HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2019 Çarşamba - 14:43

Çiftlik Bank davasında ara karar: Sanık taleplerine ret

Çiftlik Bank davasında ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol ve tedbirlerin kaldırılmasına yönelik talebi reddetti.

Çiftlik Bank davasında ara karar: Sanık taleplerine ret

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik, 5'i firari 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Cudi Cumhur Yurdakul, Düzgün Genç ile Savaş Yıkılmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 12 sanık ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, 11 mağdur da hazır bulundu.

Mağdur Orhan Çabalak, özel bir şirkette işçi olarak çalıştığını belirterek, "Sanıkları şahsi olarak tanımıyorum. İnternette ve televizyonda gördüğüm reklamlar üzerine 35 bin lira para yatırdım. 4 bin lirasını alabildim. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mağdur Mustafa Arslantaş da işsiz olduğunu ifade ederek, sistemi arkadaşından duyduğunu, bunun üzerine 25 bin lira para yatırdığını, 8-9 bin lirasını geri alabildiğini, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mağdur Serdar Başkan, sisteme 60 bin lira yatırdığını, 20 bin lirasını geri alabildiğini, bu nedenle sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mağdur Kezban Gider Sağlık, sistemi sosyal medya ve arkadaş çevresinden öğrendiğini aktararak, "100 bin lira civarında para yatırdım. Sistemde kaldığım süre içerisinde kazanç sağlayarak bir miktar geri aldım ama bu aldığım parayı da yine sisteme yatırdım. Kazancımla birlikte 162 bin lira civarında bir alacağım oluşmuştu. Sanıklardan şikayetçiyim." dedi.

Söz verilen diğer mağdurlar da yatırdıkları paraların bir kısmını alamadıkları için sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

FİRARİ SANIK URUGUAY'DA EV HAPSİNDEYMİŞ
Duruşmada söz alan firari sanık Osman Naim Kaya'nın avukatı Tuğrul Güre, "Müvekkilim hakkında yakalama kararı mevcuttur. Müvekkilim Uruguay'da işlediği suçtan dolayı ev hapsindedir. Uluslararası istinabe yoluyla ifadesinin alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yaşar Barutçu ise "Müvekkilinizin adresini söyler misiniz?" dedi. Avukat Tuğrul Güre'nin adresi bilmediğini söylemesi üzerine Başkan Barutçu, "Adresi bilmiyorsanız sanığı Uruguay'da nasıl bulacağız?" şeklinde konuştu.

Söz alan diğer sanık avukatları da müvekkilleri hakkında konulan tedbir kararları ile adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti.

ARA KARAR
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında konulan adli kontrol kararları ile banka hesapları, gayrimenkuller ve araçlar üzerinde bulunan tedbirlerin kaldırılması yönündeki talepleri reddetti.

Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Cengiz Samur, Osman Naim Kaya ve Niyazi Karakoç hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

SANIKLARA REKOR HAPİS İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7'si firari 48 sanıktan 18'inin örgüt yöneticisi, 23'ünün örgüt üyesi ve 7'sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtiliyor. İddianamede, 3 bin 762 kişi de "müşteki" olarak yer alıyor.

Aralarında firari Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçundan ikişer yıldan altışar yıla, "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçundan yine 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan da altışar yıldan on dörder yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, bu kapsamda 18 örgüt yöneticisinin 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, 23 sanığın da "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar, 7 sanık hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

 
Derste rahatsızlanan öğretmen hayatını kaybetti
 
F-16'lar Suriye hava sahasında uçtu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derste rahatsızlanan öğretmen hayatını kaybetti
Antalya'da ders sırasında rahatsızlanan 45 yaşındaki ilkokul öğretmeni ...
Hastanede sıra gecesi: Soruşturma başlatıldı
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık personeline yönelik ...
Berkin Elvan davasına erteleme
Berkin Elvan davası sanık polis memuru F.D'nin gaz tüfeği kullanımı için ...
 
200 bin liralık Kangal'ın yavruları için sıraya girdiler
Bursa'daki bir çiftlikte yetiştirilen "Karaboğa" isimli Kangal cinsi köpeğin ...
Okuldaki dayak görüntüsü ile ilgili İzmir Milli Eğitim'den açıklama
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, bir okul müdür yardımcısının öğrencilere ...
İki ilçede 149 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
 
İçişleri Bakanlığı: Kıran-3 operasyonu başladı!
İçişleri Bakanlığı, 21 Eylül itibarıyla Herekol, Bestler Dereler Bölgesi ...
Öğrenci sandviç yedi, bayıldı... Ortalık karıştı!
İstanbul Sultangazi'de ilkokulda bir öğrencinin kantinden aldığı sandviçi ...
İzmir'de ölüme davetiye... 'Yok artık' dedirten görüntü!
İzmir'in Konak ilçesinde, seyir halindeki bir otomobilin üzerinde duran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva