HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2020 Salı - 20:18

Çiğli'de gündem 'İstanbul Sözleşmesi'

Kadınlara karşı gerçekleştirilen şiddeti kınadığını belirten Başkanvekili Ali Rıza Koçer, "Türkiye ve dünyanın gündeminde olan bu şiddeti nefret ile kınıyorum, bu bir insanlık suçu kadına kalkan el kırılsın. Çağ dışı bir anlayışı inşallah bu ülkemizden hep birlikte silip atacağız" dedi.

Çiğli de gündem  İstanbul Sözleşmesi

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise "İstanbul Sözleşmesi" yer alırken, kadın meclis üyeleri 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' pankartları açıldı. Meclisin gündeminde yer alan bir diğer konu ise alanlara verilen isimlerin seçimi oldu.

CHP'Lİ KOÇER: "İNŞALLAH, BU BASKILAR ŞİDDETLER SON BULUR"

Konuşma yapan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, şiddet ve baskıların son bulmasını umduklarını söyledi. Koçer, “Türkiye ve dünyanın gündeminde olan bu şiddeti nefret ile kınıyorum, bu bir insanlık suçu kadına kalkan el kırılsın. Çağ dışı bir anlayışı inşallah bu ülkemizden hep birlikte silip atacağız. Kadın erkek ayrımı yapmak çağdışıdır. Ama şiddet ve baskı daha adi bir şeydir. İnşallah, bu baskılar şiddetler son bulur” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ERGÜN: "SÖZLEŞMESİ’NİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ"

Söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Nimet Ergün, ise İstanbul sözleşmesinin uygulanmasını istediklerini belirtti. Ergün “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin aşıldığı bir dünya diliyorum. Artık kadın cinayetlerinin son bulduğu günleri görmek istiyoruz. Kadınların yaşam hakkının korunması kadın cinayetlerinin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

CHP'Lİ ÇELİK: "KADINLAR KATLEDİLMEYE, ÖLMEYE DEVAM EDİYOR"

CHP’li Meclis Üyesi Aynur Çelik, “Yanı başımızda kadınlar katledilmeye, ölmeye devam ediyor. Kadınlar katlediliyor, çocuklar ağlıyor. Bugün Gülistan Doku’nun kayboluşunun üstünden bir yıl geçti. Ailesi hala kızlarını aramakta. Kadının yönelik şiddetin önlenmesi için önce yerelde neler yapabilir onu öğrenmemiz gerekiyor. Kadınlarında yaşamı olduğunu görerek onlarında yaşam hakkını görmemiz gerekiyor. Bunları önlemek için neler yapılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP'Lİ ÖZDEMİR: "ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Kadınların, çocukların ve doğanın ölmemesini istediklerini dile getiren CHP’li Meclis Üyesi Eylem Özdemir, “Bu dünya çok büyük, hepimize yeter. Biz kadınlar yaşam hakkımızı istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Çocuklarımıza, o küçücük bedenlerine dokunmayın. Çocuklar annesiz, anneler çocuksuz kalmasın” dedi.

CHP'Lİ YILMAZ: SÖZLEŞMESİNİN İLK İMZACISIYIZ

CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak Yılmaz ise, “Türkiye’de, İstanbul Sözleşmesi ithalmiş, bize ait değilmiş gibi yanlış bir kanı var. İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzacısıyız. Her noktasına katıldığımız bir sözleşmedir. Sadece kadına yönelik şiddeti engellemeyi amaçlayan değil aile şiddeti önlenmesine yönelik de bir sözleşmedir. Buna uyarsak bu şiddet büyük ölçüde engellenir” diye konuştu.

CHP'Lİ ÇAĞLAYAN: "İSİM VERME KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR"

Alanlara yeni isimler verilmesi konusunda uyarılarda bulunan CHP Meclis Üyesi Sut Çağlayan, “İsim verme konusunda sıkıntılarımız var. Çok kolay kabul ediyoruz. Gündemimizde Melih Özaka ismi var ama genel olarak bunu ele alırsak bu isim vermede çok daha dikkatli olmalıyız. Bunun için birkaç kesin kriter konmalı. Bilmem hangi okul bağışladı. Sonra da biri öldü evet acı ama herkes adını bir yere vermek ister. Ama biz koskoca Çiğli’yi bir isme mahkum ediyoruz. Allah rahmet eylesin iyi biri olabilir ama biz duyarlı olalım. Lütfen çok kolay imzalamasınlar, bazı şeylere hayır olmaz desinler” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BOZTEPE: "CANLIYA CANSIZA TÜM ŞİDDETE KARŞIYIZ"

Meclis toplantısında söz alan isimler arasında yer alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ise şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirtti. Boztepe, ” Kadına şiddet erkeğe hayvana canlıya cansıza tüm şiddete karşıyız. Karıncasından yaşayan hangi varlık varsa ona şiddete karşıyız. Sayın Bakanımızın açıklaması. Bu meclise sadece bir kez isim konusunu dile getirdik. Gelen bütün isimler CHP tarafından hatta belediye başkanında geldi. Haksızlık ediyor Suat Hocam. Burada çok isimler tartıştık ve konuştuk. Bu meclise haksızlık etmiş oluyor. Tüm isimleri ivedilikle araştırıyoruz. Bizde gündeme geldi, kabul ettik. Arkadaşlarımın en ince ayrıntısına kadar inceleyecekler” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ KOÇER: "KRİTERLER KOYARSAK O ZAMAN BİR SORUN DA ÇIKMAZ”

İsim koyma konusunda kriterlerin konması gerektiğini belirten Ali Rıza Koçer, “İlaveten kardeş şehir meselemiz var. Meclis üyelerimiz olarak komisyon oluşturalım. Gelecek isimleri ve kardeş belediyelerle ilgili belli kriterler koyalım. O kriterlere göre isim gelsin. Yarın Allah gecinden versin babam öldü, gelip isteyeceğim. Sizde beni kırmayıp kabul edeceksiniz. Ama belli kriterler koyarsak o zaman bir sorun da çıkmaz” diye konuştu.

 
Fatih YAPAR yazdı... Pirus zaferi!
 
İzmir'de iki belediye başkanı koronavirüse yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi'nde gündem deprem!
Karabağlar Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, ana hizmet binasındaki ...
Konak'ta gündem Gültepe planları... 'Kaybedecek 1 dakikamız bile yok!'
Gültepe planları ile ilgili açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül ...
Sokağa çıkma kısıtlaması için ulaşım düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, ...
 
Güngören Caddesi, Narlıdere’nin çekim merkezi olacak
Narlıdere’nin en işlek merkezlerinden olan Güngören Caddesi’nde yenileme ...
Konak'ta yeni korona kararları: Pazara gelene HES kodu sorulacak
Konak Belediyesi’, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda pazaryerlerinde ...
Bornova'da sekiz metruk bina yıkılıyor
İzmir'in Bornova ilçesinde, 30 Ekim'de meydana gelen merkez üssü Seferihisar ...
 
Büyükşehir Belediyesi genel sanat yönetmeni arıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir tiyatroları için genel sanat yönetmeni ...
Başkan Soyer İEKKK’da konuştu: Depremzede esnafa da destek olacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde işyerleri yıkılan ...
Çiğli’de berber ve kuaförlere koronavirüs denetimi
Çiğli Belediyesi, Covid-19 salgınında yaşanan hızlı artış sonrası ilçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva