HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2019 Salı - 17:27

CHP’nin Buca’daki seçimleri için flaş iddia: Şırnak’taki askere oy kullandırıldı!

Ufuk Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan delege seçimi için itiraz yapıldı. Kaybeden kırmızı listede yer alan Suat Bulut ilçe yönetimine başvuru yaparken sonuç alınmadığı takdirde il yönetiminin de kapısını çalacaklarını aktardı. Bulut ayrıca, “Şırnak Uludere’de asker olan bir kardeşimize oy kullandırılmış” dedi.

CHP’nin Buca’daki seçimleri için flaş iddia: Şırnak’taki askere oy kullandırıldı!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 8 Kasım’da başlayan mahalle delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Buca’nın Ufuk Mahallesi’nde yapılan delege seçimleri için itiraz başvurusu yapıldı. Seçimde İlçe Başkanı Kasım Akdağ tarafından desteklendiği belirtilen mavi ile kırmızı liste yarışmıştı.

Buca İlçe Başkanlığı noktasında adı geçen İl Sekreteri Hacer Taş’ın bulunduğu kırmızı liste seçimi kaybetmişti. İki liste arasındaki farkın 60 olduğu aktarılırken seçim sırasında yaşanan bazı olaylardan dolayı İlçe Yönetim Kurulu’na itiraz yapıldığı belirtildi. Kırmızı listede bulunan Suat Bulut önemli açıklamalarda bulundu.

ŞIRNAK’TA ASKER OLAN BİR KARDEŞİMİZE OY KULLANDIRILMIŞ!
İddialarda bulunan Bulut, “Mavi liste ile aramızda 60 fark var. Öyle çıkması zaten zor ama tespit ettiğimiz şeyler var. Şırnak Uludere’de asker olan bir kardeşimize oy kullandırılmış. Çalışan bir kardeşimiz burada değil mesaide, oy kullandırılmış. Genel merkezden gelen hazırunda bize oy verecek 2 kardeşimiz var, Volkan Uğuz, Gürkan Uğuz, buraya yazılmamış. Dilekçemi aldım, ilçeye verdim, kabul ettiler, ‘bu nasıl olmuş?’ dediler. Bizim hazıruna işlememişler. Nurcan Çakır’a oy kullandırdılar, ‘üyeliğin yok’ dediler. Biz bunları tespit ettik. Evet fark var. Ya tespit edemediklerimiz? Delege olan arkadaşımızın ağabeyi kapıyı tutuyor. Kendi yakınlarını içeriye alıyor. Biz 16:00’da olaya şahit olduk. ‘ne yapıyorsun? Çık dışarı’ dedik. ‘Ben tarafsızım’ dedi. Sen delegenin ağabeyisin, nasıl tarafsızsın? Bir tane imza var. Ona müdahale ettik. ‘Yanlışlıkla atıldı’ dediler. Biz sabah kadar seçim yapılsa alırız diye baktığımız için ilk başta dikkat etmedik” dedi.  

KOMİSYON KURULSUN, KİMLER OY KULLANMIŞ BULSUNLAR!
Bulut ayrıca, “Bir komisyon kurulsun. Arasınlar kimler oy kullanmış bulsunlar. 689 kişi oy kullanmış. Bu sayı yüzde 85’te tekabül ediyor. Bu kadar insan gelmedi zaten. İl yöneticisi de bunu kabul ediyor. İvedilikle bu iş çözsünler. İlçe yönetimine şikayette bulunduk, olmadı İl Yönetimine de şikayet edeceğiz” diye konuştu.   

LİSTELERDE KİMLER VARDI?
Kırmızı listede İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe, Suat Bulut, Can İrat, Hasan Daşdemir, Turan Oğuz, Harun Özyörük, Fikret Ayvalı, Selahattin Aras, Yeşim Akdağ, Ceyhan Tüzün, Orhan Tutulmaz, Gamze Kuşçu ve Oğuzhan Gökhan yer almıştı.

Mavi listede ise Buca Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Duyan, Sıdıka Turan, Varol Edebali, Ünzile Dursun Yılmaz, Emrah Kaya, Belgin Çelik, Salih Durgun, Yağmur Albayrak, Mete Türkyılmaz, Ümit Kaban, Yılmaz Türkan, Gökhan Gök, Vedat Saçan bulundu.

 
'ABD ve Türkiye'nin çok daha yakın olması gerekiyor'
 
İzmirli Cansu 3 yıllık yaşam savaşını kaybetti!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz TÜRKAN 20 Kasım 2019 Çarşamba 00:02

Suat bulut yakışmadı bu şekilde davranmak bu kadar hırs iyi değil bu şekilde asılsız söylemler sana hiç yakışmıyor içeride 3 ilçe yöneticisi ve bir bizim birde sizin gözlemci miz oturuyordu ikiside masadan uzak ta sandıklar açılana kadar kapıyı tutan bir sizin bir bizim görevlimiz vardı ikiside aralarda bile yerlerine görevli gelmeden bir yere gitmediler sırf bizim yoktu Kasım akdag dan bahsediyorsun Kasım akdagın desteğinde yoktu kendide ama tüm Buca sizinle beraber di milletvekili eşlerine kadar ve benim akrabalarıma kadar üye olmadıkları halde sizin için canla başla çalıştılar evet sayım başlarken gözlemciler i değiştirdik içeride aday Turhan uguzun abisi Orhan Uğuz sizinliste için duruyordu ve aday Emrah Kaya nın abisi Özcan kaya da bizim liste için duruyordu içerde ve aday olarak bizler geçtik Orhan tutulmaz Suat bulut ümit kaban ve ben Yılmaz Türkan sayımda bir imza fazla çıktı bir zarf eksik çıktı sandık kurulu tekrar sayalım denildiğinde halı hazırda bulunan bizler gözlemciler Orhan tutulmaz Suat bulut ümit kaban ve yılmaz Türkan hepimizde tutunak eşliğinde bir imza üstün de mutabık kaldık sayılmadı tutanak altına alındı ve imzalarımız mevcuttur siz neyine itiraz ettiniz orda yakışmadı Suat sana sonkez seçime girmedik daha nice seçimler var önümüzde sana değer veririm değerini yitittirme bizim listede senin demeç verdiğin gibi karekteri bozuk hiç insan yok hepsi bir birinden değerli pırlanta gibi insanlar daha buraya çok şey yazarımda yakışık almaz senin gerçekten bana göre bir degerin var değerini kaybettirme daha önümüzde çok seçimler var böyle söylemler hiç hoş değil.

Yorumu oyla      7      6  
bucalı 19 Kasım 2019 Salı 22:03

Tuncay Özkan ın bilgisi dahilindedir!!!!!!!

Yorumu oyla      4      5  
Canturk 19 Kasım 2019 Salı 19:11

Sayin il yonetici hacer hanim 2 kere bu mahallede secim kaybetti 3. Secimide kaybedecen hodri meydan

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'in kadınlarından lösemi etkinliği
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Kadın Kolları Lösemi Hastası ...
AK Parti Çanakkale İl Başkanı istifa etti
Çanakkale AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Bahçeli'den Erdoğan'a 'EYT' desteği!
MHP lideri Bahçeli, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlarla ...
 
Kılıçdaroğlu'na 'bin lira emekli maaşı' yanıtı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretine ...
CHP'li Beko: Sağlık çalışanlarının talepleri dikkate alınmalı
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan CHP İzmir ...
CHP'li Polat'tan bakanlığa 'biyogaz' fabrikası uyarısı ve 6 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir’in ...
 
AK Parti eski Milletvekili için ihraç talebi
AK Parti MYK Toplantısı'nda, 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş ...
AK Partili eski milletvekili için partiden ihraç talebi!
AK Parti MYK Toplantısı'nda, 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş ...
İYİ Parti'den Ödemiş'te partiye katılım töreni
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva