HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2023 Perşembe - 19:40

Çiğli’de 2 milyarlık bütçe… AK Parti’den ‘İzmir’in tuvaleti olmaktan kurtulmalıyız’ çıkışı

Çiğli Belediyesi’nin 2024 yılı bütçe görüşmeleri yoğun tartışmalara neden oldu. Harmandalı çöplüğünün ve atıksu arıtma tesisisinin gündeme geldiği meclis oturumunda AK Partili isimler ‘İzmir’in tuvaleti olduk’ çıkışında bulunurken, CHP’li isimler ise aynı sertlikte yanıt verdi. 2024 yılı bütçesi ise 2 milyar TL olarak belirlendi.

Çiğli’de 2 milyarlık bütçe…  AK Parti’den ‘İzmir’in tuvaleti olmaktan kurtulmalıyız’ çıkışı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 3’ncü oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen oturuma Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Barbaros Kiriş başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Çiğli Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi ve performans raporu görüşmeleri yer aldı.Çiğli Belediyesinin 2024 yılı bütçesi ise 2 milyar TL olarak belirlendi.

ÇETİN: KONUŞULACAK BİR ŞEY YOK
Bütçe görüşmeleri ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin, "Belediyemizin eleştirilecek ya da kendi bürokratlarımız hakkında bir şey diyecek değiliz. Performans programı ve bütçe çok iyi . Bu nedenle konuşulacak bir şey yok. Bu nedenle 2024 yılı için üretilecek çalışmalar için arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

BOZTEPE: UMARIM GÜLÜMSEYEN ÇİĞLİ'Yİ OLUŞTURUR
AK Parti sıralarından söz alan Hüsnü Boztepe, "Türkiye'nin birçok ilinde muhakkak ilgili birim, müdürlük 3-5 sayfa bir rapor hazırlar, evrak hazırlar ve ilgili siyasi parti çıkıp şunları şunları yaptık diye okur. Ancak şunu gördük ki CHP grup başkanvekili dersine çalışmamış, çalışmamış. Sanırım bizden sonra söz alacak arkadaşlar çıkar. 4,5 yıldır gerçekten uyum içinde çalıştık Sıkıntılı tartışmalı zamanlarımız da olmuştur ancak tüm arkadaşlar olarak ilçemize ne yapabiliriz diye ilçemize emek veriyoruz. Bazen gruplar içinde de tartışmalar olabiliyor. Çünkü tartışa tartışa bir kent için doğru işler yapabiliriz. CHP kendisini sosyal demokrat olarak lanse ettiği hepimiz biliyoruz. Hüseyin abinin çıkışında gördüm ki sosyal demokratlık yok. Solcu olan arkadaşlar çok güzel laflar kullanması lazım. Hüseyin abi sanırım meclisin erken bitmesini istiyor. İzmir'de Çiğli'de bu kentle ilgili 4,5 yıldır ne yaptık. Ben dün yine Harmandalı'ndaydım. Harmandalı'nın girişinde bir nizamiye var. Kapını yan tarafında TIR’larla çöpler gelmiş ve dökülüyordu. Ben İzBB'de Menderes'teki alan ile ilgili Çiğli lehine oy kullandım. Yeni bir  çöp alanı yaratılıyor burada. Burası tahsisli alan değil.  Sizde de tüm planlar var, tahsisli alanın sınırları çıkacak. Burada çöp dökülmesi mümkün değil. Harmandalı'nda yeni bir çöp alanı yaratılıyor. Bugün dilerdim ki belediye Başkanımız burada olsun. Arıtma ile ilgili yeni yeni çalışmalar yapılıyor. organizedeki bazı kimyasalların yine bölgemizi etkileyen koku olaylarının bu yıl biraz daha azaldığını görüyoruz. Performans raporunda ben 4,5 yılda bir şey yapmadım ancak kalan 4 ayda hepsini yapacağım gibi bir şey çıkıyor.Bu mümkün değil. İZBAN ile ilgili ben defalarca önerdim. Son Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bununla ilgili sözü var.  Karı tarafa geçmek için uzun yollar gidiyoruz. İZBAN'ın en çok böldüğü ilçe Çiğli. Bunun çözünmemesinin nedeni geçmişteki yöneticilerimiz basiretsizliği yüzünden. Güzel bir Çiğli'yi aratmak için önce iyi bir yaşam ortamları yaşatmanız lazım. Bizim yıllardır Sayıştay raporlarında yer alan kayıp dairelimiz vardı.Bunlarla ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın son bütçe görüşmeleri. Önümüzdeki dönemdeki faaliyet raporunu ve bütçeyi yeni gelen arkadaşlar görüşecekler. Umarım bu bütçe Sayın Başkan Gümrükçü'nün tabiri ile gülümseten bir Çiğli'yi oluşturur" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEM YAPALIM
CHP'li Meclis Üyesi Edibe Tokmak Yılmaz, AK Parti'ye yönelik eleştirilerini yöneltirken "Bazı problemler partiler üstüdür. Örneğin İzmir'in çöp problemi. Hiçbir Çiğlili kendi ilçesinde çöp alanının olmasını istemez. Bununla ilgili çeşitli girişimlerimiz var. Bazı problemler geneldir. Ancak tüm bunları konuşurken AK Parti bunların çok dışındaymış gibi konuşmasını doğru bulmuyorum. AK Parti grubunun konuyla ilgili duyarlılığını farkındayız ancak yeni alanlar açılması konusunda hep bir yerlere çarpıyoruz. Daha önce de konuştuk, gidelim Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapalım. Merkezi hükümet sizlere bir yer göstermediğinde, sizin bulduğunuz yeri onaylanmadığınızda siz yerel yöntemlerin elini kolunu bağlamış olursunuz" dedi.

BOZTEPE: BİR KONUYLA GİDERSENİZ TIKANIR
Yeniden söz alan AK Partili Boztepe alternatif yer bulunmaması yönünde eleştiriler yöneltirken, "Tarım il müdürlüğü önünde eylem yapmak kolay. Burayı 'ben istiyorum' diye direttik. Alternatif 3-4 yer daha bulun. 1973'ten beri Hiltown'un olduğu yer buranın çöplüğüdür. Bir konuda yola çıkarsanız bir yerde takılırsınız. Çiğli'de bir dilekçenin cevabını bile aylarca alamıyor insanlar. Menderes için Tarım İl Müdürlüğünün önüne gidip 'çöp dökeceğiz' diyorlar. Alternatif yerler bulun. İktidarın işi değil çöp toplamak. Çöp yerini bulmak, dökmek iktidarın işi değil.  Yamanlar'da bir yer bulundu mesela. Herkes karşı çıktı. Ancak Çiğli'den ses çıkmıyor. Ben hepinizin yerine savunuyorum burayı. Alternatif yer bulalım. Bir konuyla gitmeyelim. Tek konuyla giderseniz tıkanır. Menderes'in hemen dibinde baraj havzası var. Yamanlar'da su var diyorsun. Ne yapacaksın? İzBB^nin çalışması ile çözülür bu. Harmandalı'nın alternatifi var mı? Buranın alternatifi yok!" ifadelerini kullandı.

BEKTAŞ: BU KARARIN BİRAZ SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş ise, “Sayın Boztepe, performansı eleştirmediniz. Demek ki iyi şeyler yapmışız. Bütçeyi eleştirmediniz. Ekonomik sıkıntılar herkesi etkiliyor. Mutfakta yangın var. Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Elimizden geldiğince ekonomik bir şekilde bütçemizi kullanıyoruz. Dün de Büyükşehir meclisinde Harmandalı ile ilgili şeyler söyledi. Dava açarsınız bakılır dökülüyor mu dökülmüyor mu diye. Menderes ile ilgili ÇED raporunda olumsuz bir şey yoktu ki. Bütün kurumlar olumlu görüş bildirmişti. Tarım İl Müdürlüğü 1,5 kilometre ötedeki zeytinliği bahane ederek ret etti. O yüzden de bazı şeyler ilerleyemiyor. Bu kararın biraz siyasi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

KANER: BİTSİN ÇİĞLİ'NİN ÇİLESİ
AK Parti sıralarından söz alan Özgür Kaner Çiğli'nin 50 yıllık sorunlarının devam ettiğini vurgularken, "Çiğli'de çöpün kaldırılması için bir önerge verdim ancak önergem burada reddediliyor  Biz veya Çiğli Belediyesi Tarım Müdürlüğü'ne talimat mı vereceğiz? mazeret çok üretiyoruz ancak hiçbir mazeret başarının önüne geçemez. Ben 50 yaşındayım, 50 yıldır Çiğl'ide çöp var ve denize ulaşamıyoruz. Çiğli'de hep çöp var, çamur var diye siyaset yaptık. 2019'de belediye başkanı aday olduğunda meclis üyeliği zamanında da bunları tartıştık. Çiğli'de hayatını sonlandırmayı planlayan biri olan benim artık inancım kalmadı. 2024 yılındaki belediyenin yapacağı işlere yönelik performans raporunu bizler oylayacağız. Biz eleştirmekten hoşnut alan kişiler değiliz. Keşke belediye başkanımızda burada olsaydı da ona da konuşsaydık. Biz 2019 ve öncesinde aldığımız tüm sorunları 2024'e teslim ediyoruz. Hiltown'un olduğu yerin orası çöplüktü. Oradan Harmandalı'na taşındı. Belki Harmandalı'ndan başka yerine taşınacak ama yine Çiğli'de kalacak.  İzmir'in tüm pisliği pompalana pompalana Çiğli'ye geliyor. .Çiğli artık İzmir'in tuvaleti olmaktan kurtulsun. Yeter artık Çiğli'nin çilesi. Çöpü ben çekiyorum, tuvaleti ben çekiyorum.

KOÇER: GEREKTİĞİNDE KOL KOLAYIZ
CHP sıralarından söz alan Ali Rıza Koçer diğer ilçelerin Çiğli meclisini kıskandığını belirtirken, "Dinlediğim ve değerlendirmeye aldığım eleştiriler oldu. 4,5 yıldır alanda olan bir başkan yardımcısıyım. Sanırım yaptığımız çalışmaları grubumuza ve meclisimize anlatamamışız. Çiğli'de tarih yazık. Çiğli Belediyesini kurumsallaştırma noktasına getirdik. Kültürel çalışmalarda devrim yaptık.  Çiğli'nin adının duyulmadığı noktadan neredeyse dünyanın her yerinde Çiğli'nin bilinirliğini arttırdık. Bu hepimizin başarısı. Bizlerin ayak basmadığı, hizmet götürmediği sokak yok. Köprüler yaptık.  Daha önce böyle şeyler yoktu. Sizlerden özür diliyorum bunları yeterli anlatamamışız sizlere. Evka-5 pazaryeri bitti. Balatçık pazaryerini yaptık. Evka-6'da Kamer Genç parkında modern bir kafe yaptık. Dönemimizde işlediğimiz kilit parkenin boyu 320 bin metrekare. Bazı belediyeler 50 bin metrekare döşedik diye hava atıyor. Gerçekten kötü bir dönemden geçiyoruz. Pandemi dönemini düşünün 1,5 yıl birbirimizin yüzüne bakamadık. Onu bitirdik derken 100 yılın ekonomik krizi ile karşı karşıyayız. Mal almak mümkün değil. Esnaf mal vermiyor. Çünkü yerine koyacak malı alamıyor. Belediyeye verdiğin malın parasını almak için en az 45 gün gerekiyor. Bu süre için bile para vermiyorlar. Bu nedenle bu dönemki belediye başkanlarını kutlamak lazım. Bunu siyasi parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum. Çöp konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz. Üretmeliyiz. Yeni alanlar planlar üretmeliyiz. Oturup çözmeliyiz.  Harmandalı'nda dağ mahallenin üstüne geliyor. Çiğli'nin ve meclisin iradesi ortada.Bir çok ilçe bizim meclisimizi kıskanır. Kıskansınlar da. AK Parti, MHP ve CHP'si kol kola. Tabii ki yeri geldiğinde eleştireceğiz birbirimizi ancak yeri geldiğinde de kol kola yürüyoruz.

 
Erdoğan: ABD'nin ne işi var Filistin'de?
 
Tarım makinesini temizlerken hayatından oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tansu Uygar Çam 14 Ekim 2023 Cumartesi 23:32

Köçer sen bir sus lütfen ya! Kiriş ne alaka?Onu da anlamak güç! Tarih yazmak? Belediyenin durumu ortada!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan 'belediyeler yasası' çağrısı... Konak’ta dev bütçeye oy çokluğu!
Konak Belediyesi yaklaşık 3 milyar TL'lik 2024 yılı bütçesi meclisten ...
Karabağlar'ın kalbi 100’üncü yıla hazırlanıyor
İzmir'in en işlek noktalarından biri olan Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Karabağlar ...
Çeşme'de 4. Surfcasting Turnuvası başlıyor
Çeşme Belediyesi ve Ege Bölgesi Surfcasting Balık Avcıları Derneği (ESCODER) ...
 
Bayraklı'ya modern dokunuş
Bayraklı’nın çehresini değiştirecek yatırımlarına hız veren Bayraklı Belediyesinde ...
OYGEM’den 'Sen de Kendi Oyununu Kodla' eğitimi
OYGEM’de 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek ...
Selçuk'ta 'Afet Masası' toplandı
Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda oluşturulan çalışma masalarının raporlarına ...
 
Karşıyaka'dan 100'üncü yıla özel sergi
Karşıyaka Belediyesi, kentin sanat hayatına kazandırdığı Çatı Bostanlı ...
İzmir’de yoksulluk manzarası… Belediyeye yardım başvurusu sağanağı!
Yardım taleplerinin geçmişe oranla 2 kat arttığını belirten Bornova Belediye ...
Başkan Soyer Brüksel’de temaslarda bulundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün Brüksel’de ikili temaslarda ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva