HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2021 Cuma - 14:43

Çiğli ihtiyaç sahiplerini unutmadı: Sosyal Market açıldı

Çiğli Belediyesi tarafından, Kızılay Konak şubesinin katkılarıyla dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla projelendirilen Çiğli Sosyal Market düzenlenen törenle açıldı.

Çiğli ihtiyaç sahiplerini unutmadı: Sosyal Market açıldı

Toplumun farklı kesimlerine yönelik hayata geçirdiği dayanışma projeleriyle adından sıkça söz ettiren Çiğli Belediyesi, son olarak Kızılay Konak şubesinin katkılarıyla Çiğli'de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak adına Ataşehir Mahallesi'nde yer alacak Sosyal Marketin açılışını yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ve Ataşehir Mahalle Muhtarı Azası Deniz Sever’in açılış konuşmalarını yaptığı törene İzmir CHP İl Başkan Yardımcısı Sadreddin Coşkuner, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Taner Cömert, DİSK Genel İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törenin sonunda Başkan Utku Gümrükçü, projeye katkılarından ötürü Ömür Şanlı'ya Atatürk Albümü hediye etti.

Başkan Gümrükçü: “Kızılay ile çalışmaktan gururluyuz”
Türk Kızılayı’nın 150 yıldır büyük bir özveriyle ihtiyacı olan herkesin yardımına koştuğunu ifade eden Başkan Gümrükçü, “Bir yıldır Kızılay ile dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik ortak çalışma yürüyoruz. Pandemi, deprem ve sel felaketlerinden etkilenen binlerce vatandaşımıza gıda desteğinde bulunduk. İzmir’de bir ilke imza atarak Kızılay ile birlikte Sosyal Market açılışı yaptık. Bu proje ile yardım çalışmalarımız kurumsal ve sürdürülebilir olacak. Veren elin alan eli görmeyeceği ve insan onuruna yakışır bir şekilde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kart dağıtacağız. Vatandaşlarımız bu kart ile Sosyal Markete gelerek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler. Türk Kızılayı ile birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Siyasi anlayışla değil toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıkarılması hedefiyle hareket edersek mutlu ve huzurlu yarınlara çok daha güçlü yürüyebiliriz” dedi.Ömür Şanlı: “İyilikleri çoğaltacağız”
Kızılay’ın 1868 yılından bugüne insanlık onurunu korumak amacıyla çalıştığını ifade eden Kızılay Konak Şubesi Ömür Şanlı, “Çiğli Belediyesi ile iş birliği içerisinde, bölge insanımızın toplumsal dayanışmanın gücünü hissedebilmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Sosyal Market projesinin paydaşı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Dünyadaki en güzel şeyin, insanların zor zamanlarda birbirlerine yardım etmesi olduğunu yaşadığımız Pandemi, deprem ve sel koşullarıyla daha iyi kavradık. Kalıplardan ve önyargılardan uzak, dayanışma ve güven duygusunu temel alarak hizmete açtığımız Sosyal Marketimizde para değil hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşların cömertliği ve iyiliği geçiyor. Veren elin alan eli görmediği, her hanenin huzurlu olmasının desteklendiği sosyal marketimizin özellikle Pandemi koşullarında vatandaşlarımızın önemli ihtiyaçlarına çözüm üreteceğine inanıyorum. Bağışçılarımızın desteğiyle Sosyal Market projesinin en kısa sürede tüm İzmir’e yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Kılıç: “Buca’mıza da kazandıracağız”
Sosyal Market projesinin Çiğli ve İzmir için değerli olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Kızılay Konak Şube Başkanımızın da söylediği gibi iyilikleri çoğaltmak için mücadele edersek hayatı herkes için daha yaşanabilir kılabiliriz. Pandemi döneminin yanı sıra son 1 yıl içerisinde yaşadığımız deprem ve sel felaketleri, toplumsal yardımlaşma konusundaki duyarlılığımıza önemli katkı sağladı. Yerel yönetimler olarak bu süreçte işsiz kalan, evini kaybeden tüm yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını özveriyle karşılamaya özen gösterdik. Çiğli ve İzmir adına son derece değerli bu projeyi hayata geçirdikleri için Çiğli Belediyesi’ni ve iyiliğin merkezi olan Türk Kızılay’ını tebrik ediyorum. Bugün Çiğli’de açılışını yaptığımız Sosyal Market projesini Buca’mıza kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp Bucalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Deniz Sever: “İhtiyaçlarımıza çözüm olacak”
Açılışa katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Ataşehir Mahallesi 1. Azası Deniz Sever, “Öncelikle yaşadığı rahatsızlık dolayısıyla bugün aramızda olamayan değerli Muhtarımız Nesrin Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Kentimizin ve mahallemizin çok önemli bir ihtiyacına çözüm üreteceğini düşündüğüm Sosyal Market projesini Çiğlimize kazandıran Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye ve Kızılay yetkililerine şahsım ve mahalle sakinlerim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Projenin Çiğlimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

 
'Mıhlama mı muhlama mı' tartışmasına son nokta
 
Merkez Bankası'ndan '128 milyar' iddialarına yanıt
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Ahmetoğlu 16 Nisan 2021 Cuma 19:52

bu projenin gerçekleşmesine büyük emeği olan sevgil başkanım Ömür Şanli''yi tebrik ediyor, başarıları daim olmasını ceni gönülden diliyor kutluyorum

Yorumu oyla      3      3  
balkanlı 16 Nisan 2021 Cuma 16:56

Atatürkün emanetine bir balkanlı sahip çıkıyor ömür şanlı başkanım tebrikler

Yorumu oyla      2      3  
münire 16 Nisan 2021 Cuma 16:08

Ya Çiğli Belediyesinde sorun var ya da Bornova Belediyesinde. Bornova Belediyesi faaliyette olan DOST Marketleri uygun bulmayarak kapattı. Çiğli Belediyesi övünçle yenisini açıyor.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da tapu işlemleri hızlanıyor
Balçova’da vatandaşların taşınmaz alım satımında kolaylık sağlamak amacıyla ...
Başkan Karakayalı: Betona değil insana yatırım yapıyoruz
Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda, ...
İzmir'in emektarı 'duba' oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü filosunda yıllarca ...
 
Kırsal mahallelere dağıtıldı... Büyükşehir'den yaz öncesi yangın önlemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale ...
Bayraklı yeni parklarına kavuşuyor
Bayraklı Belediyesi, pandemi, deprem, sel gibi felaketlere rağmen sürdürülen ...
Başkan Yetişkin'den iki yıl değerlendirmesi: Seferihisar'da neler yapıldı?
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yönetimde olduğu 2 yılını anlattı.
 
Temelini CHP Lideri Kılıçdaroğlu atmıştı.... İzmir Valiliği'nden '7/24' vetosu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve İzmir Büyükşehir ...
Güzelbahçe'de zabıtalardan fırınlara titiz denetim
Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri rutin kontrollerini Ramazan ayı ...
Deniz’in hatırası Kedi Evi’nde yaşayacak
Karaburun’da kedilere olan sevgisi ile bilinen ve yakalandığı amansız ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva