HABERLER>EGE
14 Ocak 2018 Pazar - 17:44

Çinliler şarkıdan etkilendi, Ege'ye akın etti!

Kuşadası ilçesi, 2018'i  'Türk Yılı' ilan eden Çin'den, Uzak Doğu'nun en sevilen sanatçısı Xiao Zhang'ın müzik listelerinin en üst sıralarında yer alan 'Seni Romantik Türkiye'ye Götürmek İstiyorum' şarkısından etkilenip gelen 30 çifti ağırladı

Çinliler şarkıdan etkilendi, Ege ye akın etti!

Çin'de yapılan tanıtım ve girişimler sonuçlarını vermeye başladı. 2018'in Türk yılı ilan edildiği Çin'den, yılın ilk günlerinde doktor, eczacı ve sağlık çalışanlarından oluşan 30 çift düğün kıyafetleriyle geldi. Kimi yeni evlenen, kimisi ise çocuklarıyla gelen çiftler, Çin düğün sonrası balayı ve balayı tazeleme geleneğini Türkiye'de yaşatıyor.

Çin geleneklerine göre düğünden sonra veya evlilik yıl dönümlerinde gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, gittikleri ülkelerin veya kentlerin güzel mekanlarında fotoğraf çektiriyor. İstanbul'u ve Denizli'de  Pamukkale'yi gezen Çinliler için Kuşadası'nda hem Çin hem de Türk geleneklerine göre bir otelde mini düğün töreni düzenlendi. Düğünde, tüm çiftler ilk günkü heyecanı yaşama olanağı buldu. Kimisinin çocuklarıyla katıldığı törende, önce Çin gelenekleri yaşatıldı. Birbirilerine bağlılık yemini eden çiftlerin bazıları duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu. Anne babalarının evlilik yıl dönümü mutluluklarını paylaşan minikler en çok ilgiyi çekti.

ORYANTAL VE EFELER
Çiftleri hareketlendirip, oynatan ise Türk ekibi oldu. Çinli çiftler, önce oryantal gösterisini izledi. Oldukça ciddi görünen çitlerin bazıları tempo tuttu. Ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. O ana kadar oldukça resmi geçen tören, Ankara havalarıyla yerini Türk usulü düğüne bıraktı. Önce çekinen Çinli çiftler, ardından kendilerini müziğin ritmine kaptırıp bol bol göbek attı. Türkiye'de yaşadıklarının bir rüya olduğunu söyleyen çiftler, gördükleri sıcak ilgiden memnun olduklarını da söyledi.



GELENEKLERİNİ YAŞATIYORLAR
Organizasyonun Türkiye ayağını organize eden şirketin (ASAV Danışmanlık Şirketi) yetkilisi Tayfun Yılmaz, "Türkler ile Çinliler'i turizmde yakınlaştırmak, kültürümüzü tanıtmak, Çin'de çok daha büyük kitlelere ulaşmak için bu organizasyonlar büyük olanaklar sağlıyor. Çin'de yeni evli çiftlerin balayı, daha önce evlenen çiftlerin ise geç balayı tazelemesi geleneği var. Onlar için bu çok önemli. Balayı tazeleme gezisine giden çiftler o ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerinde düğün fotoğrafı çektiriyorlar. Balaylarını ölümsüzleştiriyorlar. Ve bu fotoğraflarını sevdikleriyle paylaşıyorlar. Biz de çiftleri toplu olarak ülkemizde ağırlamayı, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinde fotoğraflar çektirmelerini önerdik. Bunun için ülkemizi tercih ettirmeyi başardık. Şimdilik gelen grupta 30 çift var. Ardından ise çok daha büyük grupları ağırlayacağız" dedi.

KÜLTÜRLERİ KAYNAŞTIRACAĞIZ
Çin'de, 2018'in 'Türk Yılı' ilan edildiğini söyleyen Çin'in önde gelen ilaç firmalarından birinin Pekin Müdürü ve binlerce üyesi olan Çin Tıp Derneği Renhe Zhong Fang'ın Başkanı Whan Changping "Çin'de İpek yolu politikası var. 2018 Türk Yılı olarak ilan edildi. Bunun yanında Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin 47'inci yılı. İki ülke arasında kültür ve turizm alanında işbirliği gelişiyor. Bizler de bu işbirliğine katkıda bulunmak ve iki ülkenin kültürlerini kaynaştırmak amacıyla bu organizasyona üyelerimizle katkıda bulunduk. En önemli ruhun aşk ve sevgi olduğuna inanıyoruz. Bir birilerine aşık, evlenen çiftlerimizi getirerek balayına getirerek bu sevgilerini ölümsüzleştirmeyi amaçladık" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de aileye misafirlik dönüşü şok!
 
ABD'den şok 'YPG ordusu' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da hamsi festivaline yoğun ilgi
Manisa Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Trabzon ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem! Şiddeti...
Son dakika haberine göre, Ege Denizi Ayvacık açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Manisa'da Afganlar'dan kanlı düello: Ölü ve yaralılar var!
Manisa'da iki Afgan grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını ...
 
Trafiğe çıkan şaştı kaldı!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, yağmur suyu tahliye kanalına devrilen tırın sürücüsü yaralandı.
Manisa'da 'yol verme' kavgası: Bıçağı çıkardı ve...
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yol verme meselesi nedeniyle sürücüler ...
Denizli'de kadın öğretmene öğrencisinden dayak!
Denizli'nin Çivril ilçesinde, edebiyat öğretmeni D.Ç., ders notu konusunda ...
 
Ege'nin cennet koyu kurtuldu... El ele... İnatla... Zafer!
Muğla'nın Datça ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kurubük Koyu'nun, ...
Uyuşturucu operasyonu: Çıkınca tekrar satacağız!
Denizli'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ...
Karısını bıçakladı, balkondan düştü!
Denizli'de tartıştığı karısını bıçakla yaralayan, kapının kilitli olması ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva