HABERLER>DÜNYADAN
7 Kasım 2015 Cumartesi - 09:18

Çipras: Ege’deki dramdan Türkiye sorumlu!

Alman Bild Gazetesi’nin Ege Denizi'ndeki mülteci kriziyle ilgili sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'yi sorumlu tuttu. AB kararı olmadan Türkiye ile sınırı açmayı reddeden Çipras, "Türkiye kaçakçılarla mücadele etmek zorunda. Mültecilerin Türkiye'de kalması gerekir. Yaşanan dramdan Türkiye sorumlu" dedi.

Çipras: Ege’deki dramdan Türkiye sorumlu!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde yaşanan mülteci krizinden Türkiye’yi sorumlu tuttu. Çipras, önceki gün ziyaret ettiği Midilli Adası’nda Alman Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Türkiye’nin kaçakçılarla mücadele etmek zorunda olduğunu belirterek, yaşanan dramdan da Türkiye’nin sorumlu olduğunu iddia etti.
 
‘TEL ÖRGÜLER KALACAK’: Türkiye ile Yunanistan arasındaki 12 kilometrelik kara sınıra çekilen tel örgülerin kalacağı mesajını ise Çipras şu sözlerle verdi: “Kim ki, bizim tel örgülerimizi kaldırmamızı istiyorsa gerçekleri görmezden geliyor veya inkâr ediyor. Orada mayın tarlası var. İnsanlar denizde boğulmak yerine orada can verir.” Bild gazetesinin mülteci sorunuyla ilgili sorularını cevaplandıran Çipras, “Yunan Savunma Bakanlığı, tel örgülerin bulunduğu Türkiye sınırında mayınların kalmadığını söylüyor” hatırlatması üzerine, “Türkiye’nin tüm mayınları temizlediğinden biz nasıl emin olabiliriz. İnsanları ölüme gönderemeyiz” cevabını verdi.
 
‘TEK BAŞIMA KARAR VEREMEM’: “Resmi bilgilere göre her gün aralarında çocukların bulunduğu insanlar Ege Denizi’nde boğuluyor” hatırlatmasına da Çipras’ın cevabı şu oldu: “Türkiye sınırı Avrupa Birliği’nin sınırıdır. Ben tek başıma buna karar veremem.” Gazetenin, “Siz, Türkiye ve Avrupa Birliği ile bu konuda neden görüşmeler yapmıyorsunuz” sorusuna Çipras, “Bizim pozisyonumuz mültecileri Türkiye’nin alması gerektiği yönünde. Türkiye’de mülteci kampları kurulmalı. Türkiye kaçakçılarla mücadele etmeli ve onları durdurmalı” yanıtını verdi.
 
‘2.5 MİLYON İNSAN BEKLİYOR’: Muhabirin “Ama bu gerçekleşmiyor” sözleri üzerine Çipras, “Görüyorsunuz. Avrupa Birliği’ndeki tüm buluşmalarda muhafazakâr hükümetler, bizi sınırların güvenliğini tam olarak sağlamamakla itham ediyor. Onlar, mültecileri bizim Avrupa’ya gönderdiğimizi söylüyor. Şimdi de bizden telleri kaldırmamızı istiyorlar. Türkiye’de 2.5 milyon insan bekliyor” dedi. “İnsanlar gelecekse tek güvenli yol bu. Neden boğulmaya bırakılıyor” sorusu üzerine Yunan Başbakan, “Türkiye ile AB kabul ediyorsa... Yunan hükümeti böylesi bir kararı tek başına alamaz. Ayrıca bana göre botların yollanması sona ermeyecektir, yalnızca aldıkları ücret azalacaktır. Bu dramdan Türkiye sorumlu” diye konuştu. (Hürriyet)

 
CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi: O üye disipline!
 
Ünlü popçuya evine dönerken silahlı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bostanlı 7 Kasım 2015 Cumartesi 12:03

ÇIPRAS'IN öyle dediğini sanmıyorum, çünkü rus medyasını okuyorum.Oradada mülteciler ile ilgili tamamen AB merkezini sorumlu tutuyor. Gene polemik, gene propaganda.

Yorumu oyla      13      7  
muhalif 7 Kasım 2015 Cumartesi 10:40

ÇİPRAS Bey, hiçte öğle değil, türkiye sorumlu değil, suriyede hesabı olan asker ve silah gönderen, uçaklarını gönderen, almanya,fransa ve ingiltere de sorumlu mültecilerden. suriyelileri ülkelerinden eden kimlerse onlar sorumlu, onlarda kabul etmeli mültecileri, sadece suriyenin kaymağını yemek düşmüyor onlara maalesef.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus uçağının düşmesinde Obama da topa girdi!
İngiltere Başbakanı David Cameron, geçen hafta Mısır’ın Sina Yarımadası’nda ...
Türk hava sahasına birazcık girdik!
Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, geçen ay başında Türk ...
ABD: Artık YPG’ye silah vermeyeceğiz
Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'ye ABD'nin ...
 
ABD istihbaratı: Rus uçağını büyük ihtimalle...
1 Paylaş inPaylaşın Tweetle - ...
Kıbrıs’ta İngiliz üssüne sığınan Suriyeliler isyan etti
Suriye’den denize açılan ve geçen hafta Kıbrıs’ta İngiliz üsler bölgesine ...
Çipras: Türkiye ile işbirliği şart
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras sığınmacı krizi konusunda Türkiye ...
 
Turizm cennetinde OHAL!
Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Maldivler'de siyasi çalkantıların çoğalması ...
Başbakan 32 ölüm nedeniyle istifa etti
Gece kulübü yangını sonrası Romanya Başbakanı Victor Ponta istifa etti.
Güney Sudan'da uçak düştü: En az 41 ölü
Güney Sudan'da bir uçak havalimanından kalkış yaptıktan çok kısa bir süre ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva