HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2020 Perşembe - 10:11

Çiğli Belediyesi'nde dijital devrim

Çiğli Belediyesi, dijitalleşme projesiyle e-imar uygulamasına geçtikten sonra önemli bir adım daha atarak e-ruhsat uygulamasını kullanan ilk belediye oldu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’ndeki dijital devrimi, uygulamayı kullanacak meslek temsilcilerine düzenlenen toplantıyla anlattı.

Çiğli Belediyesi nde dijital devrim

Hizmetleri dijital ortama taşıyarak hız ve zamandan tasarruf eden Çiğli Belediyesi dijital belediye uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Çiğli Belediyesi’nde İzmir’de bir ilk gerçekleşerek imar ve ruhsat başvurularını belediye web adresi üzerinden online olarak almaya başlıyor.

Başkan Utku Gümrükçü, e-imar ve e-ruhsat dijital uygulamalarını Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıyla anlattı. Toplantıya Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası İzmir şube yöneticileri, İzmir Ticaret Odası yetkilileri, Tüm Teknikerler Birliği, Yapı Denetimleri Şirketleri Birliği ve müteahhitlik derneklerinin temsilcileri ile meclis üyeleri katıldı.



Vatandaş belediyeye gelmeyecek
Online uygulama ile tüm imar planları sayısallaştırılıp elektronik ortama aktarıldığı için, vatandaşların Belediye binasına gelmesine gerek kalmadan imar planlarına, adres ya da ada/parsel bilgileri ile erişilebilmesi sağlanıyor. Ayrıca plan notlarına doğru ve hızlı şekilde ulaşılabiliyor. E-ruhsat uygulaması ise başvurudan ruhsat aşamasına kadar takip edilebilen, hatta e-imza entegrasyonu ile belediyeye gelmesine gerek kalmadan imza atılabilen Türkiye’deki tek uygulama olma özelliğine sahip. Uygulamalar ile tadilat, isim değişikliği, ön onay, yeni inşaat, ruhsat yenileme ve yapı kullanım izim belgesi dahil tüm başvurular web tabanlı e-ruhsat uygulaması ile yapılabilecek.

“Belediyede devrim yaptık”
E-ruhsat ve e-imar uygulamalarını meslek temsilcilerine anlatan Başkan Utku Gümrükçü “Artık zamanın önemi ve değeri var. Hızın çok önemli olduğu bir süreci yaşıyoruz. Biz de bu sürece yönelik hizmetlerle halkımızın yanındayız. Tüm mimar ve mühendislerimizi rahatlatacak bir sistemi uygulayacağız. E-imar ve e-ruhsat ile evrakın takibi çok kolay olacak. Biz bu uygulamalar ile öncü olacağız. İş yükümüz azalacak ve işlemlerimiz hız kazanacak. Gün içinde müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluk ve karmaşa ortadan kalkacak. Gidip gelme ve evrak takibi olmayacak.  SMS ve e-posta yoluyla proje müelliflerine bilgilendirme yapılacak. Biz gelinen noktanın devrim olduğunu düşünüyoruz. Mayıs ayından beri sistem üzerinde deneme ve iyileştirmeler yapılıyor. Bu ay içinde sistemimiz tam olarak hizmete giriyor. Başvuruların durumu günün her saati web üzerinden takip edilebilecek. İş süreçlerin tamamı ruhsatların iş akış şemasına göre tasarlandı. Her bir adım ayrı ayrı test edilip süreçler yorumlanarak mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde oluşturuldu. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 
Üçyol Hayvan Sağlığı Merkezi hizmette
 
Genç şarkıcı yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçyol Hayvan Sağlığı Merkezi hizmette
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Uğur Mumcu Parkı ...
Boudja Gastro lezzet tutkunlarının adresi oldu
İzmir’in Buca ilçesindeki tarihi Davut Fargoh Köşkü’nde hizmete açılan ...
Menderes'te belediye ekipleri 7 yavru domuzu kurtardı
7 yavru domuz düştükleri çukurdan Menderes Belediyesi ekiplerinin yaptığı ...
 
Buca’nın heykel çalıştayına sanat dolu gala
Taş ustalarını Buca’da konuk ederek muhteşem bir sanat şölenine imza atan ...
Bornova pazarlarında HES kodu denetimi
Bornova Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede aldığı ...
İzmir tek yürek... Azerbaycan’a ortak destek mesajı
Azerbaycan Sahibkarlar (İşadamları) Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi ...
 
Asya Kayıp Coğrafyalar AASSM’de
Asya Kayıp Coğrafyalar fotoğraf sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
Başkan Gümrükçü ilke imza attı: İYİ Parti'ye '500 gün' sunumu!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Arı Gibi Petek Petek, 500 Günlük ...
Gurur tablosu: Süt Kuzusu 25 ilçede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesi kapsamında Bergama, Dikili, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva