HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 13:24

CHP ve İP'nin meclis başkan adayı belli oldu

CHP'nin Meclis Başkanı adayı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı ise İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu oldu.

CHP ve İP nin meclis başkan adayı belli oldu

Meclis Genel Kurulu'nda yarın yapılacak seçim öncesinde CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Meclis Başkanı adayı oldu. 
CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Engin Özkoç, beraberinde Toprak ile birlikte TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na adaylık başvurularını sundu.  Altay, Toprak'ı TBMM Başkanlığı'na aday gösterdiklerini belirterek, dilekçelerini iletti. Toprak da ayrıca adaylık başvurusunda bulundu.

ALTAY VE TOPRAK, DAHA SONRA GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
TBMM'nin referandum sonrası oluşan yeni anayasal sistem içinde bazı hak ve güçlerini kaybettiğini savunan Altay, bunlardan en önemlisinin kuvvetler ayrılığı boyutundaki bazı yetkilerinin kaybedilmesi olduğunu ileri sürdü.
Bir ülkede demokrasinin olduğunu söyleyebilmek için kuvvetler ayrılığının önemine işaret eden Altay, TBMM'nin sembolik, şekilsel, işlevsel olmayan yapıdan bir an önce kurtulması gerektiğini belirtti. Altay, TBMM'nin gerçek anlamda yasama organı olması, bütçe hakkını kullanabilmesi, yürütmeyi katı şekilde denetleyebilmesi gerektiğini ifade etti.
Meclis denilince akla denge, denetim ve millet geldiğine dikkati çeken Altay, "Özellikle son kararnameyle TBMM'de bulunan Milli Saraylar'ın ve eklentilerinin Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması Meclis'in manevi şahsiyetine de bir darbedir. Milli Saraylar'ın, TBMM'ye verilmesi tesadüfi değildir. Egemenliğin saraydan halka verilmesi anlamına da gelir" dedi.
Altay, Meclis Başkanlığı seçimlerinde 600 milletvekilinin, Meclis'in manevi şahsiyetine yönelik bu tutumu da dikkate alarak, Meclis'in bir an önce tekrar güçlü yasama organı olması noktasında parti ayırımı yapmadan adaylarına teveccüh göstereceklerine inandığını söyledi.
"BU MABEDİ YİNE KUTSAL KILACAĞIZ"
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, insan hakları, dış politika, ekonomi, toplumsal barış gibi ağır sorunları bulunduğunu öne sürdü. Erdoğan, 16 Nisan referandumdan sonra parlamentonun yetkileri kısılmış olsa da ülkenin sorunlarının çözüleceği mabedin, önünün açılacağı yerin Meclis olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin sorunlarının çözümünde yasamanın temel görevleri bulunduğunun altını çizen Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yasamayı, denge-denetimi yok kabul ederek, Türkiye'nin önündeki meseleleri açamayız. Bunu yapacak yer, TBMM. Türkiye'nin her yerinden buraya gelen 600 temsilci, ülkenin sorunlarını en iyi bilen kişilerdir. Onlarla beraber, uzlaşı kültürü içinde hiçbir parti ayırımı yapmadan, Türkiye'nin meseleleri neyse çözüm üreterek bu parlamentodan çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti parlamentosu çok güçlü bir geçmişi olan parlamentodur. Bu parlamentonun itibarını tekrar sağlamak zorundayız. Bu parlamentoyu bir gölge altında bırakmamalıyız. Türkiye'de kanunlar çıkarırken bir yerden gelen kanun değil hangi kesimi ilgilendiriyorsa o kesimlerin görüşlerinin burada, komisyonlarda, yasamaya yansımasını sağlayacağız. Hiçbir parti ayırımı yapmayacağız. Türkiye'nin uluslararası alanda itibarını sağlayacak yer burasıdır. Bir ülkenin Meclis'i güçlüyse o ülke güçlüdür. Bir ülkenin Meclis'i saygınsa o ülke saygın bir devlettir. Bu çatı altında bulunan 600 parlamenterin vicdanlarına, kendimi teslim ediyorum. Meclis Başkanı olduğum dönemde bu mabedi yine kutsal kılacağız."

"İKİ ENGİN'İN ARASINDA NİYET TUTUYORUM"
Türkiye'nin en genç parlamenteri olarak Meclise girdiğini, şimdi ise TBMM Başkanlığı'na aday olduğunu ifade eden Toprak, bunu deneyimiyle layıkıyla yapacağını söyledi. 
Yanındaki iki grup başkanvekiline işaret eden Toprak, "İki Engin'in arasında niyet tutuyorum. İnşallah bu görevi, yarın TBMM bana tevcih eder. Ben de başarıyla bu görevi yaparım" diye konuştu.İYİ PARTİ'NİN TBMM BAŞKANI ADAYI HAYRETTİN NUHOĞLU
Bu arada İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı ise İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu oldu.(AA)

 
Dışişleri'nden Almanya'ya 'derin devlet' vurgusu!
 
İzmir'de yine kadın cinayeti... Kanlar içinde bulundu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 11 Temmuz 2018 Çarşamba 17:22

ikiside seçilemeyeceği için niye aday gösteriyorlar???

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Almanya'ya 'derin devlet' vurgusu!
Dışişleri Bakanlığından Almanya'da 8’i Türk 10 kişinin öldürüldüğü NSU ...
CHP’li eski Başkan Güven yaşadığı kırılmayı anlattı: Genel merkez İzmir’i dışlamıştır!
İzmir İl eski Başkanı Güven Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan kopuşu için, ...
AK Parti Buca'dan Srebrenitsa katliamı açıklaması
AK Parti Buca teşkilatı, Srebrenitsa katliamının 23. yılında hayatını ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a ilk görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek NATO Devlet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Görün bakın, Bakanlığı da uçuracak!
Mehmet KARABEL yazdı... Görün bakın, Bakanlığı da uçuracak!
CHP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu
CHP’nin Meclis Başkanı adayının İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak olduğu öğrenildi.
 
Akar'dan devir teslim töreninde flaş sözler!
Milli Savunma Bakanlığı’ndan devir teslim töreni gerçekleşti. Bakanlık ...
Erdoğan'dan Azerbaycan'da kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ...
CHP'den yeni hükümet için flaş yorum!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva