HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2024 Cuma - 12:44

Çiğli tramvayına kavuşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin raylı sistem ağını büyütmeye devam ediyor. Yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı 27 Ocak Cumartesi günü hizmete açılıyor. Başkan Tunç Soyer, “5 yıl önce, İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dediğimizde bize inanmayanlar oldu ama yaptık. Görev sürem içinde sıfırdan başlayıp bitirdiğimiz, 183 milyon Euro’luk göz kamaştıran bir yatırımla İzmir'e kazandırdığımız Çiğli Tramvayı’nın kurdelesini yarın keseceğiz. İzmirimize hayırlı olsun” dedi.

Çiğli tramvayına kavuşuyor!

Aynı anda 3 raylı sistem yatırımını devam ettirerek kenti demir ağlarla ören, raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı'nı 27 Ocak Cumartesi günü açıyor. Alınacak araçlarla 183 milyon Euro yatırım bedeline sahip projedeki son dokunuşlarla birlikte İzmirlilerin kullanımına sunulan Çiğli Tramvayı, bölgedeki araç trafiğini rahatlatmanın yanında önemli noktalardaki duraklarıyla ulaşımı da kolaylaştıracak.


 
“Bulamazlar dediler bulduk”
27 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de Çiğli 8955 Sokak üzerinde yapılacak açılış töreninde Can Bonomo sahne alacak. Törene katılmak isteyen İzmirliler için Karşıyaka İskelesi ve Bostanlı İskelesi Aktarma Merkezleri’nden tören alanına 15 dakika sıklıkla ücretsiz olarak ring seferleri yapılacak. Hat saat 15.00’ten itibaren konser bitimine kadar hizmet verecek.  İzmirlileri açılışa davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “5 yıl önce, İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dediğimizde bize inanmayanlar oldu. Birileri, ‘Bundan öncekiler yapamadı. O da yapamaz’ dediler. Birileri, ‘Bunlar kendi söküğünü dahi dikemez, İzmir’i bize verin’ dediler. ‘Bunlar parayı bulamaz’ dediler. Bulduk. Fakat her seferinde olduğu gibi, İzmir’in öz gücünü unuttular.  Bizim bu şehre, bu memlekete duyduğumuz bağlılığın aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Görev sürem içinde sıfırdan başlayıp bitirdiğimiz 183 milyon Euro’luk göz kamaştıran bir yatırımla İzmir'e kazandırdığımız Çiğli Tramvayı’nın kurdelesini yarın keseceğiz. İzmirimize hayırlı olsun. 27 Ocak’ta tüm İzmirlilerle buluşmak üzere!” dedi.


 
Karşıyaka ile Çiğli’yi birleştirdi
Çiğli Tramvayı'nın temeli 2021 yılında atıldı. 14 duraktan oluşan 11 kilometrelik hattın yapımı kapsamında Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren, üzerinde bisiklet yolu da bulunan 750 metrelik viyadük de İzmirlilere kazandırıldı. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Tramvay hattı Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.


 
Türkiye’de bir ilk: “Yeni mezun zorunluluğu”
İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu ihaleleriyle yapılan yatırımlarda genç mühendislere ve mimarlara istihdam sağlayacak bir ilke imza attı. Büyükşehir, Çiğli Tramvayı projesinde yüklenici firmanın mühendislik ve mimarlık bölümlerinden yeni mezun olmuş gençlere iş vermesini zorunlu kıldı. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi gençlere istihdam sağlamanın yanı sıra Türkiye’ye örnek de oldu.

 
‘Soyulan kuyumcuda kimliğiniz bulundu’ yalanıyla dolandırıcılık!
 
Altınordu'nun konuğu Beyoğlu
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice Hare Eyol 30 Ocak 2024 Salı 10:45

Kim ne derse desin iyi oldu güzel hizmet aldık yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      1      1  
27 Ocak 2024 Cumartesi 10:35

belediye otogarı alsa ne değişecek? Otogar yıllardır orada, otogar metro yıllardır yapılmayı bekliyor. Bahaneye bak! Dalga mı geçiyorsunuz?

Yorumu oyla      1      1  
Bülent Işık 27 Ocak 2024 Cumartesi 10:10

16.34 sus bari birşey bilmiyorsan.

Yorumu oyla      2      1  
halkapınar yazısını beğenmeyenler 26 Ocak 2024 Cuma 22:45

yoruma beğenmeyen vatandaşlar gerçekten ya okuduğunu anlamıyorlar ya da siz buraya bırakın aday belirtmeyi siz buraya odun da aday çıkartsanız biz ona oy atarız diyen ama genel seçim olunca bu kadar pahalılığa rağmen yine de oy atarsınız diye yakındığınız ile aranızdaki fark nedir ? Ben diyorum belediyenin hatası var ve daha hata nedeniyle belediye otogarın işletme yetkisini alamadı belediye zararda diyoruz adam bunu beğenmiyor

Yorumu oyla      3      4  
26 Ocak 2024 Cuma 20:46

Sen burada trollük yaparak köylere aktarma geleceğini zannediyorsan böyle devam et ama gelmez.

Yorumu oyla      3      3  
Köye aktarma hakkı gelecek ! 26 Ocak 2024 Cuma 19:22

Köylere değil bedava aktarma , bedava ulaşım yapılmalı . Köylü üretmezse , şehirli nasıl beslenecek . ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL - İZBAN ‘da neyse o , ne eksik ne de fazla - Adil olacaksınız adil ) uygulanması . “ Bu metro Buca’ya gelecek “ gibi

Yorumu oyla      4      5  
hayal aleminde yüzmek 26 Ocak 2024 Cuma 17:59

Hay senin 120 dakikana! Adam köye bedava aktarma istiyor.

Yorumu oyla      5      3  
halkapınar metro 26 Ocak 2024 Cuma 16:34

şu metro diye yazan arkadaşlara öncelikle neden belediyenin hukuk dairesine sormaz ki yahu sayın hukukçu kardeş mışıl mışıl uyuyup paranı alırken neden bi zahmet uyanıpta ihale süresi bitiminde mahkemeye müraacat edip tahliye kararı verdirip otogarı belediyenin yapmadın diye. Bak belediyenin bile hüküm sahibi olamadığı yere vatandaş metro bekliyor

Yorumu oyla      2      7  
26 Ocak 2024 Cuma 15:00

çiğli den karşıyakaya direk gidecekmi bu tramvay? bir açıklama göremedim.

Yorumu oyla      1      2  
Demir ağlar 26 Ocak 2024 Cuma 14:30

İzmir’e hayırlı olsun . İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımda ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı YOK. ( çevre ilçelerde de uygulanan 90 dk. aktarma iptal tarihi 10.02.2016 ) Neden aktarma hakkı yok ? Çevre ilçelerdeki belediye otobüsleri ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekilerek , toplu ulaşım İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirildiği için olabilir mi acaba ! “İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dediğimizde bize inanmayanlar oldu ama yaptık “ Evet yaptınız . Çevre ilçe toplu ulaşımını özelleştirmekte ısrar ettiniz . Ancak , Özelleştirmelerde kazanç ön planda olduğu için yapılan yatırımlarda buna göre şekilleniyor . Toplu ulaşımı özelleştirilen ilçelerdeki demir ağların 40, 50 yıl ötelenmeyeceğinin garantisi var mı . Avrupa demir ağları 100 yıl önce çözmüş . İzmir otogarına raylı sistem yok .

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şaşal Su, 6 zincir markette raflarda!
Türkiye’nin özlediği Şaşal Su’yu İzmirlilerle yeniden buluşturan İzmir ...
9. Balkan Panorama Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Karşıyaka Belediyesi, dokuzuncu kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivaline ...
Bayraklı'da ihtiyaç sahiplerine destek!
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, yakacak, kırtasiye, ...
 
Konaklı minik sporculara yarıyıl tatili hediyesi Spil gezisi
Konak Belediyesi Spor Okullarında kurs gören çocuklar, yarıyıl tatilinin ...
İzmir’de cumhuriyet, demokrasi ve siyaset konuşuldu
Cumhuriyet Söyleşileri, “Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet, Demokrasi ...
Bornova Belediyesi, 469 STK’ya kucak açtı
Bornova Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamak ...
 
İzmir'de emeklilere 1500 TL destek için başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, düşük maaşlarla geçinmekte zorlanan 25 bin ...
Karabağlar Belediyesi’nden ‘ek zam’ açıklaması: İşçileri hiçbir zaman mağdur etmedik!
Genel İş üyesi işçilerin ek zam talebi ile ilgili yaptığı eyleme ilişkin ...
Menderes'te yol çalışması tam gaz!
Menderes Belediyesi’nin ilçe merkezinde başlattığı yol yapım çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva