelen sığınmacıları insanca koşullarda ağırlamak istediğini ancak, kendi imkânlarının bunun için yeterli olmadığını belirterek şunları kaydetti:
 
İNSAN GİBİ KARŞILAMAK İSTİYORUZ
“Biz, bunları insan gibi karşılamak istiyoruz. Bu konuda acilen Avrupa’dan yardım gelmeli. Avrupa’da göçmen sorunuyla ilgili dayanışmanın gerçek mi, yoksa sadece lafta kalıp ağır koşullarda verilen krediyle mi sınırlı olduğu bu konuda belli olacak. Avrupa dayanışmasıyla ilgili beklenti olacak mı, yoksa herkes kendi sınırlarını mı koruyacak, göreceğiz.” Yunanistan’a gelen göçmenlerin büyük bölümünün Türkiye’den geldiğini ifade eden Çipras, “Türkiye ile anlaşma olması lazım. Çünkü 2 milyon göçmen oradan bize geliyor. Aynı konunun Suriye ve Libya gibi ülkelerle de görüşülmesi lazım.”
 
DRAM 3 KAT ARTTI
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamada, yılbaşından bu yana Avrupa’ya kaçak yollarla giren göçmen ve mülteci sayısının 224 bine ulaştığı belirtilirken, bu yıl deniz yoluyla Yunanistan’a gelen göçmen sayısının 124 bini bulduğu bildirildi. Yunan makamlarınca yapılan açıklamalarda ise, yasa dışı yollardan Yunanistan’a gelenlerin sayısının önceki yıla oranla 3 kat arttığı belirtildi. Yunan medyası, yabancı basında çıkan “turistlerin göçmenler nedeniyle sıkıntı yaşadığına” ilişkin haberler nedeniyle adalardaki göçmenlerin ana karaya taşındığını yazdı.
 
‘BİZ ZATEN ÖLÜMÜN İÇİNDEN GELİYORUZ’
Türkiye’nin Ege kıyılarından Yunan adalarına umut yolculuğu her gece devam ediyor. Avrupa ümidiyle lastik botlarla denize açılan göçmenler, ölüm tehlikesine rağmen tehlikeli yolculuğa çıkıyor. Özellikle Muğla Bodrum’un Gümbet, Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis mahallelerinden 03.00-05.00 arası denize açılan göçmenler, can yelekleri ve çantalarıyla Yunanistan’ın İstanköy Adası’na (Kos) geçmeye çalışıyor.
 
HER GECE AYNI SAHNE
Önceki gece de benzer sahneler yaşandı. Turgutreis’te aralarında bebek, çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 göçmen organizatörlerin şişirdiği ve motorunu taktığı bota bindi. Gazetecilerin “Umuda yolculuk felakete dönüşebilir, boğulup ölebilirsiniz” sözlerine, göçmeler “Biz zaten kan gözyaşı ve ölümün içinden geliyoruz” cevabını verdi.
 

 
İstanbul’da emniyet müdürlüğü önünde çifte patlama
 
‘Esnafın Başkanı’ndan o karara ilk yorum: Kemeraltı’nın kaderi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanı yakmaya çalışan İngiliz’e suçüstü!
Yunanistan'da bir İngiliz vatandaşı, ormanı yakarken itfaiye ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Laik yazar kafası kesilerek öldürüldü
Bangladeş'te laik görüşleriyle tanınan yazar Niloy Neel palayla kafası kesilerek öldürüldü.
Ay'ın karanlık yüzü bir kez daha görüntülendi
Ay'ın Dünya'dan görüntülenmesi mümkün olmayan karanlık yüzü, 7 yıl sonra bir kez daha görüntülendi.
 
IŞİD 230 Hristiyan kaçırdı
Suriye'nin Humus kenti yakınlarındaki Karyeteyn kasabasını ele geçiren ...
Muhalif gazeteci canlı yayında öldürüldü!
Brezilya'nın kuzeydoğusunda yer alan Camocim Ceara bölgesinde yaşanan ...
Japonya’ya kızdı, saatleri geri aldı!
Kuzey Kore, Japon emperyalizmiyle savaşmak için standart saat dilimini ...
 
FT: Türkiye IŞİD’le savaşta cephe hattında
Financial Times, ABD'nin İncirlik'ten kalkan bir insansız uçakla IŞİD ...
FEMEN'den Fener maçında prezervatif reklamı tepkisi
Bir prezervatif markasının Ukrayna'da oynanan Fenerbahçe Shakhtar Donetsk ...
Camiye intihar saldırısı: 17 ölü
Suudi Arabistan'ın güney bölgesindeki Asir'de bir camiye intihar saldırısı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva