HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 09:17

Çiğli’de İZBAN için kollar sıvandı: Mecliste komisyon kuruldu!

Karşıyaka’da yerin alt kısmından geçen İZBAN hattının Çiğli’de üst bölümde yer alması ve ilçeyi ikiye ayırması sorun olarak görülürken belediye meclisinde Altyapı ve Üstyapı Koordinasyon Komisyonu kuruldu. 3 CHP’li 2 AK Partili üyeden oluşan komisyonun İZBAN’ın Ulukent’e kadar yerin altından gitmesi ve Çiğli merkezdeki alt geçidin itfaiyenin olduğu noktaya ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

Çiğli’de İZBAN için kollar sıvandı: Mecliste komisyon kuruldu!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nde Altyapı ve Üstyapı Koordinasyon Komisyonu kuruldu. Kentte yapılan yol, köprü, park, çevre düzenlemesi, demiryolu ve metro hattı gibi hizmetler İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bakanlıklar aracılığıyla yerine getirilirken bir ilçe belediyesi olarak bu doğrultuda komisyon kurulması dikkat çekti. 

Çiğli’nin ana sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürütecek olan komisyonun gereken durumlarda Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklarla görüşerek belediye adına öneri, talep ve şikayetleri dile getirmesi bekleniyor.

Meclis toplantısında oluşturulan komisyonda 5 kişi bulunuyor. Komisyonun Başkanı CHP’li Barbaros Kiriş, Sözcüsü AK Partili Hüsnü Boztepe oldu.  CHP’li Suat Çağlayan, CHP’li Ali Rıza Koçer ve AK Partili Nedim Aslan da komisyon üyesi seçildi.

İZBAN’IN İLÇEYİ İKİYE BÖLMESİ BÜYÜK SORUN OLARAK GÖRÜLÜYOR
İZBAN’ın Karşıyaka’da olduğu yerin alt kısmına yapılmaması, üst bölümden geçen demiryolu hattının ilçeyi iki parçaya bölmesi Çiğli’nin en büyük sorunları arasında gösteriliyor. Vatandaşların ve esnafların durumdan şikayetçi olduğu biliniyor.

Çiğli Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Utku Gümrükçü de bu konudaki düşüncelerini zaman zaman dile getirerek, ‘Bayraklı’da da, Çiğli’de de İZBAN yerin üstünden gidiyor ve ilçeleri ikiye bölüyor. Fakat Karşıyaka’da hat yerin altından geçiyor. Niye? Çünkü Karşıyaka’nın bir kimliği var. Biz sesimiz çıkardık ama yetmedi. Çiğli’nin kaderini değiştireceğiz. İlk yapmak istediğimiz hususlardan biri İZBAN’ı yerin altına aldırmaktır” ifadelerini kullanmıştı. Kurulan komisyonun özellikle bu konuyla ilgili bir süreç yürütmesi bekleniyor.

Karşıyaka’da yerin altına giren İZBAN’ın aynı şekilde Ulukent’e kadar uzatılması ve Çiğli merkezdeki alt geçidin itfaiyenin olduğu noktaya ulaştırılmasıyla ilgili çalışmaların komisyon kapsamına alınabileceği aktarıldı.

BU KOMİSYON ÇİĞLİ’NİN SORUNLARININ İZMİR’DE VE ANKARA’DA KONUŞULMASINI SAĞLAYACAK
Kurulan komisyon için konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’nin yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları vardı. Biz problemleri bitirmek için elimize taşın altına koyuyoruz. Bu makama hizmet üretmek için geldik. Ben başkan olarak belediyede ortak akılla yol yürümek istiyorum. Meclisimizin de aktif olması çok önemli. Bu noktada yeni bir komisyon oluşturduk. Ve bunu yaparken parti ayrımı gözetmedik. Tek amacımız Çiğli’ye hizmettir. Bu komisyon Çiğli’nin sorunlarının İzmir’de ve Ankara’da konuşulmasını ve çözüme ulaşmasını sağlayacak. Meclis aritmetiğine göre komisyonlarda normalde dört Millet İttifakı temsilcisi bir Cumhur İttifakı temsilci yer alıyor. Ama bu komisyonda biz üçe iki yaparak daha katılımcı bir yol izlemek istedik” dedi.  

ÇİĞLİ’NİN FAYDASINA OLACAK HER KONUDA DESTEKÇİYİZ
Komisyonun sözcüsü AK Partili Boztepe ise, “Bizim için başkan Utku olmuş Okan olmuş Ahmet, Mehmet olmuş hiç önemli değil. Biz Çiğli’nin faydasına olacak her konuda başkanın destekçisiyiz. Meclisteki muhalefet görevini yaparken doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz ve böyle yapmaya devam edeceğiz. Çiğli’nin sorunlarının her platformda konuşulmasını sağlayacak komisyon hayırlı olsun” diye konuştu.

 
Kaz Dağları tartışılırken Kozak Yaylası’nda son durum ne?
 
Tatil dönüşü 'uyku düzeni' uyarısı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevinç 20 Ağustos 2019 Salı 22:11

Demir köprü şemikler ve mavişehir istasyonunun suçu ne alttan geçmesini isterim

Yorumu oyla      4      5  
mustafa kule 20 Ağustos 2019 Salı 17:12

Başkanım harman dalı villalar da oturuyorum hala mahallemizde otobüs yok ayrı bir otobüs vermenize gerek yok mevcut 295 ve 820 hatlar çalışıyor sadece dört yada beş durak ilave edilecek bizler ulaşımdan faydalanmak için hergun yürüyoruz lütfen utgu başkanda sözlerdi uzatın artık güzergahı

Yorumu oyla      4      5  
İsmail 20 Ağustos 2019 Salı 13:37

Kaan bey, devşirme vatandaş kim? Baban mı, deden mi? Kaç nesildir İzmir merkezindensin? Böyle bir başlık altında bile ötekileştiren zihniyeti kınıyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Tüpçü Fikret 20 Ağustos 2019 Salı 08:15

Devlet soyuldu. En az 15 sene yapılması zor.

Yorumu oyla      4      5  
Torbalili 20 Ağustos 2019 Salı 07:21

Torbali pancarda tren yolu üstte girişi yerin altinda ve her yağmurda su doluyor tren calisiyor insanlar binemiyor böyle bir sacmalik yok bari iatasyon girişiminde yerin üstüne alın insanlar mağdur olmasin

Yorumu oyla      4      5  
Zafer Tercanlı 20 Ağustos 2019 Salı 00:18

Sorum utku gümrükçüye. Uzun süredir evka 5 de neden enerji kesintisi var yetkilerini umrumda değil yahu bu yaz rezil olduk dolaplar da gıdalar evde biz maf olduk çözün artık şu sorunu utku gümrükçü bey

Yorumu oyla      5      6  
Milas 19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:55

Demirköprü, Şemikler sanki karşıyaka izmir''de değil başka bir şehirde izban yer altına alınacaksa yerleşim yerlerini ikiye bölen her yerde alınsın.

Yorumu oyla      4      7  
Şenay 19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:33

Utku gümrük cü bey meydan yolunda oturuyoruz çöp kokusundan sinekten oturamiyoruz bizim ricamız olacak meydan yolu outlet in arkasına İZBAN durağı istiyoruz

Yorumu oyla      4      6  
Taseron işci 19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:13

Izbanin yer altindan gitmesi elbette onemli fakat neden iscileri güvenliği temizliği hala taşeron neden hakkimiz yeniyor bizde metro tramvay izdeniz gibi kadro istiyoruz sesimizi duyan bize el açıp sahip cikan biride çıkar inşallah

Yorumu oyla      4      6  
Murat arslan 19 Ağustos 2019 Pazartesi 19:00

Aradim buldum bu is icin aclik grevi yapan meclis uyesi onder ozdemir. Tam 8 yil gecmis aradan gecmis olsun

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Bardacık İnciri Festivali'ne yoğun ilgi
Torbalı ilçesinin kırsal mahallesi Çapak'ta yetişen bardacık cinsi incirin ...
Foça'da Başkan ve meclise 'arkeolojik' sunum
Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit, Foça Belediye Başkanı Fatih ...
Karşıyaka'da sessiz hayatların sesi oldu
İşitme engelli bir anne ve babanın kızı olarak dünyaya gelen Deren Elmalı ...
 
Güzelbahçe’de Bardacık Festivali coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi tarafından yedincisi düzenlenen Payamlı Bardacık ...
Bornova Belediyesi çocuklara verdiği kanun eğitimi ile ezber bozdu
Türk Sanat Müziği'nin temel estrümanlarından olan kanun, daha çok yetişkinler ...
Hayko Cepkin'den Selçuk'ta muhteşem şov
Gezgin Fest İzmir Pamucak sahilinde tüm coşkusuyla devam ediyor. Binlerce ...
 
Ödemiş'te eğlence devam ediyor
Ödemiş Belediyesi tarafından “Yaylada, Kırsalda, Merkezde Eğlence Her ...
Bayraklı'da metruk binalara geçit yok
Bayraklı Gümüşpala’da apartmanların arasında terk edilmiş metruk bina ...
Foça Kitap Günleri başladı
1.Foça Kitap Günleri, 16 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde Beşkapılar Kalesi’nde düzenleniyor.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva