HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2014 Cumartesi - 09:28

Çiğli’de tahsilat ekibi: Başkan 4 milyonu kurtardı!

Göreve geldikten mali yapı ve personel ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, işçileri eyleme götüren krizi çok özel bir yöntem ile aştı. Arslan, belediyenin alacaklarını tahsili için 60 kişilik ekip kurdu. İki haftada 4 milyon TL tahsilat yaptıktan sonra işçilerin hesabına 2 bin 700’er TL para yatırdı.

Çiğli’de tahsilat ekibi: Başkan 4 milyonu kurtardı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Çiğli’de başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Hasan Arslan mali krizi aşmak için sıkı disiplin uyguluyor.

- BAŞKAN ARSLAN'DAN KRİTİK KAFESAN AÇIKLAMASI...

Göreve geldikten sonra gereksiz makam aracı kullanımını engelleyerek müdür ve şeflerin altındaki araçları alan Arslan, belediyenin borcunun 150 ile 250 milyon TL arasında olduğunu açıklamıştı.  Arslan, ilk etapta 60 kişilik özel ekip kurarak belediyenin piyasadan alacaklarını toplamaya başladı. Gelir Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışma ile birlikte belediye emlak, tabela, işyeri geliri ve diğer vergilerin peşine düştü. Bu zamana kadar 4 milyon TL’ye yakın para toplandı.
 
ÖNCE İŞÇİ MAAŞLARI
Arslan, belediyenin alacaklarının tahsiline başlarken gelen paralarla günlerdir maaş alamayan ve eylemler yapan işçilerin maaşlarını ödedi. Belediye şirketi Kafe-San bünyesinde bulunan 700 işçiye ilk etapta 2 bin 700’er lira para ödendi. Geriye kalan 4 bin ile 5 bin TL arasındaki alacakların Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi için program çıkartıldı. Arslan işçi alacaklarının sıfırlanması için tahsilatı sürdürmeye karar verirken gelirlerin ilk olarak personelin maaşına yatırılacağı ifade edildi.
 
ŞİRKET İHALEYE GİREBİLECEK Mİ?
Belediyede maaş krizinin ardından ayrıca 80 milyon TL vergi ve SGK borcu bulunan Kafe-San şirketinin Haziran ayında bitecek olan üç yıllık ihalenin sonrasındaki durumu da tartışmalara neden oldu. Borçları nedeniyle sorun yaşayan şirketin yeni ihaleye giremeyebileceği belirtildi. Bu soruna karşılık önlem alan belediye yönetimi işçilerin taşeron şirketlerin bünyesine geçmemesi için ikinci şirket Çiğ-Bel’i aktif hale getirmeye karar verdi. Şirketleri ihaleye girebilecek duruma getirmeye çalışan Başkan Arslan ve ekibi üçüncü yol olarak açılacak ihaleye Büyükşehir ve komşu ilçelerin şirketlerinin girmesi için de ayrı bir formül üzerinde çalışıyor.
 


ALACAKLAR TAHSİL EDİLMEMİŞ
Belediyedeki işçilerin maaşlarının banka kredisi çekmeden ödeneceğini ifade eden Başkan Arslan, “Belediyede mali disiplin çok önemli. Sıkı önlemlerimiz devam ediyor. Özel olarak kurduğumuz ekip alacağımızın tahsili için önce gidiyor tebligatı yapıyor. Hepsinin elinde belge, yaka kartı var. Ödeme yapılmadığı takdirde yasal işlem yapılacağı dile getiriliyor. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan dönüşü almaya başladık. Tahsilatları yapıyoruz. Yıllarca belediyenin alacaklarının peşine düşülmemiş. Biz de gerekeni yaptık. Elden tebligat yapan arkadaşlarımız durumu anlatıyorlar. Ayrıca sıkı harcama kriterleri getirdik. Bana sorulmadan bir alım yapılmıyor. Bunu yapmazsak önünü alamayız. Gereksiz harcamaları bitireceğiz” dedi.
 
TAŞERONA HAYIR
Göreve gelmeden önce işçilere maaşları ile ilgili ödeme sözü verdiğini belirten Başkan Arslan “işçiler taşerona mı geçecek” sorusunu da yanıtladı. Arslan, “Belediye şirketi zor durumda. Yeni ihaleye girememe sıkıntısı olabilir. Şu anda net bir durum yok. Farklı formüller var. Çiğli’ye taşeronu sokmamak için elimden geleni yapacağım. Ama ihale yaptığınızda özel şirkete “gelme” derseniz ihaleye fesat karıştırmış olursunuz. Bu da olacak iş değildir. Çalışmalarımız sürüyor. İşçilerimizin geriye dönük tüm alacaklarını ödemeye başladık. Bana güvensinler” diye konuştu.  Arslan, belediye işçileri ve sendikanın kurduğu stantta “taşerona hayır” kampanyasına bizzat imza attığını da söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail karaaslan 28 Nisan 2014 Pazartesi 18:29

helal olsun başkan sana inşallah hiç bir belediyede taşeron kalmaz temenim budur

Yorumu oyla      12      5  
gülüzar altunöz 27 Nisan 2014 Pazar 20:17

sana güveniyoruz hasan aslan çiğlide sorun kalmayacak sayenizde inşallah başarılar diliyorum size..

Yorumu oyla      12      5  
işçi 27 Nisan 2014 Pazar 00:53

memur param yattı mı diye merak etmezken biz işçiler neden bu durumlardayız. kahrolsun siyaset. işçileri sendika ve partiler kullanıyor bence

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atila’nın ‘Homeros’ projesine vekillerden tam destek
CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ...
Büyükşehir’de olağanüstü zirve: Kadro şeması şekilleniyor
Yerel seçimlerin ardından kadroda bazı değişikliklere giden İzmir Büyükşehir ...
İzmir’de uluslararası dayanışma: Şiddete karşı 4 kadın!
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ...
 
Flaş! Kocaoğlu’ndan ‘fışkiye davası’ açıklaması: Haber alır almaz…
Başkan Kocaoğlu kentte gündem olan ‘Gezi’ şikayetiyle ilgili olarak Twitter’dan ...
Selvitopu’na miniklerden tebrik çiçeği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kiraz’da 23 Nisan coşkusu
Milliyetçi Hareket Partisinin Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül işe ...
 
Dünya çocukları kültür keşfinde
10 ülke ve 2 ilden gelerek 17. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğine ...
Arslan’dan kadınlara özel proje müjdesi
Evka 2 Mahallesinde faaliyet gösteren Çiğli Evka 2 Kadın Kültür Evi Derneği ...
Gaziemirr'de Mabel Matiz coşkusu
17. Gaziemir Çocuk Şenliği’nin 4. gününde sahneye çıkan Mabel Matiz, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva