HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2019 Salı - 11:58

CHP’nin Başkanı Yücel ile A’dan Z’ye: İl kongresinde aday olacak mı?

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, basın mensuplarıyla bir araya gelirken, İstanbul’daki seçim süreci, yeni il binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’taki başkanlık konutuna taşınması sonrasındaki tartışmalar, bazı belediyelerin işçi çıkarması gibi konularda önemli açıklamalar yaptı. ‘İl kongresinde aday olacak mısınız?’ sorusunu da yanıtlayan Yücel ilçe kongrelerini işaret etti.

CHP’nin Başkanı Yücel ile A’dan Z’ye: İl kongresinde aday olacak mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Gündeme ilişkin konuşan İl Başkanı Yücel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başkan Yücel pek çok konuda net mesajlar verirken çarpıcı açıklamalara da imza attı.

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun liderlik ettiği seçim kampanyasına destek verileceğini aktaran Yücel, 23 Haziran’dan sonraki döneme dair konuştu. İl kongresinde aday olup olmayacağıyla ilgili gelen soruyu cevaplayan Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye iptal edilen ve ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek ziyaretin akıbetine de açıklık getirdi.

Yücel yeni il binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Şato’ya taşınma kararı sonrasında İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın sosyal medya açıklamaları ve bazı belediyelerde gerçekleşen işten çıkarmalarla ilgili de net mesajlar verdi.

İZMİR’DE OLAN İSTANBULLULARIN OY KULLANMASI İÇİN ÇALIŞMAMIZ VAR
Yücel, “İzmir’den çok fazla gönüllü var. Bayramdan sonra çalışmalar netleşecek. İzmir’e gelmiş olan İstanbul seçmeninin seçim günü İstanbul’da olması ve oyunu kullanması için çalışmamız var. İzmir il başkanlığından otobüs sağlanması noktasında bir çalışmamız var. Tatil beldelerindeki arkadaşlarımızın müracaatları var. Başvurusu olmayanları biz tespit ediyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası için bir bağış toplandı. İlçe örgütlerimiz bunu gerçekleştirdi biz de önümüzdeki günlerde il başkanlığı olarak bağışımızı yapacağız. İstanbul’da faaliyet gösteren hemşeri, göçmen dernekleri, STK’larla iletişim halindeyiz. Bu seçim CHP ve Millet İttifakı’nın meselesi olmaktan çıktı. 16 milyon İstanbulluyu, ülkemizdeki insanları, hukuk ve demokrasiyi ilgilendiren bir meseledir” dedi.

İMAMOĞLU 23 HAZİRAN’DA DAHA BÜYÜK BİR FARKLA SEÇİMİ KAZANACAKTIR
Yücel ayrıca 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart’tan çok daha fazla bir oy farkıyla seçimi kazanacağını iddia ederken, “İmamoğlu, Türkiye’de farklı bir hikaye yazılabileceği konusunda somut bir süreç yaşatmıştır. 23 Haziran’da yine Ekrem İmamoğlu’nun daha büyük bir farkla seçimi kazanacağını, bundan sonraki süreçte daha farklı bir pencere, kapı, yol açacağını görüyoruz. Ekrem İmamoğlu’nu kavgaya, mindere çekmek isteyen, prim yapma amacında olan kişilerin olduğunu görüyoruz. Ancak İmamoğlu bunlara prim vermiyor, 23 Haziran’a emin adımlarla ilerliyor. Türkiye siyaseti bundan sonra daha hizmet odaklı bir siyasete pencere açacak” diye konuştu.  

SEÇİM SONRASI İZMİR’DE İLK HEDEFİMİZ KAYBEDİLEN İLÇELER
23 Haziran sonrasında gerçekleşecek örgüt çalışmalarına değinen Yücel, “İzmir’de il başkanlığı olarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Seçimlerden sonra 30 ilçe örgütümüzü ziyaret ettik. Özellikle kazanılamayan ilçelerde yeniden örgütlenerek, Büyükşehir’in hizmetleri doğrultusunda pozitif ayrımcılığı yaparak hareket edeceğiz. Buralarda yeteri kadar kendimizi anlatamadığımızı düşünüyoruz. Ara vermeden önümüzdeki dönemde CHP bayrağını yeniden oralara dikmek için daha sık çalışmalar yapacağız” dedi.

GENEL MERKEZ DE DESTEK VERECEK
Yeni il binası çalışmaları hakkında bilgi veren Yücel, “Partimize yeni bir il binası kazandırmak gibi bir projemiz var. İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle bu projemizi hızlandıramadık. 23 Haziran seçimlerinden sonra CHP İzmir İl Örgütü’nün ihtiyaçlarını karşılayacak, CHP İzmir İl Örgütü’ne yakışan, kadın ve gençlik kollarının ihtiyacını karşılayacak, parti okulunun da daha aktif çalışabileceği, belediye meclis üyelerimizin örgütümüzle daha iç içe çalışmalar yapabileceği bir il binası kazandırmayı istiyoruz. Yeri belli değil. Yer bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulunda bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Kafamızdaki kriterleri belirleyerek bütçe oluşturacağız. Genel merkez bu konuda gerekli desteği verecek. İlçe binası olmayan örgütlerimize de bina kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

İLÇE KONGRELERİNDEN SONRA ADAY OLUP OLMAYACAĞIMA KARAR VERECEĞİM
Kongre takviminin ertelenip ertelenmeyeceğine değinen Yücel, ‘İl kongresinde aday olacak mısınız?’ sorusunu da yanıtladı. Yücel, “Kongreleri ertelemeye yönelik bir adım atılmadı. İstanbul seçimleri bu konuda süreci biraz daha geciktirdi. Seçimler iptal edilmemiş olsaydı kongre takvimi belirlenmişti.  İlçe kongreleri yapıldıktan sonra da aday olup olmamayı netleştireceğim” dedi.

AK PARTİLİ SÜREKLİ ZİYARETİ 23 HAZİRAN SONRASINDA KALDI
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi İstanbul seçimlerinden sonra ziyaret edeceğimi söyleyen Yücel, “İstanbul seçimlerinden sonra o ziyareti yapmayı düşünüyoruz. AKP’nin de bizim de gündemimiz İstanbul. Konsantrasyonumuz İstanbul… Seçimlerden sonra yaparsak görüşmemiz daha verimli olacaktır. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaretin amacı hayırlı olsun demekti. İzmir’in Ankara’da bekleyen bir takım projeleri var. Bu konuda Kerem Ali Bey’in ve AKP’nin desteğini almak gibi bir düşüncemiz var. Kendilerinden destek isteyeceğiz. 23 Haziran’dan sonra ziyareti gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ŞATO KARARI İNSANİDİR, ELEŞTİRİLER HAKSIZDIR
Soyer ailesinin Varyant’ta bulunan, başkanlık konutu olan ve ‘Şato’ ismiyle bilinen yere taşınma kararına sosyal medya üzerinden sert ifadeler kullanan İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın disipline gönderilip gönderilmeyeceğinin sorulmasına cevap veren Yücel, “Farklı kişilerce eleştirilebilir. Sayın Tunç Soyer’in, Büyükşehir’in Şato adı verilen başkanlık konutuna yerleşme niyeti bence çok makul, insani ve İzmirlilere daha fazla hizmet etme amacını taşıyor. Her gün Seferihisar’a gidip gelme konusunda 1 buçuk 2 saati kaybetmeme adına yapılan bir şey. Yasal olarak mevzuat buna el veriyor. Sıfırdan yapılmış bir konut değil, yapılan bir harcama yok. Konutun başkanlık olması 2010 yılına dayanıyor. Geçmişte il balkanlığı yapmış olan bir kişinin bunu çok ağır, hakaretamiz ve rencide eden daha da ötesi hedef gösteren bir dille gündeme getirmesi kabul edilemez. Açıkçası ben Kemal Karataş’ın kişiliğine, partimizde almış olduğu görevlere, geçmişine bu açıklamaları yakıştıramadım. Neptün Soyer’in yaptığı açıklamalara da hedef gösteren bir dille tekrar açıklamalar yaptığını üzülerek okudum ve izledim. Neptün Soyer gerek eğitimiyle gerek duruşuyla gerek üretkenliğiyle hayatın her alanında aktif olasıyla tam anlamıyla bir cumhuriyet kadını. Seçim sürecinde de Tunç Soyer’e ne kadar destek olduğu, her mahallede seçim çalışmalarına katıldığı ortadadır. Soyer’in CHP’nin seçim kazanmasına aktif olarak katkı koyduğunu hepimiz biliyoruz. Eşiyle ilgili korumacı bir dille, 2 cümlelik bir açıklamayla cevap vermiş olması da çok insanidir. Yapılan eleştirileri de kabul etmek mümkün değildir. Yapılan haksızlıktır. Yapılan partililik değildir. Bu söylemler partililikle bağdaşmaz. CHP üyesi olan herkes CHP’nin tüzüğüyle ve disiplin kurallarıyla bağlıdır. Kimsenin bu konuda bir muafiyeti yoktur. Kemal Karataş hakkında herhangi disipline yönelik bir şikayet yapılmamıştır. İl başkanlığının bu konuda resen disiplin soruşturması açma yetkisi vardır. Gündeme geldiği takdirde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla görüşülür, gerekirse disiplin süreci başlatılır” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELER İŞÇİ ÇIKARINCA KAMUOYUNDA FARKLI ALGILANABİLİYOR
İzmir’de bazı belediyelerde işten çıkarmaların yapıldığını hatırlatılması üzerine konuşan Yücel, “Belediye başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. İşten çıkarmalarla ilgili de görüştük. İşten çıkarmalar olmadan önce bizimle istişarede bulunmalarını istedik. Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca hatırlattığı bir husus var. CHP’li belediyelerde kimse işten çıkarılmayacak. Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. Geçmiş dönemle hesaplaşılmayacak, devri sabık yaratılmayacak. İşten çıkarılmayacak denilmesini dar anlamda anlamamak lazım. Mevzuatın iş yükümlüğünü yerine getirmeyen kişiler varsa bunlar elbette işten çıkarılabilir. Bunun bir prosedürü vardır. Biz belediye başkanlarına bizimle istişare etmelerini yazdık. Bir CHP’li belediye işten çıkarma yaptığında kamuoyunda çok farklı yer alabiliyor. Doğru bilgilendirmenin yapılması açısından sebeplerinin doğru bir şekilde bilinmesi açısından bizimle istişare yapmalarını ilettik. Belediye başkanlarımız da bize raporlarını sundular. Bir hata yapılması durumunda, hatanın da önüne geçişmesi açısından bilgi vermelerini istedik” ifadelerini kullandı.

 
Göğüs röntgeninden hastalık teşhisi yapay zekayla hızlanacak
 
KDK'ya 5 ayda 9 bin 500 şikayet
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sami ozan 29 Mayıs 2019 Çarşamba 09:02

olcak. olmalı. başarısız siyasetçi seçimle gitmeli. doğru olan budur. belediye başkanları kendi adamlarını seçtirmelerinin bir fayda getirmediğini görmeli, izmir delegesi de belediye başkanı temsilcisi değil örgüt temsilcisi seçmeyi öğrenmeldir. izmir tarihinde böyle başarısız bir il başkanı görmedi.

Yorumu oyla      4      5  
29 Mayıs 2019 Çarşamba 08:20

dalgamı geçiyorsunuz. Torbalı belediyesi sözleşmeli memurları iş akidleri son bulmadan Bayram öncesi işten çıkarıyor. Birde çıkıp kimsenin ekmeğiyle oynamıyacağız diyorsunuz.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'28 Şubat'ın bir tekrarını yaşattılar'
Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Siz demokratik hakkınızı ...
AK Parti'den 'Çiğli'de işçi krizi' açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe işçi çıkarmaları ve sendikaların ...
Yıldırım: Bir şartla canlı yayına çıkarım
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ...
 
Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Tu?rkiye Cumhuriyeti ...
Bahçeli'den Şehitleri Anma Günü mesajı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Türk milleti asırlar boyunca ölürsem şehit, ...
CHP Gaziemir’den İmamoğlu seferberliği
CHP Gaziemir Gençlik Örgütü Başkanı Baran Manav, 31 Mart’ta CHP’nin kazandığı ...
 
AK Parti İzmir’de flaş gelişme! Eski belediye başkanı disipline gönderildi
AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yerel seçimde parti aleyhine çalıştıkları ...
Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih nasıl olacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'da kentsel dönüşüm ...
Başkan Soyer Pazartesi mesaisine bisikletle gitti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftanın ilk günü işe giderken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva