HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2016 Cuma - 17:04

CHP PM Üyesi Öztunç’tan İzmir’de RTÜK’e yaylım ateşi!

İl Başkanlığını ziyaret eden Öztunç, RTÜK’ün Kanal D’ye Beyaz Show’daki ‘Ayşe Öğretmen’ olayı nedeniyle para cezası kesmesini sert sözlerle eleştirdi.

CHP PM Üyesi Öztunç’tan İzmir’de RTÜK’e yaylım ateşi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Parti Meclisi Üyemiz Mevlüt Dudu ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İkili Ege Bölgesi’ni kapsayan program kapsamında İzmir’in yanı sıra Aydın ve Manisa il başkanlıklarını da ziyaret edecek.

İl Başkanı Alaattin Yüksel özel işleri dolayısıyla yurt dışında bulunması nedeniyle Öztunç ve Dudu’yu il yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

Kurultayda Parti Meclisi’ne seçilen Mevlüt Dudu ve Ali Öztunç’a yeni görevlerinde başarılar dileyen İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven sözü PM Üyesi Ali Öztunç’a bıraktı.

AMACIMIZ TÜM ÜLKEYİ İZMİR GİBİ YAPABİLMEK
PM Üyesi Ali Öztunç ilk olarak sözlerine başladı. Öztunç, Karşıyaka Belediyesi’nin yarın yapılacak Karşıyaka’nın Filizleri etkinliği galası için kente geldiklerini belirtirken, “Bildiğiniz gibi CHP bir okuldur. CHP terbiyesi ve kültürü çok farklıdır. Bir PM Üyesi kente geliyorsa örgütüne uğramadan bu kente bulunması yanlıştır mantığıyla bir ziyarette bulunmak istedik. Kurultayımızı tamamladık. Verimli ve geleceğe yönelik umudu yeşerten bir kurultay oldu. Önümüzdeki süreçte hepimize büyük görevler düşüyor. Herkesin çalışıp, çabalaması gerekiyor. Yeni seçilenler olarak gecemizi gündüzümüze katacağız. Halka daha çok gidip projelerimizi anlatacağız. Siyasi polemiklerden uzak duracağız. Dünyamızı anlatarak süreci tamamlamak istiyoruz. Dün yine cumhurbaşkanı esti, gürledi. Miting gibi bir konuşma yaptı ve başkanlık konusunda ilk adımı attı. Bundan sonra cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp başkanlık sistemini anlatacak. Amacımız tüm ülkeyi İzmir yapabilmek. Bu çağdaşlık tüm Türkiye’ye yayılmalıdır. Yoksa önümüzdeki günlerde kötü günler yaşayacağız. Bana verilen destek için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ KARANLIKTAN ÇIKARMAYI BAŞARAMADIK
2015’in çok zor geçtiğini belirten Hatay Milletvekili PM Üyesi Mevlüt Dudu ise, “İki seçim yaşadık. Onun öncesinde 2011 yılından bu yana parlamentoda görev yapan biri olarak 4 yıl bizim için çok zor geçti. Bütün gücümüzle 7 Haziran seçimlerine hazırlanarak iyi bir sonuç aldık. 13 yıllık AKP iktidarının son bulacağı umuduna kapıldık. Halk bize, “Ben AKP’yi iktidardan indiriyorum. Size fırsat veriyorum, koalisyon kurun” demiştir. Biz CHP olarak bu süreci çok doğru yönettik. Ama ne yazık ki bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı istenen gerçekleşmedi. Türkiye Tayyip Erdoğan’ın yoğun çabası sonrası ikinci bir seçime mahkum oldu. Tablo zaten malum… Bütün bu nedenlerden dolayı ülkeyi karanlıktan çıkarmayı başaramadık. Süreç içinde kongrelerimizi, kurultayımızı tamamladık. Bu kurultayda ismimize yakışır şekilde delegasyonun iradesiyle değişim gerçekleşti. Tabi ki de değişim isimlerle olmaz. Bu değişim parti politikalarına da yansıyacaktır. Çok daha farklı bir yapıya kavuşacaktır.

AKP’NİN FAŞİZMİ MEŞRULAŞTIRMA ÇABASIDIR
Ülkede başkanlık tartışması olduğunu söyleyen Dudu, “Cumhurbaşkanı başta olmak üzere başkanlık sistemini getirmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki dönemlerde anayasa değişikliği ve referandum süreci yaşayabiliriz. Bu konuda çok duyarlı olmalıyız. AKP’nin faşizmi meşrulaştırma çabasıdır” dedi.

RTÜK Eski Üyesi Öztunç, Kanal D’ye Beyaz Show programında yaşanan ‘Ayşe Öğretmen’ olayı nedeniyle 900 Bin TL ceza kesilmesini sert sözlerle eleştirdi.

RTÜK, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÜST KURULU HALİNE GELMİŞTİR
Öztunç, "RTÜK artık Recep Tayyip’in Üst Kurulu olmuştur. Siyasi bir kurum haline gelmiştir. Cezalar siyasi cezalardır. Bir öğretmen katılıp çocuklar ölmesin diyorsa bundan daha doğal bir istek olamaz. Bu istek insanlığın bir gereğidir. Çocuklar ölmesin denmesinde rahatsızlık duyuyorsa ciddi bir faşizm var demektir. Canlı yayın olduğu içinde müdahale etmek oldukça zor. Demokrasi gereği esnek olmak, fikir özgürlüğünü kullanmak zorundadır. İnsanlar ölmesin lafının neresinde terör propagandası vardır? AKP RTÜK’ü sopa olarak kullandı. Ben bu verilecek olan cezanın yanlı olduğunu düşünüyorum. Eğer ben RTÜK üyesi olduğum zaman önüme böyle bir şey gelseydi ret oyu verirdim. Elle tutulur bir tarafı yoktur. Eğer bir TV’ye bu cümlelerden ceza veriliyorsa ben birey olarak cevap veriyorum. Ben de diyorum ki, ‘Çocuklar ölmesin’ bunun karşısında olanlarda çıksın çocuklar ölsün desinler” diye konuştu.

 
Danıştay başörtü yönetmeliğinin iptalini istedi!
 
Anayasa Mahkemesi'nden flaş Cizre kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay’dan 4 bakana İzmir soruları!
CHP İzmir Milletvekili bakanlara kente yapılan ve yapılması planlanan ...
Erdoğan: Zana yemin etmeden görüşme olmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP'li Leyla Zana ile görüşmesi için ...
Delican’dan 2019 çıkışı: Onlar aşağı inerken…
Yerel seçimler için iddialı açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı, ...
 
AK Kadınların Başkanı ‘Diyarbakır’ı anlattı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Kesin önderliğindeki 16 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'baba ocağı'nı yazdı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı memleketi Rize'yi anlatan ...
Siyaseti sarsan kaset soruşturmaları birleştirildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntüler ...
 
Sertel’in ‘ölüm yolu’ isyanı ses getirdi!
Dar olması nedeniyle sık sık ölümlü kazalar meydana gelen Tire-Belevi ...
MHP'de Oktay Vural iddiasına yalanlama
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bazı medya organlarında olası bir ...
Nazlıaka olayı doğruladı ama isim vermedi!
CHP günlerdir 'Atatürk'ün fotoğrafını odasının duvarından indiren vekil ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva