HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2019 Salı - 12:47

Çiğli’de temizlik zamanı: Eli süpürgeliler sahnede!

Belediye Başkanı Gümrükçü öncülüğünde Sasalı Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı’nda gerçekleşen kıyı temizliği çalışmalarına ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilkokul öğrencileri, kadınlar, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Gümrükçü, “Gediz Deltası İzmir için hayati öneme sahip. Bu çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile genişleteceğiz” dedi. 

Çiğli’de temizlik zamanı: Eli süpürgeliler sahnede!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve haftası için Homa Dalyanı’nda başlattığı temizlik kampanyası kapsamındaki çalışmalar gerçekleşti. 
Bayram tatili nedeniyle 11 Haziran’da düzenlenen Sasalı Kuş Cenneti kıyı temizliği programına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar, belediye çalışanları, ilkokul öğrencileri, kadınlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye binası önünden kaldırılan araçlarla temizlik alanına giden Çiğlililer 22 gruba bölündü. 

Çöp toplama çalışmalarına bizzat katılan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca program kapsamında en çok çöp toplayan 3 gruba ödüller verildi. Öte yandan düzenlenen çekiliş ile de 3 kişiye bisiklet hediye edildi.  Üreme mevsiminde olan kuşlar için çocuklara 1 saatlik eğitim de verildi.

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMEYİ DESTEKLİYORUZ
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü temizlik kampanyasına ilişkin yaptığı konuşmada, “Çiğli İzmir kuş cenneti şehir merkezinde bulunan dünyadaki en önemli kuş cennetlerinden bir tanesi. İçerisinde 60 binden fazla kuş türü barınıyor. Homa Dalyanı var balıkların yetişme alanı. UNESCO Dünya Mirası Listesine alınma çabası var. Biz de Çiğli Belediyesi olarak Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmasını destekliyoruz. Bu yaptığımız çalışma hem doğa bilincini geliştirme hem bu dalayanın ve bölgenin temizliğini sağlama hem Çiğli’nin kendini tanıtması hem de kuş cennetiyle ilgili İzmir’in ve Türkiye’nin bilgi sahibi olmasını içeren geniş bir çalışma. Çiğli belediyesi bu çalışmayı yıllardır yapıyor. Ama biz bu yıl ve bundan sonra İzmir’de ve Türkiye’de bulunan tüm doğa ve çevre aktivistlerine bu çalışmayı açarak daha genişleteceğiz ve yaygınlaştıracağız. Bu bölgenin dünya miras listesine alınması Çiğli, Gediz Deltası ve İzmir için yaşamsal öneme sahip. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu çalışmanın içinde olduğunu biliyoruz. Biz de onunla birlikte el ele bu işi hep gün demde tutacağız. Hem de bir kampanya ile büyüteceğiz” açıklamasını yaptı.  

3 GÜNLÜK İSTANBUL PROGRAMIM VAR, EKREM BEY İÇİN OY İSTEYECEĞİM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri özelinde de konuşan Başkan Gümrükçü, “23 Haziran’da Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağız. Ekrem İmamoğlu’nun başkan olduğu dünya çağında tanındı. Türkiye’de de kabul gördü. İstanbul’da sandıktan 10 binin üzerinde bir farkla galip çıktı ama çeşitli gerekçelerle iptal oldu. Haftaya Pazar Günü İstanbul yeniden sandık başına gidiyor. Türkiye’nin kalbi İstanbul’da atacak. Bizim de hem bağlı bulunduğumuz siyasi parti hem de Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmamız sebebiyle dahil olmamız gereken bir seçim. Ben Perşembe gününden itibaren 3 günlüğüne İstanbul’da çalışma yapmaya gidiyorum. Başta Sultanbeyli olmak üzere Ekrem Bey’in daha az oy aldığı yerlerde oy isteyeceğim. Bir yurttaş olarak oy isteyeceğim. İl örgütümüz İstanbul il örgütümüzle beraber bir çalışma yapıyor. Onlar da Perşembe günü orada olacaklar. Biz ilk günden beri Ekrem Bey’in yanındayız” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Ekrem Oran: Asla taviz vermem, kıyılar halkındır!
 
ABD'den bir ülkeye daha S-400 baskısı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2019 Çarşamba 08:44

Sayın Belediye başkanı temizlikte bu kadar samimiyse ilçede merkez Egekent semti, Küçük Çiğli semti, Yeni mahalleyi hergün temizlesin. Ayrıca Harmandalı tamamen kapatılsın.

Yorumu oyla      5      5  
ST 11 Haziran 2019 Salı 13:45

Bazı magandalar, görgüsüzler, çevre ve ülke düşmanları kirletsin, bu iyi niyetli güzel insanlar onların attığı pislikleri temizlesin, hak mı bu? Atanlara mani olup en ağır şekilde ödetmek lazım.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak herkesi solladı!
Atık Pil Toplama Kampanyası’nda Konak, 8,7 ton atık pil toplayarak ilçeler ...
Karşıyaka'da 'masterler' sahada
Karşıyaka Belediyesi, futbola gönül veren ‘usta’ oyuncuları, Masterler ...
Narlıdere'de üretici kadınlar sahaya iniyor
Narlıdere Belediyesi tarafından kurulan Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi, ...
 
Teleferik rekor kırdı!
İzmir'in önemli cazibe merkezlerinden Balçova'daki Teleferik Tesisleri ...
Seferler başlıyor: Mordoğan ve Foça yolcusu kalmasın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte deniz ulaşımındaki ...
Bornova'da 'yeşil' şenlik
Bornova Belediyesi Dünya Çevre Günü dolayısıyla konuyla ilgili farkındalığı ...
 
İduğ'dan 'işten çıkarma' çıkışı: Sağda solda oturacak insana ihtiyaç yok!
Bornova Belediye Meclisi’nde gündem işe alım ve işten çıkarmalar oldu. ...
Başkan Batur’a 'İYİ' ziyaret
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Başkan Koştu o karar için ne dedi?
Bergama ilçesinde, belediyeye ait olan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva