HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2017 Salı - 10:18

CHP’nin ‘Adalet’ mesaisinde son gün… Başkan Güven: 3-5 densizin…

Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde düzenlenen ve son gününe gelinen ‘Adalet Kurultayı’ için konuşan İzmir İl Başkanı Güven ayrıca alkol alan partililer hakkında, “3-5 tane densizin yaptığı işler. Parti gereken cezayı verdi. Abartıp algı yaratmaya da gerek yok” dedi.

CHP’nin ‘Adalet’ mesaisinde son gün… Başkan Güven: 3-5 densizin…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bir yandan olağan kurultay takvimi işlerken diğer yandan Çanakkale’de gerçekleşen ‘Adalet Kurultay’ının programında 4’üncü ve son gün yaşanıyor.

Yaşamda adalet, eğitimde adalet, inançta adalet, medyada adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, mahkemede adalet ve devlette adalet olmak üzere 8 ana başlığı kapsayan kurultaya Türkiye’nin çok sayıda ilinden gelen örgütler destek verirken, İzmir’de de tüm örgütler eksiksiz katılım gösterdi.

BAŞKAN GÜVEN’DEN Z RAPORU
Kamp alanına programdan bir gün önce giden ve çalışmaları denetleyen İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Egedesonsöz’e son gün hakkında açıklamalarda bulundu. Kapanış raporu veren Başkan Güven ayrıca etkinlik alanında alkol alan ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan partililere ilişkin de konuştu.

İZMİR’İN BURADA AĞIRLIĞI VAR
Güven, “İlçelerimiz çalışıyor. Hareketlilik var. İzmir’in burada ağırlığı var. Örgütümüz sürekli destek halinde. Bu çok anlamlı programda biz il örgütü olarak reklam yapma peşinde olmadığımız için pek ses çıkarmıyoruz ama İzmir ciddi bir katılım gösterdi. İzmir’in zaten reklama da ihtiyacı yok. Çalıştaylar da amacına uygun, güzel bir şekilde gerçekleşti” dedi.

3-5 DENSİZİN YAPTIĞI İŞLER!
Güven kamp alanında alkol alan ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan üyelerin ihraç kararıyla ilgili de, “Çok kalabalık var. Yaklaşık 40 bin insanın olduğu yerde maalesef bu tip şeyler olabiliyor. 3-5 tane densizin yaptığı işler. Parti gereken cezayı verdi. Abartıp algı yaratmaya da gerek yok. Bu tip büyük organizasyonlarda istenmeyen bu hareketler olabiliyor.  Ama burada genel olarak bir disiplin sağlandı ve düzen tutturuldu. Biz sadece bin 200 çadır kurduk.  Geceleri kamp alanında 5 bin kişiye yakın insanımız yatıyor. Bir gün önceden gelerek buradaki çalışmaları denetlemiştik şimdi de akşam herkesi toplayıp geri döneceğiz” diye konuştu.

İLK GÜN İZMİR TAM KADRO AKIN ETTİ
Çanakkale’deki ilk gün itibariyle İzmir’in tam kadro halinde kamp alanına akın ettiği gözlenmişti. Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve örgütleri, gençlik ve kadın kolları örgütleri ile çok sayıda partili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını dinledi.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜN NELER OLDU?
Programın ikinci günü ise İzmirli başkanlar ve vekiller CHP Lider Kılıçdaroğlu önderliğinde 57’inci Alay yolundan 7 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirerek Conk Bayırı’na ulaştı. Şafak vakti başlayan yürüyüş sonrasında İzmirli başkanlar milli mücadele ruhuna vurgu yapan mesajlar verdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ayrıca kurulan bin adet çadırda konaklayan partinin genç ve kadınlarını ziyaret etti.

Parti, Adalet Kurultayı’na 10 bin kişinin katılmasını beklerken bir yandan da Çanakkale'deki Özgürlük Parkı'na da Adalet Anıtı dikme düşüncesinin hayata geçirmek için harekete geçti. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından tasarlanan adalet tanrıçası Themis'in heykelinden esinlenerek yapılması planlanan anıtın üzerine Adalet Kurultayı'na katılanların isminin yazılacak olması kurultay programından önce açıklanmıştı. Anıtın yapımı için bir tuğla da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu koydu. 3’üncü gün de anıtın yapımına devam edileceği öğrenildi. Diğer yandan kurultay, programda yer alan çalıştayların akışına göre devam edecek.

Dördüncü ve son gün de programa çalıştaylarla devam edileceği öğrenildi. Partililerin anıtın yapımı için tuğla koymaya devam edeceği belirtilirken, akşam saatlerinde dönüş hazırlıkları başlayacak.

 
Başkan Piriştina'dan 30 Ağustos mesajı
 
Diyarbakır'da 618 bin kök Hint keneviri ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kongre mesaisi: Kemalpaşa’da son durum ne?
Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. ...
Bahçeli o ismin istifasını istedi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan ...
Akşener'in partisinin ismi belli oldu
MHP'den Meral Akşener'in kuracağı yeni parti için ayrılan Koray Aydın, ...
 
Erdoğan’dan flaş 'MİT değişikliği' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevinin 3. yılında, Oğuz Haksever'in sunumunu ...
Bozdağ'dan Myanmar'daki katliama tepki
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Myanmar'daki soykırımı andıran katliamı şiddetle ...
Erdoğan'dan İsrail çıkışı: İşgal teşebbüslerine...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin, iki devletli çözüm ihtimalinin ...
 
AK Parti'li Dağ'dan 'şehitlikte içki' yorumu: Bir ana muhalefet komedisi izliyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin son dönemlerindeki ...
MHP'de sular durulmuyor: 51 kişi istifa etti!
Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde, MHP teşkilatına kayıtlı 51 kişi partilerinden ...
'Üreten ve ürettiğini adilce paylaşan bir düzen kuracağız'
Adalet kurultayının ikinci gününde çiftçilerin yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva