HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2018 Salı - 13:57

Çiftlikbank'ın sahibinin izine rastlandı! Bakın nerede ortaya çıktı...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasında bulunduğu Çiftlikbank'ın kurucusu Mehmet Aydın firarda... Aydın'ın Güney Amerika ülkesi Uruguay'da olduğu tahmin ediliyor.

Çiftlikbank ın sahibinin izine rastlandı! Bakın nerede ortaya çıktı...

Ümraniye’deki genel merkez ofisi birkaç gün önce sessiz sedasız boşaltan Çiftlikbank’ın mağdurları tepkilerini sürdürürken “Mehmet Aydın Uruguay’da mı” sorusuna neden oldu.

8 Haziran 2017 günü Türkiye’nin Buenos Aires’teki Arjantin Büyükelçiliği’ne giden Mehmet Aydın, Avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkardı. Çiftlikbank kurucusu ev adresi olarak Uruguay’daki “Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo” adresini verdi. Söz konusu adres ülkenin en gözde semtlerinden birisi olarak biliniyor.

Avukat Mehmet Tuna, Mehmet Aydın ile çalışmayı geçtiğimiz yıl bıraktığını belirtirken, 1991 Bursa doğumlu Çiftlikbank’ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor.

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR
İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Paralarını almak için şirketin Ümraniye binasına giden kullanıcılar kapının duvar olduğunu gördü. Mağdurların ayaklanmasının ardından Bursa İnegöl’deki Çiftlik Bank tesislerine giden mağdurlar isyan etti. Olayın ardından Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç yaptığı açıklama da: “Bende kandırıldım, Mehmet Bey’e ulaşamıyorum başınızın çaresine bakın” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Çiftlik Bank mağdurlarından Z.Ö, yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımın bu uygulamadan kazandığını gördüm, oyunda para karşılığı hayvan aldıklarını söylediler, günlük ne kadar hayvan varsa o kadar daha fazla altın geliyordu yani gerçek para. Ekstra olarak da gümüş. Gümüş ile Çiftlik Bank şarküteriden alışveriş yapılabiliyordu kaşar, peynir, sucuk alıyorduk. 30 bin lira para yatırdım. 15 bin lirageri aldım, 15 bin lira içeride kaldı. Parayı alamayınca ulaşmaya çalıştık fakat Niyazi Karakoç hep bizi bekletti. Bankalarla sorun yaşadıklarını, günlük çekimlerin aylık çekimlere döndüğünü söylediler. 2 ay geçip kimse Bir şey alamayınca dolandırıldığımızı anladık” dedi.

Bir diğer mağdur T.K ise “ Arkadaşım aracılığı ile üye oldum, güvendim ben de arkadaşlarımı üye yaptım. 8 bin 300 TL yatırdım, 3 bin 600 TL geri aldım. Daha sonra 45 gün ödeme alamadım. Dolandırıldığımı anlayınca sistemden çıkmaya çalıştım, mağduriyetimi Facebook sitesi üzerinde bildirince yorumlarım önce silindi daha sonra siteden engellendim şimdi ne yorum yapabiliyorum ne mesaj atabiliyorum. İşin kötü bir yere gittiğini anlamıştım ama iş işten geçmişti. Asgari ücret ile çalışan bir işçiyim geçimimi zor sağlıyorum evlenecektim düğün param çıksın istedim yatırdığım paradan daha çok kazanacağımı söylediklere güvenip kredi çektim. Devletimiz bu dolandırıcıları bulsun, cezalarını çeksinler” diye konuştu..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlikbank’a idari yaptırımlar uyguladıklarını ve reklâmları durdurduklarını belirterek, paralarını yatıran vatandaşların Cumhuriyet Savcılıkları’na suç duyurusunda bulunabileceklerini ve dava açabileceklerini söylemişti. Çitflikbank yetkililerinin sistemi döndürmelerinin mümkün olmadığını belirtmişti. Tüfenkci, Çiftlikbank’ın üye sayısının 132 bini aktif toplam 500 bin olduğunu ve yüksek kâr vaatleriyle ciddi paralar toplandığını açıklamıştı.

MAĞDURLAR ÇİFTLİĞİ BASTI
Uzun zamandır gündemde olan ve hafta sonu merkez binasını boşaltan Çiftlik Bank’ın alacaklıları, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan tesisleri kamyonlarla bastı. Alacaklılar, dolandırıldıklarını söyleyerek, tesiste bulunan hayvanları kamyonlara yüklemek istedi. (Sözcü)

 
İzmir'in iki ilçesinde kaçak göçmen operasyonu
 
Mina Başaran'ın ölümünden sonra iğrenç yorumların ardından şimdi de bunu yaptılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in iki ilçesinde kaçak göçmen operasyonu
Çeşme ve Menderes ilçelerinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
Diyarbakır’da çatışma: 2 asker yaralı!
Diyarbakır’ın kırsal kesiminde PKK terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen ...
İzmir'de FETÖ'den tutuklu papazın iddianamesi hazır: İşte istenen ceza!
Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson hakkında, 'örgüte üye olmamakla birlikte ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 411 kişi!
İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
Afrin’den büyük kaçış: Siviller kentten ayrılıyor
TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezinin kuşatmasını tamamlarken sivillerin güvenli ...
İzmir Müftüsü'ne üst görev: Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı oldu
İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na ...
 
İzmir'de dehşet anları: Helikopter havalandı!
Çeşme'de sürüklenen motor yattaki kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait ...
Korkunç şüphe... İran'dan ilk açıklama geldi
İran düşen Türk uçağıyla ilgili acil iniş izni verilmediğine dair iddiaları ...
Jeofizik Mühendisi Öziçer: İzmir’in altı deprem faylarıyla örülmüş durumda!
Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Öziçer, “İzmir bir deprem kenti. İstanbul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva