HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2019 Cuma - 13:47

CHP’nin Başkanı Yücel, Soyer’in ‘Şato’ kararı için ne dedi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’ta bulunan konukevine taşınacak olması kentte tartışma konusu olurken AK Parti tepkisini dile getirmişti. Gelişmeler sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Şato olarak bilinen mekan tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir” dedi.

CHP’nin Başkanı Yücel, Soyer’in ‘Şato’ kararı için ne dedi?

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan ve ‘Şato’ olarak bilinen konukevine taşınma kararı almasına dair konuştu.

Soyer’in kent gündeminde tartışma yaratan kararıyla ilgili ilk kez konuşan Yücel, “Şato olarak bilinen mekan 10.03.2010 yılında, tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir” mesajını verdi.

Egedesonsöz'e konuşan Yücel şunları söyledi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın, atıl duran, tadilata ihtiyacı olan ve yapı itibariyle değil, sadece adı şato olan belediyeye ait bir yeri başkanlık konutu olarak belirlemesi, özellikle AKP'li büyükşehir belediye meclis üyelerinin durumu farklı yorumlaması sebebiyle çarpıtılmaya çalışılıyor.

BELEDİYE MASRAFTAN KURTULUYOR
Birincisi, Şato olarak bilinen mekan 10.03.2010 yılında, tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Yani bu konuda,  sanki mekan ilk kez başkanlık konutu olarak belirlenmiş gibi ortaya atılan bilgi tamamıyla yanlıştır. Sözü edilen yer bin odalı, şatafatlı, aşırı lüks, halkın parası israf edilerek sıfırdan yapılmış kaçak bir saray değil. Başkanlık konutu olarak kullanılacak yer için milyarlarca lira harcanmadı, adı geçen mekan gösteriş ve kibir abidesi bir saray olmadığı gibi, sıfırdan da inşa edilmedi. Bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarına tahsis edilecek ve mütevazı şekilde düzenlenecek bir başkanlık konutu olacak. Başkanlık konutunda sadece doğalgaz tesisatı kurulması ve buna bağlı düzenlemeler yapılmasıyla ilgili bir çalışma söz konusudur. Kaldı ki, Binanın kullanım amacında bir değişiklik olmadığı gibi, yapı ve bahçesinin kamusal ve kurumsal amaçlı etkinlik ve toplantılarda kullanımı da devam edecektir. Üstelik belediyeye ait olan bir yer olduğu için yeniden bir konut alımı veya kiralanması gibi bir masraftan da belediye kurtulmuş olacak.

AMAÇ ZAMANDAN TASARRUF
Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir. Bu tartışma, Tunç Soyer’in göreve gelir gelmez halktan, İzmirlilerden yana ortaya koyduğu hizmetleri hazmedemeyenlerin, toplumu yanıltma girişiminden başka bir şey değildir. AKP'li belediye meclis üyelerinin, bu yapının 9 yıl önce zaten başkanlık konutu olarak tahsis edildiğini bilmelerine rağmen sanki yeni bir saray yapılıyor, ilk kez başkanlık konutu olarak tahsis ediliyor algısıyla, yanlarına yandaş medyalarını da alarak bir algı yaratma çabaları art niyetli ve İzmirlilikle bağdaşmayan bir yaklaşımdır. İzmirliler Tunç Soyer'in göreve gelir gelmez uygulamaya başladığı ulaşımdaki indirimden, baykuş seferlerine getirdiği düzenlemeden, en az oy aldığı köye bile yaptığı hayvancılık yatırımından, elektrik fabrikasını satın alarak İzmir'e kazandırmasından zaten nasıl halkçı bir başkan olduğunu biliyorlar. Bir başkanlık konutu üzerinden İzmir'i germeye çalışanlar, suni gündem yaratmak için harekete geçen ve karalama kampanyasının peşine düşen sarayın yandaş medya organları bilsinler ki, İzmirliler yapmaya çalıştıkları karalama kampanyasının yine farkında. İzmir'i germeye, yalan yanlış bilgilerle karıştırmaya çalışanlar bu işleri bırakıp, yapılan hizmetlere nasıl yenisini eklerler, katkı koyarlar onun derdine düşsünler.  Ha  'bizim hizmet etmek, katkı koymak gibi bir derdimiz yok' diyorlarsa, o takdirde gölge etmesinler başka ihsan istemez.

 
A Milli Takım kadrosu açıklandı!
 
Göztepe sezon finaline hazır
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülçin kaçar 25 Ağustos 2020 Salı 11:03

AKP başkanı Ankara’da kendine saray yaptı diye Kızılca kiyameti koparan CHP iller kendine baksın Adam daha belediye başkanı olmadan eşinin eline bir balyoz verip Restore ettirdiği tarihi değeri olan Varyantaki Şatoyu kendine konut yaptırıp keyif süren Tunç Soyer ne demeli Daha İzmir’e bi çivi bile çakmadan kendine lüks konut yaptırdı Soyer efendi o restoran olan Şato hepimizin biz oraya arada sırada da olsa gidip İzmirimizi seyrediyorduk bunu vatandaşın ellinden alma hakkını kim verdi sana ha birde lüks arabandan inip pisliklerle makamına gelmen bizi bağlamaz bir dahaki seçimlerde zor görürsün sen o makamı...

Yorumu oyla      2      3  
ugur 25 Mayıs 2019 Cumartesi 00:08

tunc adamsa khk la gecen guvenlikleri esitlesin hani esit is esit ucretti hakkkanetli davransin halal olsun diyim

Yorumu oyla      5      5  
Izmır 24 Mayıs 2019 Cuma 23:15

Bence Izmır Büyükşehir belediyesi başkanlığına şatodan telefirik yapılsın daha hızlı olur:) aziz başkanda urladan geliyordu KENDİ EVİNDEN

Yorumu oyla      5      5  
SARAY KAFASI 24 Mayıs 2019 Cuma 21:41

ŞATO diye adlandırılan İBB BAŞKANLIK KONUK EVİ, 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bağlı 2. DERECE SİT alanında yer alan tescilli bir yapıdır. 2007 yılında alınan meclis kararıyla restorasyon projesi hazırlanarak BAŞKANLIK KONUK EVİ olarak düzenlenmiştir. Konuyla ilgili bilgiler İBB'nin internet sayfasında açıkça yazmaktadır. 1969 yılından bu yana İBB'ye ait olduğu halde yapı geçen 50 yıl içinde hiçbir zaman Başkanlık Konutu olarak kullanılmamıştır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin ziyadesiyle şık ve merkezi yerlerde lojmanları mevcuttur. İzmirliler bugüne dek hiçbir büyükşehir belediye başkanının ev kirasını ödememiştir. 4 bin 500 metrekare bahçeli iki katlı dev ŞATO'da oturacağım diye tutturmanın SARAY KAFASI'ndan ne farkı vardır?

Yorumu oyla      13      7  
sezarın hakkı sezara 24 Mayıs 2019 Cuma 20:52

Birincisi burası şato falan değil .gerçekten şatoymuş gibi algı kasanları dışarı alalım! ikinci olarak tunç soyer burayı konut olarka kullanıp ne yapacak. 400m2 evde oturmak ne işine yaracak? saray örneği verenler gayet haklılar ama bizler bu tip şeyleri savunursak . sarayı savunan çomardan ne farkımız kalır ? tunç soyer gayette gidip daha mütevazi bir evde yaşayabilir. hani tutupta kordon da otursa gene kirasını,suyunu elektrigini belediye karşılasa buradan daha mütevazi kalır. en azından ak partililerin agzına sakız olmaz.

Yorumu oyla      9      7  
Ali Cengiz Kurt 24 Mayıs 2019 Cuma 20:02

Bence bu akp lilere ödün vermeyin vatanın heryerine saraylar yaptırıp vatan bütçesini harcayanlara inat verdiğiniz kararda ısrar edin.

Yorumu oyla      7      11  
sefrihisarlı 24 Mayıs 2019 Cuma 19:44

ilbaşkanın yaptığı savunma hiçte mantıklı değil yazık yazık izmirin vede izmirlinin onuruyla gururuyla dalga geciyor lar il başkanıda herhalde alt katta oturacak batırın beyler CHP yi batırın izmirde başka evmi yok gitsin başkan güzelyalıdaki kendi malikhanesinde otursun

Yorumu oyla      6      6  
TC misafir 24 Mayıs 2019 Cuma 19:24

TG isimli arkadaşım şatonun orada da araç cebi mevcut, asansörün aşağısında 5 araçlık otoparkı kastediyorsan evet büyük bir kapasite. Asansöre yukarıdan ulaşımı Halilrıfat'tan sağlıyorsun yani şatonun önünden geçiyorsun otobüs hattı da mevcut. Lokasyon açısından bir fark yok kira açısından da aşağıda oturmaz yukarıda oturur bulurum ben O'na uygun yer sen tasalanma. Hem nüfusu 2 milyondan fazla iller için belediye başkanı maaşı 24 bin TL Alsancakta bile rahatlıkla oturur. Yani aylık 24 bin TL maaş alacak bir başkan için lojman aramak ne kadar etik olur?

Yorumu oyla      7      7  
İZMİRLİ 24 Mayıs 2019 Cuma 19:03

urla konak 1,5 2 saat sürüyor diyorsanız ulaşım sorunlu bu kentte kabul ediyorsunuz demektir..bir diğer konu başkan kent merkezine taşınsın sorun çözülür..halka açılabilecek yer şato..Atatürkçüyüm ama chp onun partisi değil görüyoruz işte...ama izmirli hemşehrilerim uyanamıyor..

Yorumu oyla      8      5  
Şaban 24 Mayıs 2019 Cuma 18:30

Bırakın bunları şatomato tayibe kızıyoz belediye başkanı şatoda oturacak bunu 5 sene sora buhlka anlatmasınız mütevazı bir apartmanda otursun

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni askerlik sistemi teklifi, komisyondan geçti
Bedelli askerliği sürekli hale getiren, askerlik süresini 6 ay olarak ...
Perinçek'ten İzmir'de mesajlar: Türkiye üretim devriminin eşiğindedir
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin üretim devriminin ...
Karşıyaka’nın iptal kararı sonrasında AK Parti’den çıkış: Aynısını Soyer’den de bekliyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, “Şatoyu ...
 
Büyükşehir’in makamında dev CHP zirvesi: Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Genel Başkan Yardımcısı Özkan, ...
Bakan Gül'den Öcalan ve İstanbul seçimi açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ...
Lojistik köyde son durum: Kemalpaşa'da uzlaşma çıkmadı
CHP’li Polat’ın Kemalpaşa’da kurulacak Türkiye’nin ilk Lojistik Köyü için ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çalmam, çaldırmam… Ben sana dayanamam!
Mehmet KARABEL yazdı... Çalmam, çaldırmam… Ben sana dayanamam!
CHP'den Kürecik Üssü açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Kürecik Üssü'nün ABD'nin ...
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında iddianame düzenlendi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 2012-2017 tarihleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva