HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2016 Cuma - 20:16

Çiğli’de gergin meclis: Yetki tartışması, baskı iddiası!

Çiğli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında bütçe, kredi ve Çibel’de imza yetkisi tartışmaları yaşandı. AK Parti grubunun tüm itirazlarına rağmen maddeler meclisten geçti.

Çiğli’de gergin meclis: Yetki tartışması, baskı iddiası!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Hasan Arslan iradesinde gerçekleşti.

Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü toplantıda, sermayesinin yüzde 98’inin belediyeye ait olan Çibel Temizlik Hizmetleri İnşaat ve Turizm şirketiyle ilgili evrak düzenleme ve imza atma yetkisinin Başkan Hasan Arslan'a verilmesi ve kredi yetkisi konularına AK Parti grubu itiraz etti.

Çiğli’nin yürüyen merdiven sorununun çözümü için herkesi dayanışmaya çağıran Başkan Arslan, kameralı sistem kurulacağını ve zarar verenlerin tespit edileceğini duyurdu.

Öte yandan Çiğli Belediye’sinde staj yapan bir kadının şefi tarafından giyim ve kuşamıyla ilgili baskı ve ötekileştirme ifadelerine maruz kaldığı iddia edildi.

BÜTÇEYİ BİLMEDEN NASIL YETKİ VERECEĞİZ?
AK Parti Meclis Üyesi Mesut Demirkaya bütçeyi bilmeden kredi yetkisi vermenin doğru olmadığını ifade ederek, “Belediyenin borçlanmasına yönelik bir madde söz konusu. Biz henüz gerçekleşen bütçeyi bilmiyoruz, bilmediğimiz bütçeye nasıl borçlanma yetkisi veriyoruz. Bütçemizi bilmiyoruz, kredi yetkisi de verdik, bilgi sahibi olmadan yetki vermemiz, Çiğli halkının geleceğini ipotek altına almış oluyoruz. Bu mantıkla bu yetkinin verilmesi sağlıklı değil” diye konuştu. Konuyla ilgili maddeleri okuyan Demirkaya, “Biz geçen yılki bütçeyi bilmiyoruz, buna nasıl yetki vereceğim? Neye göre, hangi bütçeye göre? Geçen yıl ki kredi ne kadar kullanıldı?” sorularını yöneltti.

BÜTÇELER ÇİĞLİ HALKININ BÜTÇESİDİR
Bütçenin Çiğli halkının bütçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “Hepinizin bir gerçeği var. Göreve geldiğimizde Çiğli belediyemizin durumu çok kötüydü. Maaşlarını alamadıklarında eylemler yapıp haklarının peşine düşmüştü. CHP’li bir belediye olarak seçildik, söz verdim tüm haklarınızı alıp ödeyeceğim dedim. Krediler onaylandı ve bankalardan kredileri aldık belediyemizin gelirleriyle de sorunları çözdük. Bunlar kontrollerle daha güzel noktalara gidecek. Çalışanlar memnun, biz memnunuz. Bu bütçeler Çiğli halkının bütçesidir. Bütçeler yetmediği noktada kredilere başvuruyoruz. Esnafla çalışanlarımızı rahatlattık ama kamu borçlarımız devam ediyor. Sizlerin de desteğiyle bu borçları da iyi noktaya götüreceğiz. Kredinin onayını almazsak, zorda kaldığımızda kim bize borç verecek? Bu demek değildir ki bu kredilerin tamamını kullanacağız, gerektiğinde kullanacağız. Sonuçta biz Çiğli halkına hizmet noktasında bu görevlere gelmişiz, har vurup harman savurma lüksümüz yok, herkes bundan emin olsun. Mali işlerde çalışan arkadaşlarımız, Çiğlililer adına hizmet veriyor, hesap kitap yapıyorlar. Yarın öbür gün bilançolar önünüze geldiğinde hesap sorarsınız, mahkemeye verir iptal ettirirsiniz. Memur arkadaşlarımıza güvenmiyorsanız bir şey diyemem” diye konuştu.

YETKİ İSTİYORSUNUZ, BİLGİ VERMİYORSUNUZ
Bütçe rakamının telaffuz edilmemesinin nedenini anlayamadığını söyleyen Demirkaya, “Rakamın telaffuz edilmesindeki sıkıntıyı anlayamadım. Meclisin onayladığı bütçede rakamın söylenmemesini, saklanmasını anlayamıyorum. Benden yetki istiyorsunuz ama bilgi vermiyorsunuz.” ifadelerine karşın Başkan Arslan, “Mali müşavirsin, 11 milyon 599 bin 484 TL’yi böl matematiği yap. Ya yapıcı olursunuz ya da yıkıcı. Siz yıkan tarafsınız demek ki, yıkıcı oluyorsunuz. Yatırımlar dursun, ödemeler dursun istiyorsunuz. Aksayan krediniz, ödenmeyen krediniz var mı diye sorun. Bunun kontrolünü yaparsınız. Allah’a çok şükür aldığımız kredileri geri ödüyoruz, bankalar arasında itibarımız da arttı. Borç yiğidin kamçısıdır. Çiğli’ye yatırım yapmak için borçlanacağız” şeklinde karşılık verdi.

AK Parti ret oy kullanırken, madde oyçokluğuyla meclisten geçti.

ÇİBEL ŞİRKETİNDE İMZA YETKİSİ ARSLAN’A VERİLDİ
Sermayesinin yüzde 98’inin belediyeye ait olan Çibel Temizlik Hizmetleri İnşaat ve Turizm şirketinin ihalelere katılabilmesi, banka teminat mektubu ve referans mektubuna ihtiyaç duyulması durumlarında ve borçlanma için banka ve finans kurumlarıyla yapılacak görüşmelerde belediyenin kefaleti gerektiğinde evrak düzenleme ve imza atma yetkisinin Başkan Hasan Arslan’a verilmesi hususuna AK Parti grubu itiraz etti. Demirkaya, “Benim kontrol edemediğim şirkete neden kefil olayım? Doğru değil” dedi.

ÇİBEL’İN İLERİYE DÖNÜK CANLI TUTULMASINI İSTİYORUZ
Başkan Arslan Çibel’in canlı tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Geçen sefer de hayır demiştiniz ama meclisten aldığımız yetkiyle hayırlı işler yapmıştık. Biz bunu keyfimizden istemiyoruz. Rapor okundu yüzde 98’i belediyeye ait. Bankarlar belediye olduğunda güveniyor. Ben belediye başkanıyım, Çiğli’ye karşı sorumluluğum var. Çibel’in ileriye dönük sağlam durabilmesi noktasında canlı tutmak istiyoruz. Belediyeye katkı sağlasın istiyoruz. Sizlerin de sahip çıkmasını istiyorum. Geçen dönem de yaptık başardık, bu dönem de yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ DE MADDENİN BEKLETİLMESİNİ İSTEDİ
CHP’li meclis üyesi Mustafa Avdan da maddenin bekletilmesi gerektiğini savunarak, “Çibel’in çalışan işçisi yok diye biliyorum. Bu maddeyi biraz bekletelim ve bu şirketi bir kontrol altına alalım. Bu şirketi de anonim şirketi yapalım, tüm krediyi de verelim. Bu şirketlerin anonim şirketine dönüşmesinin ilerde çıkacak dedikoduların da önüne geçmesi yönünden iyi olacağını düşünüyorum” şekilde konuştu.

Madde oyçokluğuyla meclisten geçti.

‘ÇIKAR BAŞÖRTÜNÜ’ İDDİASI
Dilek ve temenniler kısmında AK Parti grubu adına konuşan Nedim Aslan, belediyede staj yapan bir kadına şefi tarafından giyim ve kuşamıyla ilgili baskı ve ötekileştirme ifadelerinin kullanıldığını söyleyerek, bu tarz olayların yaşanmaması ve Çiğli Belediyesi’nin bu tarz olaylarla anılmaması temennisinde bulundu. Öğrenilen bilgiye göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde staj yapan lise öğrencisine şefi başörtüsü ile ilgili baskı uyguluyor. Şefin ‘çıkart başörtüyü’ deyip stajyerle tartışmaya girdiği ve bakışlarıyla stajyere baskı uyguladığı iddiaları bulunuyor.

YÜRÜYEN MERDİVEN SORUNUNA ÇÖZÜM KAMERA SİSTEMİ
AK Partili meclis üyesi Atilla Atlı, Çiğli’deki yürüyen merdiven sorununu gündeme getirdi. Yürüyen merdiven konusuna hep beraber sahip çıkalım çağrısında bulunan Başkan Arslan, kamera sisteminin kurulacağını ve zarar verenlerin belirleneceğini bildirerek, “Yürüyen merdiven olayına lütfen hep beraber sahip çıkalım. Bu merdivenlerin camlarını kırıyorlar, affedersiniz içine pisliyor. Vatandaşımız duyarsız. Büyükşehir malzeme temini konusunda çalışmalar yapıyor, daha sık denetlenecek. Birileri ya bilinçli ya da keyfi yapıyor. Küçük Çiğli’deki asansörün motorunu çalmışlar. Ben diyorum ne biçim toplumuz? Bu da kullanım kültürü söz konusu. Büyükşehir Belediyesi bu konuya yetişebilmek için elinden geleni yapıyor. Aziz Başkan deli oluyor. Ne hikmetse Çiğli’de oluyor diyor. Emniyetle görüşmüşler, kamera sistemi takılacak, zarar verenler belirlenecek” dedi.

 
Kocaoğlu’dan stat mesajları: Şahin’in önerisine ne yanıt verdi?
 
Erdoğan'dan Rusya'ya sert yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’dan stat mesajları: Şahin’in önerisine ne yanıt verdi?
Ankara’da 2 gün temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, kent için ...
Ve Bartholomeos İzmir’de: İlk gün iki ziyaret
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aziz Vukolos Günü için geldiği İzmir'de ...
Foça'da yağmur altında cüruf eylemi
Aliağa ve Foça ilçelerinde termik santral kül ve cüruf depolama sahalarının ...
 
CHP’den Ovacık çıkarması: RES direnişi tam gaz!
Urla’nın Ovacık Köyü’nde ormanlık alana Haydar Sancak’ın başkanı olduğu ...
Başkan Şahin’den stat çıkışı: Yer gösterdi, çağrı yaptı!
İzmir’deki stat tartışmasında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin topa ...
Kocaoğlu’ndan Ankara raporu: Hangi bakanla hangi projeleri konuştu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 günlük Ankara temasları ...
 
Buca'da tenis şöleni: Avrupa Kış Kupası
2016 Avrupa Tenis Kış Kupası Buca Tenis Kulübü kortlarında başladı. Buca ...
Başkan Pekdaş’tan önce cem sonra ziyaret!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen ...
Nihat Sırdar'a Bornova'da büyük ilgi
Ünlü Radyo Programcısı Nihat Sırdar, Bornova Belediyesi’nin ilkini gerçekleştirdiği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva